Vstupenky online

Dorostenci už mají volno, juniorka hraje s Porubou a Warriors

Helena Hegeďová • 19.12.2019

Dorost už své poslední zápasy před vánočními svátky odehrál, juniory ještě dvě utkání čekají. V pátek se vydají do Poruby a v neděli je čeká zápas s brněnskými Warriors. Na rozdíl od dorostenců pak po Novém roce začnou hrát o týden později.

V minulém týdnu odehráli Valaši vyrovnaný zápas v Šumperku, kde o vítězství zeleno-žlutých rozhodla až poslední třetina a trefa Tadeáše Pospíšila. Hosté na ledě Draků vyhráli poměrem 3:2 a pro Vsetín se tak jedná o první tříbodový zisk proti tomuto soupeři v letošní sezóně.

Nedělní šlágr kola se pak odehrál na Lapači, kam zamířil Havířov. Atraktivní hokej byl dlouho také soubojem brankářů. Vsetínského Jakuba Málka překonali Havířovští dvakrát v závěrečných dvou minutách druhé třetiny, Štipčák v brance AZetu kapituloval pouze jednou v 41. minutě, čímž svému celku dopomohl k výhře 2:1.

Zápas: 20. 12. Poruba - Vsetín 17:00

Porubě se o minulém víkendu podařilo po čtyřech zápasech bodovat. V pátek přehrála Litomyšl, proti které se jí v tomto ročníku daří. Klíčové v utkání bylo pětibrankové vedení, které si Ostravané během prvních dvou třetin vybudovali, nakonec totiž vyhráli poměrem 5:2. Nejproduktivnější hráč týmu Jiří Brodek zapsal v tomto zápase dva góly a jednu asistenci.

V dalším utkání už Poruba nebyla favoritem. Hrála totiž na ledě Šumperku, který je v tabulce o jednu příčku výše. I tak ale musely vyrovnaný duel, za stavu 2:2, rozhodnout až samostatné nájezdy. Ten rozhodující proměnil Šimon Pavlík.

Zápas: 22. 12. Vsetín - Warriors Brno 17:15

Brněnští hráli pouze v neděli, kdy na svém ledě zavítali přerovské Zubry. V první třetině tohoto utkání branka nepadla a domácí Warriors drželi s favoritem krok i po celou dobu druhého dějství. Přerov se dvakrát dostal do vedení, Brno dvakrát vyrovnalo. Závěrečná třetina už ale rozuzlení přinesla, jelikož Zubři překvapení nedopustili a třemi brankami potvrdili své vítězství. Oba góly Warriors vsítil Daniel Kavický

Brno má na svém kontě pouhé čtyři výhry. Naposledy se jim ale podařilo zvítězit 8. 12. nad Porubou, kdy navíc poprvé v sezóně udrželi čisté konto.

Sestavy v minulém kole:

Vsetín: Málek – Zeman, Pernický, Ondračka, Holáň, Kožený, Kunst – Pospíšil, Baďura, Apolenář, Vrána, Hilšer, Klímek, Jurek, Vavřík, Frimel.
Poruba: Pawlas – Topolanský, Havlík, Debnár, Zajíc, Mrozek, Pitucha, Smička – Žídek, Pavlík, Häring, Benka-Rybár, Barčák, Stodůlka, Bořuta.
Warriors Brno: Vystavěl – Miloš, Bocián, Sedláček, Mituchovič, Orsech, Furch – Karpíšek, Ludvík, Marčík, Rašovský, Krška, Holotík, Del Favero, Vysloužil, Mudrych, Kavický, Staněk, Antoňů.

banner pod článkem