Vstupenky online

Děkujeme! Maxim Žukov, Daniels Berzinš a Patriks Zabusovs další sezonu na Lapači nepřidají

Jan Tajzler • 22.05.2024

Tvorba vsetínského kádru pro start nadcházející sezony míří k finální podobě. Hokejový život přináší ale také odcházení. Po dvou letech se na Valašsku loučí brankářská opora Maxim Žukov a další sezonu zatím nepřidá ani lotyšský forvard Daniels Berzinš. Klub se na spolupráci pro nový ročník nedohodl ani s Patriksem Zabusovsem. Všem hráčům patří poděkování za přínos pro vsetínský hokej!

Maxim Žukov 

V Chance lize odchytal čtyři sezony a pokaždé svůj tým dotáhl do finále play-off, dvakrát slavil i triumf v soutěži. Maxima Žukova si Vsetín vyhlédl v roce 2022, kdy i díky jeho výkonům podlehl ve finále jihlavské Dukle. Rodák z ruského Kaliningradu potvrdil své kvality i na Lapači, Vsetínu vychytal hned dvakrát 2. místo v základní části. Ve skončené sezoně šla sice jeho čísla klesla oproti první sezoně, ale v klíčových bitvách play-off se o něj Vsetínští mohli maximálně opřít. Důležitá byla podpora brankáře především v semifinálové sérii s Jihlavou. Valašský hokejový klub Maxovi děkuje za odvedené služby a přeje hodně štěstí v dalším angažmá.

Daniels Berzinš

Podobně jako Žukov se i Daniels Berzinš stal slibnou posilou před startem sezony 2022/2023. Nadějný útočník se zkušenostmi z KHL však musel o svou pozici ve vsetínském útoku zprvu bojovat. Až teprve po trenérské rošádě jej Jiří Weintritt vytáhl do elitního útoku a šikovný Lotyš začal splácet důvěru. Berzinš měl platit za jednu z hlavních opor i v poslední sezoně, ale oproti předcházejícímu ročníku mu herní pohodu kazila smolná zranění. I tak se mu ale podařilo ze Vsetína nakouknout do dresu národního týmu, když si před vánočními svátky odskočil reprezentovat svou zemi na slovenský Kaufland cup.

Pětadvacetiletého rodáka z Rigy zdobil příkladný charakter, krátce po novém roce se totiž zdálo, že má kvůli dalšímu zranění po sezoně. On se však stihl uzdravit a v play-off se znovu zařadil mezi vsetínské tahouny. Na Valašsku odehrál za dva roky rovnou stovku utkání, ve kterých zaznamenal 22 vstřelených branek a na dalších 23 asistoval. VHK Danielsovi děkuje za jeho přínos vsetínskému hokeji a přeje do dalšího průběhu kariéry hlavně zdraví a hodně štěstí.

Patriks Zabusovs

Na Lapači se loučí také další útočník lotyšské národnosti Patriks Zabusovs. Dvaadvacetiletý forvard posílil vsetínský tým v závěru přestupového okna 31. ledna. Vsetínští si pak mohli nad angažováním urostlého útočníka mnout ruce. Jeho schopnosti se naplno projevily v play-off, kdy se Zabusovs stal jedním z klíčových hráčů vsetínského výběru, což dokazuje zisk 13 kanadských bodů za 11 odehraných utkání, v produktivitě tak zaujímal 3. místo v rámci play-off mezi vsetínskými hráči. Důležité branky obstaral ve všech sériích. I přes oboustrannou snahu domluvit se na pokračování, se cesty Vsetína a lotyšského útočníka rozcházejí. Klub děkuje za odvedené výkony a přeje Patriksovi hodně štěstí v dalším angažmá. 

banner pod článkem