Vstupenky online

Vsetín v Kolíně neskóroval, z ledu nováčka se vrací s prázdnou

Jan Tajzler • 16.09.2020

Valaši mají za sebou první venkovní utkání v novém ročníku Chance ligy. Vsetín cestoval do Kolína jako favorit, ale domácí hnáni postupovou euforií se dokázali v každé třetině jednou prosadit. Zelenožlutí budou o reparát z kolínského ledu usilovat v sobotním domácím utkání s Kladnem.

CHANCE LIGA - 22.kolo st 16.9.18:00
SC Marimex Kolín
VHK ROBE Vsetín
3:0(1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Šafránek (Jankovský), 36. Husa (Šafránek), 60. Zumr (L. Krejčík). Rozhodčí: Dědek, Ondráček – Zídek, Polák. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1254. Střely na branku: 23:30. Průběh utkání: 3:0.

SC Marimex Kolín: Sejpal – Husa, Kukla, Blaha, Muška, Zdeněk, Váchal, Pýcha, Barták – Jankovský, Šafránek, Z. Král – L. Krejčík, Zumr, Petržilka – Mašín, Štohanzl, Síla – Semirád, Kozák.
VHK ROBE Vsetín: Gába – Hryciow, Smetana, Kudělka, Bartko, Štach, Jenáček, Ondračka – J. Kloz, Machač, Babka – Březina, Pechanec, Gorčík – Půček, R. Vlach, Rehuš – Hořanský, Šilhavý, Vítek.

Domácí kozlové nastoupili při své domácí premiéře aktivně a jejich nápor byl navíc umocněn přesilovou hrou. V početní výhodě byl po přihrávce Šafránka blízko k otevření skóre Jankovský, ale vsetínskou branku jen těsně minul. Kolín byl aktivní i při plném počtu hráčů na ledě, především elitní formace domácích dělala hostující obraně velké problémy. Kýžené branky se Kolínští dočkali v čase 10:15, když Jankovský zpoza branky našel dojíždějícího Davida Šafránka a vyhlášený kanonýr se trefil mezi betony brankáře Gáby.

Valaši se snažili najít cestu ke srovnání, ovšem obrana kozlů pracovala velmi dobře. Okénko v defenzívě Kolína se objevilo v 15. minutě, kdy byl při postupu na Sejpala zastaven Šilhavý a rozhodčí nařídil trestné střílení. K tomu se rozjel Kloz, ovšem jeho klička do bekhendu úspěch neslavila. Následně si první přesilovou hru zahrál také Vsetín, ale kozlové oslabení ustáli bez úhony a po první třetině drželi jednobrankové vedení.

Vsetínští dostali v úvodu druhé třetiny příležitost k vyrovnání jednobrankového manka, když krátce po sobě putovali na trestnou lavici domácí Muška se Zdeňkem. Přesilovou hru 5 na 3 trvající dvaapadesát vteřin však zelenožlutí nedokázali využít. Valaši se velmi těžce dostávali do vyložených střeleckých příležitostí, defenzíva kozlů pracovala organizovaně, naopak se hosté spíš museli hlídat při rychlých protiútocích Kolína. Po polovině základní hrací doby zahrávali druhou přesilovou hru v utkání, ani tentokrát ji sice nevyužili, ale z vypracovaného náporu těžili a čtyři vteřiny po jejím vypršení udeřili podruhé. Šafránek poslal ve středním pásmu puk do jízdy Jakub Husovi, kolínskému zadákovi umožnila vsetínská obrana hned třikrát zakončit, přičemž jeho poslední pokus skončil za zády Gáby. Průběh druhé třetiny pak narušilo rozbité plexisklo, které zapříčinilo předčasnou pauzu.

Třetí třetina přinesla podobný průběh jako ty předchozí. Vsetín měl i nadále problémy se výrazněji prosadit v útočném pásmu, a když už se mu to přeci jen povedlo, stál v cestě spolehlivý brankář Spejchal, jenž například vychytal tutovou příležitost v podání Rehuše i slibnou střelu Vlacha. Valachům se nedařilo ani v početních výhodách. Kozlové se v závěru soustředili na důraznou obranu a své senzační vítězství korunovali trefou do odkryté brány při vsetínské v power-play, kterou jen pár vteřin před závěrečnou sirénou obstaral Dominik Zumr.

Ohlasy k utkání

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín): Měli jsme špatný vstup do utkání. Kolín jako nováček velmi bojoval, my jsme nechytli start a byl to spíš boj, než hokej. Byl velmi špatný led, samozřejmě pro oba soupeře. Máme v týmu dost technických hráčů a bohužel puk nás neposlouchal, odskakovalo nám to. Do nějakých šancí jsme se dostali, ale měli jsme plonkovní zakončení. Na to, jak chceme hrát, jsme měli strašně málo střel. Pokud nedáš gól, nemůžeš vyhrát. Devatenáct střel za celý zápas je strašně málo, na to, že jsme v utkání měli přesilovky, dokonce i pět na tři. V tomto musíme hodně přidat a mít větší tlak do zakončení.