Vstupenky online

Na Lapači se loučí dvojice útočníků

Jan Tajzler • 09.05.2024

Vsetínský tým po konci sezony opouští dvojice útočníků. Klub se rozhodl neprodloužit spolupráci s Miroslavem Holcem a opci neuplatnil také na urostlého Matouše Kratochvila. O osudu dalších hráčů ve vsetínském týmu se stále jedná. Oběma útočníkům patří velký dík za jejich přínos pro vsetínský hokej a za celý klub přejeme hodně štěstí na jejich další cestě. Připomeňme si jejich počínání v dresu Vsetína.

Miroslav Holec

Zkušený útočník, který přinesl na Lapač bohaté zkušenosti z nejvyšší soutěže. Vsetín si jej vyhlédl v závěru přestupového okna sezony 2022/2023. Holec si náramně sedl ve druhém útoku s Pavlem Klhůfkem, oba borci řádili především v play-off, ve kterém Holec táhl Vsetín díky zisku 13 kanadských bodů v 15 zápasech. I díky jeho výkonům dokráčel Vsetín do finále se Zlínem, kde se však Beranům v roce 2023 ještě podlehl. O rok později chtěli na Lapači znovu stavět na schopnostech zkušeného forvarda. Miru Holce ale hned na začátku nové sezony provázely zdravotní trable. Na play-off byl však opět připraven a stal se součástí úspěšného vsetínského týmu, když po roce se svými spoluhráči oplatili Zlínu finálovou porážku a zajistili Vsetínu možnost bojovat v baráži o Tipsport extraligu. Miroslav Holec odehrál na Vsetíně celkem 72 zápasů, vstřelil 15 branek a na dalších 25 asistoval. VHK děkuje za odvedené služby a přeje hodně štěstí a hlavně pevné zdraví v dalším pokračování bohaté hokejové kariéry.

Matouš Kratochvil 

Přerovský odchovanec přišel na Vsetín jako posila před startem soutěžního ročníku 2023/2024. Urostlý forvard se postupně zapracoval do základní sestavy, kde často střídal pozici ve čtvrtém a druhém útoku Valachů. Zdobila jej především příkladná černá práce. Kratochvil odehrál ve skončené sezoně celkem 62 utkání, ve kterých vstřelil 6 branek a na dalších 12 asistoval. Další body ale v tuto chvíli ve vsetínském dresu nepřidá, klub se rozhodl neuplatnit opci. Matoušovi děkujeme za odvedené služby a přejeme hodně štěstí v dalším angažmá. 

banner pod článkem