Vstupenky online

Adam Koláček na hostování ve zlínské juniorce

Helena Hegeďová • 31.08.2023

Vsetínský útočník Adam Koláček figuruje na soupisce juniorského týmu Zlína, kam má vyřízené měsíční hostování – tedy přibližně do doby, než se naplno rozběhnou další soutěže.

Juniorská extraliga začala netradičně už na konci srpna, a tedy téměř měsíc před startem ostatních soutěží. „Zlín se ozval trenérům, že by měl zájem o to, abych jim pomohl, než začnou ligové zápasy Vsetína. Nejprve se chtěly kluby domluvit na střídavé starty, jenže to nešlo. Nakonec je z toho měsíční hostování,“ popsal celou situaci Adam Koláček s tím, že stále zůstává trénovat s A-týmem VHK a do Zlína dojíždí pouze na zápasy DHL Extraligy juniorů.

„Jak se začne hrát soutěž a skončí mi hostování, tak bych se měl určitě zapojit ke vsetínské juniorce a pomoct vybojovat postup,“ ujišťuje před startem sezony, která s sebou nese nejvyšší ambice.

Nyní ale zvládá Koláček i přípravné zápasy vsetínského áčka. „Je to strašně super. Chci si užít každý zápas, do kterého mě trenéři nominují, i když se to utkání někdy nepodaří. Z osobní stránky si myslím, že to nebylo špatné, ale určitě by to mohlo být ještě lepší, pořád se mám co učit. A i z týmové stránky tam nějaké chyby ještě jsou. Musíme se na to zaměřit a potrénovat, ať si do začátku sezony všechno sedne tak, jak má,“ zmiňuje uplynulá utkání.

Koláček podepsal smlouvu s VHK v červnu tohoto roku. „Jaké to je? To snad nejde ani popsat,“ směje se. „Strašně moc si vážím toho, že ve svém věku můžu nastupovat za A-tým s hráči, kteří zde působí. A co se týče přímo smlouvy, tak si vážím důvěry trenérů. Snad jim to svými výkony vrátím,“ dodává.

banner pod článkem