Vstupenky online

Naši hru musíme zjednodušit, fyzicky na tom nejsme špatně, hodnotí Pavel Klhůfek

Jan Tajzler • 19.04.2024

Vsetínu se na Kladně nepovedlo vybojovat ani jeden potřebný bod v sérii. Baráž se nyní stěhuje na Moravu do vsetínské azylu v Brně. Zápasy na Kladně hodnotil po druhém utkání Pavel Klhůfek, který si byl dobře vědom především zbytečných chyb v defenzivní činnosti. Jak vidí vsetínské šance na zvrat v sérii a co musí Valaši pro úspěchu v Brně zlepšit?

Máte za sebou první dva zápasy baráže, co vám ukázaly střetnutí s extraligovým týmem?
Ukázaly nám, že nemůžeme hrát hokej nahoru dolů. Musíme se více soustředit na obranu a neztrácet zbytečně puky na modrých čarách, protože soupeř hru rychlé otáčí a potom nás také trestá. Musíme hrát chytřeji. Ve druhém utkání jsme dostali sedm gólů, pět jsme jich sice mohli dát, ale určitě by jsme neměli hrát na tolik gólů.

Ukazuje se mezi extraligou a první ligou hlavní rozdíl v efektivitě respektive umění potrestat chybu soupeře?
Druhé utkání nám úplně nevyšlo. Myslím si, že to byl jeden z nejhorších zápasů co jsme letos vůbec odehráli, ať už se bavíme o Chance lize, baráži nebo play-off. Bohužel takový je sport. Musíme na to zapomenout, ale zároveň se poučit z chyb. V neděli i pondělí musíme jít do zápasu s čistou hlavou.

Mrzí o to víc, že se vám nepodařilo více vytěžit už v prvním utkání, kdy jste do poloviny zápasu drželi krok a měli i více šancí?
Jasně, určitě to mrzí. Roli mohla hrát i nervozita, protože jsme nedokázali proměnit tutové šance. Šancí jsme měli dost, konkrétně i já jsem měl dost příležitostí a nedal jsem bohužel. V takových chvílích je důležité, abychom šance proměnili, bohužel je to i moje chyba a beru to na sebe.

Na druhou stranu se vám podařilo do druhého utkání zlepšit přesilové hry, může to být alespoň částečný odrazový můstek směrem k dalším zápasů?
Bylo to asi jediné pozitivum na druhém utkání. Je ale pravda, že jsme měli i ve třetí třetině další přesilovky a zase se nám je nepodařilo využít. Jsme určitě rádi, že se nám podařilo dát góly z přesilovek, ale hledat pozitiva na tom utkání bylo těžké.

Série se do Brna stěhuje pro vás za nepříznivého stavu 0:2. Co bude klíčové pro to, aby vsetínské naděje na postup opět ožily?
Je to hokej. Sparta také vedla 3:0 a prohrála 3:4 a všichni ji favorizovali. My bychom měli zjednodušit hru a nekomplikovat si zbytečně situace vlastními chybami, nehrát velký hokej v našem obranném pásmu a spíš to dávat ven. To platí i o naší hře na útočných modrých čarách. Snažíme se hrát hokej a dávat prohazovačky a oni nás trestají. Musíme hrát jednoduše. Situace je těžká. Samozřejmě my jsme si v šatně řekli po druhé třetině, že musím hrát pro lidi, co sem přijeli i pro ty co se na nás dívají a vyprodali Winning Group Arenu, ti všichni si zaslouží, abychom nechali už na Kladně všechno. Samozřejmě do třetí třetiny už Kladno trochu polevilo, ale myslím si že ta třetí třetina může být jistý odrazový můstek. Od toho se musíme odpíchnout a v neděli nastoupit úplně s jiným rozpoložením.

Hodně se před baráží mluvilo o možné vaší únavě a naopak o odpočinku Kladna. Jak vy vnímáte rozložení fyzických sil? Mohou se u vás projevovat odehrané zápasy v play-off?
Myslím, že máme široký kádr a nijak jsem nepociťoval, že by ve třetí třetině někdo tahal nohy. Myslím, že jsme hráli dobře co se týče fyzického fondu, bohužel nedali jsme góly a hráli jsme špatně v defenzívě. Ale co se týče fyzických sil, myslím, že na tom nejsme špatně.

banner pod článkem