Vstupenky online

Třetí zápas baráže ve fantastické atmosféře Vsetínu těsně unikl

Helena Hegeďová • 21.04.2024

Třetímu barážovému utkání přihlížela v Brně vyprodaná hala, která hnala Vsetínské za jejich prvním bodem v sérii. Skóre ovšem otevřeli Kladenští, kteří po třech minutách hry odskočili do jednobrankového vedení. Skóre zůstalo neměnné až do konce druhé třetiny, kdy se strhla gólová smršť. Rytíři využili přesilovku, ale na jejich branku odpověděl dvě minuty před sirénou Matyáš Dědek. Kladno se stihlo prosadit ještě jednou, stejnou mincí odpověděl Erik Hrňa. Stav 2:3 z konce druhé třetiny už pak i přes vsetínský tlak a množství šancí vydržel až do konce.

CHANCE LIGA - B3 ne 21.4.17:00
VHK ROBE Vsetín
Rytíři Kladno
2:3(0:1, 2:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 38. Dědek, 40. Hrňa (Dědek) – 4. Jarůšek (Filip, Slováček), 37. Tralmaks (Klepiš, Pytlík), 40. M. Procházka (Klepiš, Jarůšek). Rozhodčí: Kika, Ondráček – Rampír, Šimánek. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 7700. Střely na branku: 26:32 Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3.

VHK ROBE Vsetín: Žukov – Jenáček, Kojo, Hryciow, Staněk, Larsen, Ondračka, Ďurkáč – Rob (A), Klhůfek, Matějček – Hrňa, Dědek, Machala – Š. Bláha, Kern (C), Hořanský – Vaňo, Kratochvil, Holec (A).
Rytíři Kladno: Brízgala – Hejda, Ticháček, Babka, Slováček, Martenet, Veber – M. Procházka, Filip, Jarůšek – Tralmaks, Klepiš, Smoleňák (C) – Sideroff, Pytlík, Frolík – Jágr, Melka (A), Strnad (A) – Kusý.

Úvodní šance zápasu si připsali Vsetínští, které hnala dopředu vyprodaná brněnská hala. Skórovat mohl už Bláha, který se objevil sám na vrcholu levého kruhu. Jeho prudká rána skončila v Brízgalově lapačce. Zato Kladno ze své první akce skórovalo. Matyáš Filip vyslal bekhendovou přihrávkou za posledního obránce Richarda Jarůška, který se střelou do vzdálenějšího horního rohu nemýlil. Valaši se do příležitostí na vyrovnání dostávali, ale jen ojediněle. Ta největší šance přišla po přihrávce Vaňa, kterou mohl proměnit Kratochvil. V předbrankovém prostoru ale promáchl.

Závěr první třetiny však patřil Kladnu. Rytíři si dokázali vytvořit tlak a drželi Vsetín dlouho v pásmu, další branka ale nepřišla. A i když se Kladno aktivitu snažilo dostat i do druhé třetiny, větší šance měli Vsetínští, konkrétně Rob. Klhůfek s Robem se ocitli v přečíslení dva na jednoho. Z pravého křídla zakončoval druhý jmenovaný, jeho rána zapadla přesně do Brízgalovy lapačky. Rob měl i další šanci na vyrovnání, když jej přesnou křižnou přihrávkou našel Ondračka. Rob stál před odkrytou bránu, Brízgala se však stačil přemístit. 

V dalším průběhu zápasu se stejný hráč prosmýkl mezi dvěma hráči Kladna a sám jel na Brízgalovu branku. Kladenského gólmana však ani tentokrát střelou po ledě nepřekonal. Valaši se následně znovu ocitli v přečíslení dva na jednoho. Dědkova přihrávka na Machalu ovšem nepatřila mezi ty nejlepší a pro druhého jmenovaného bylo složité kotouč ve vzduchu zpracovat. Šancí bylo mnoho, gólů málo, což ale zlomil závěr druhé třetiny. Kladno využilo přesilovku a dostalo se dvoubrankového vedení.

Eduards Tralmaks po první nevydařené střele dostal křižnou přihrávku a nemýlil se. Z vrcholu pravého kruhu poslal kotouč přesně na bližší tyč. V závěru pak začala hektická dvouminutovka. Nejprve to byl Jenáček, kdo zavezl kotouč do útočného pásma, ale neměl na pravém křídle dostatek prostoru. Dvě vsetínské střely pak skončily na hostujícím gólmanovi, a když už byl Brízgala daleko z brankoviště, přišel s finálním zakončením Matyáš Dědek, který ležícího gólmana překonal. Valaši snížili na opětovný rozdíl jedné branky. 

Ze snížení se však  Vsetín dlouho neradoval. Jakub Klepiš s Martinem Procházkou se vydali do přečíslení dva na jednoho. Domácí brankář se po kotouči natahoval hokejkou, jenže v tu chvíli přišla přihrávka, po které už Procházka zakončoval k nehlídané pravé tyči. Ale přišel ještě jeden gól Vsetína. Matyáš Dědek vyvezl kotouč na levý kruh a nahrál jej do jízdy Eriku Hrňovi, který z mezikruží bez přípravy přesně vymetl levý horní roh kladenské branky. Vsetín tak i do třetí třetiny vstupoval za ztráty jednoho gólu. 

A i tentokrát byly šance na srovnání. Machala nejprve přes bránácího hráče nemohl zakončit, nakonec se ke střele přece jen dostal a Brízgala měl problémy, protože v této fázi už se střelou nepočítal. K dalším zakončením se dostali taky Dědek s Ondračkou. Ani jejich pokusy z bezprostřední blízkosti ale za brankovou čarou neskončily. Jediné, co Vsetínské trápilo, byly přesilovky. Ty se ve třetím barážovém utkání nedařily tak jako dříve. A znát to bylo taky v závěrečné power play. Valaši si vytvářeli tlak až do samotného konce, ale Brízgalu potřetí nepřekonali.

Ohlasy k utkání