Vstupenky online

Jakub Málek v nominaci na Karjala Cup: Vůbec jsem s tím nepočítal, líčí

Helena Hegeďová • 04.11.2023

Brankář Jakub Málek byl nominován na reprezentační turnaj Karjala Cup, který se uskuteční od čtvrtka 9. do neděle 12. listopadu. Naposledy se Málek v národním dresu objevil na mistrovství světa do 20 let na konci roku 2021, nyní si svými výkony ve finském celku Ilves Tampere řekl o místo v seniorské reprezentaci.

„Vůbec jsem nepočítal s tím, že by to mohlo přijít, každopádně jsem za tuto příležitost neskutečně rád. Znamená to pro mě opravdu hodně,“ líčí jednadvacetiletý brankář své první dojmy z nominace. 

Trenér Radim Rulík tentokrát vsadí na mladé duo gólmanů, spolu s Málkem jede na turnaj plzeňský brankář Dominik Pavlát. „Vidíte dva mladé brankáře, oba podávají v klubech velice dobré výkony. Rozhodli jsme se jim dát šanci,“ okomentoval reprezentační kouč svou volbu. „Málek je perspektivní gólman se skvělým tělem, ve Finsku se chytil a my nevidíme důvod mu nedat šanci,“ doplnil na adresu Jakuba Málka.

„Moc se těším. Je to zase něco nového, takže jsem zvědavý, jak to všechno vlastně probíhá a podobně,“ usmívá se Málek. Karjala Cup zahájí Češi ve švédském Växjö proti výběru Tre Kronor. Následně se přesunou do finského Tampere, takže pro Málka to navíc bude turnaj na domácí půdě.

Rozpis utkání Karjala Cupu 2023:

čtvrtek 9. listopadu 2023
17:30 Švýcarsko – Finsko (Tampere)
19:00 Švédsko – Česko (Växjö)

sobota 11. listopadu 2023
12:00 Švédsko – Švýcarsko (Tampere)
16:00 Finsko – Česko (Tampere)

neděle 12. listopadu 2023
12:00 Česko – Švýcarsko (Tampere)
16:00 Finsko – Švédsko (Tampere)

Foto: Martin Voltr

banner pod článkem