Vstupenky online

Chci si užít závěr sezony a vyhrávat. Rondo je pro mě srdcovka, těší se Miroslav Holec

Jan Tajzler • 15.04.2024

Útočník Miroslav Holec se společně se svými spoluhráči připravuje na vrchol sezony. Po zisku mistrovského titulu už se vsetínští hokejisté chystají na barážové boje, které započnou už ve středu na Kladně. Zkušeného forvarda mrzí, že si po úspěšném finále znovu nevychutná atmosféru zaplněného Lapače, na druhou stranu pod Špilberk do Brna se těší. V Kometě oblékl extraligový dres celkem ve čtyřech ročnících a už má i domluvené místo v kabině. Co říká na systém baráže?

Miro, zpětně ještě velká gratulace k zisku prvoligového titulu. Cítíte satisfakci po roce, kdy jste Zlínu oplatili finálovou porážku?
Satisfakci ani ne, ale je to parádní. Minulý rok jsem ani už moc neřešil, to se prostě stalo. Soustředil jsem se na aktuální sezonu a tentokrát se nám povedlo dokráčet k vytouženému cíli.

Jeden vrchol sezony máte za sebou, další před sebou. Bude složitější znovu nastavit a zkoncentrovat hlavu na maximální výkon?
Nejde ani tak o koncentraci. Je třeba si uvědomit, že není víc, než hrát o postup. Myslím si, že každý hráč podá maximální výkon.

Čeká vás cestování nejen na půdu soupeře, ale také do Brna, kde budete mít azyl. Jak moc mrzí, že si znovu neužijete zaplněný Lapač?
Samozřejmě to mrzí. Bohužel pravidla jsou taková jaká jsou. Myslím si, že v Brně to bude také super. Jak znám vsetínské i brněnské fanoušky, tak si myslím, že atmosféra bude velice bouřlivá.

Na druhou stranu, fanoušci během jediného dne naplnili vlak a klub byl nucen přidat další vagony, co říkáte na takovou podporu?
Taková podpora je něco neskutečného. Nevím na kolika vagonech se začínalo, jestli na sedmi, ale teď jich je dvanáct, což je něco nevídaného. (pozn. redakce: prodej jízdenek začínal na počtu sedmi vagonů)

V minulosti jste působil i v dresu brněnské Komety, hrál jste v extralize, Rondo tedy pro vás bude celkem známé prostředí že?
Rondo je pro mě srdcovka. Zažil jsem tam krásné roky. Nebudu lhát, ale moc se tam těším i do šatny. Mluvil jsem i s kustodem Komety Petrem Ondráčkem a už mám i místo pro sebe, kde jsem sedával. Těším se moc a hlavně se na mě přijdou kouknout moji kamarádi i rodina. Je to pro mě splněný sen zahrát si zase v Rondu.

Neustále se diskutuje nad systémem baráže, co vy soudíte o tom, co vás v nejbližších dnech čeká?
Mám na to jasný názor, systém je nespravedlivý. Zatímco je tento formát baráže, tak tým z Chance ligy vždy celkem jednoznačně vyletěl. Bohužel, my se tady mlátíme do finále, jedeme na krev a extraligový tým odpočívá. Někteří říkají, že to je i nevýhoda, protože nejsou rozehraní. Já si ale myslím, že jim stačí maximálně dva zápasy a budou rozehraní až až, toť můj názor. Myslím, že to není fér.

Aktuální sezona nebyla pro vás úplně jednoduchá, užíváte si o to víc tento vydařený závěr a možnost bojovat o nejvyšší soutěž?
Pro mě byla sezona hodně těžká. Už od startu, kdy jsem měl boreliózu, se to se mnou táhlo a podstupoval jsem všelijaká vyšetření. Na psychice to moc nepřidalo. Když to porovnám s loňskou sezonou, to jsem přišel a dařilo se mi, ale zase jsme prohráli finále. Tento rok se mi tolik nedařilo, ale zase se dařilo ostatním a i díky tomu jsme vyhráli, za což jsem moc rád. Byla to velká paráda vyhrát navíc doma. Těším se na poslední zápasy této sezony a chci si je maximálně užít a hlavně je i vyhrát. Uvidíme, jak to bude vypadat.

banner pod článkem