Vstupenky online

JUN: Snový start? Musíme se soustředit, aby nám to vydrželo, má jasno Heinrich

Helena Hegeďová • 19.09.2023

Junioři mají za sebou mají velmi povedený start do nové sezony. V úvodním utkání zvítězili nad Havířovem 2:1 a následně porazili Techniku Brno v nájezdech. Pět bodů jim teď zajišťuje první místo v tabulce. O své dojmy ze začátku nového ročníku se podělil David Heinrich, autor dvou branek z pátečního utkání.

Davide, jak jste se chystali na začátek sezony?
Po skvěle odehraném turnaji a po sérii přátelských zápasů, kde se dolaďovala taktika, jsme byli dobře připraveni na vstup do sezony.

Jaké bylo první utkání s Havířovem?
První utkání s Havířovem bylo dost nepříjemné a taky hodně náročné. Na úvod sezony to určitě nebylo nic lehkého.

Čekali jste takový zápas?
Ano, čekali. Věděli jsme, že Havířov bude nepříjemný soupeř, který nám nedá nic zadarmo a půjde do nás na sto dvacet procent.

Jaké byly pocity po bezbrankové první třetině?
Určitě by bylo hezčí, kdyby nám tam něco padlo hned v první třetině, ale nějak jsme o tom nepřemýšleli. Do druhé třetiny jsme šli s tím, že ten gól dáme a třetinu vyhrajeme.

Nebáli jste se o výsledek, když Havířov na konci zabral?
Byl to těžký konec zápasu. Havířov jsme dostali do hry zbytečnými fauly, takže to bylo dost fyzicky náročné. Havířov se díky tomu dostával do šancí, ale Lukáš Pytel to v bráně zavřel a zvládli jsme zvítězit.

Páteční domácí utkání teď hrajete od osmi večer, ovlivňuje vás nějak pozdní hodina?
Mně osobně to nějak nevadí, nevnímám to. Nevím, jak to mají ostatní kluci, ale myslím si, že to zase není až taková zátěž.

V neděli jste byli na programu zápas s Technikou Brno, jak byste jej zhodnotil?
První třetina byla dost vyrovnaná. Podařilo se nám ji vyhrát 1:0 a naklonit si tak zápas na svou stranu. Ve druhé třetině jsme dostali dva rychlé góly i přesto, že jsme měli střeleckou převahu, tak jsme toho nebyli schopni využít. Ve třetí třetině jsme měli skvělý start a dokázali jsme soupeře zatlačit v pásmu a srovnat skóre.

Nakonec rozhodovaly nájezdy, věřili jste si na ně?
Myslím si, že můžu říct, že nájezdy máme dobré. Takže ano, věřil jsem, že to zvládneme. Velký podíl na tom má taky náš gólman, který chytl všechy nájezdy soupeře.

Vysoké ambice nejsou tajemstvím, kdo bude podle vás největší konkurent?
To se podle mě nedá takto jednoduše říct. Všechny týmy budou nepříjemné. Už jen proto, že se o nás ví, že máme vysoké ambice. Právě proto se na nás budou všechny týmy naplno připravovat.

Příští týden vas čekají další domácí zápasy. Co na to říkáte?
Čytři zápasy doma v řadě jsou krásné. Na domácím stadionu se vždycky hraje nejlépe, ještě k tomu takto na začátek sezony je to parádní.

Po dvou zápasech vedete tabulku, je to ideální start?
Určitě si myslím, že je krásné být hned na prvním místě. Start do sezony to byl dobrý, teď se ale musíme soustředit na to, aby nám to vydrželo.

Co bude v dalších zápasech nejdůležitější?
V dalších zápasech se musíme určitě zaměřit na zbytečné fauly a zlepšit zakončení. Celkově se ale určitě musíme postupně zlepšovat ve všem, a to po celou sezonu.

banner pod článkem