Vstupenky online

30ti kiloví junioři vyzráli na Pardubice

Aleš Koňařík • 20.11.2001

V s e t í n - Srdnatý a nesmírně bojovný výkon korunovali vsetínští hokejisté senzační výhrou nad dosavadním lídrem tabulky Pardubicemi. Přední celek soutěže nezanechal na Lapači příznivý dojem. Na vsetínské mladíky nestačil bruslařsky, prohrával-li, snížil se k zákeřným faulům. Nepřesná trojce rozhodčích navíc výraznou měrou přispívala k všeobecné nervozitě, jinak pohledný hokej díky tomu utrpěl šrámy.(Foto: Vlach se raduje z vítězné branky Kuboše)

- 24.kolo út 20.11.17:00
VHK ROBE Vsetín
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice
4:2
4. Hudler (Kucharczyk, Polák), 24. Kotásek (Vlach, Vaic), 38. Kuboš (Štrbák, Vaic), 59. Demel (Veselý, Vlach) - 22. T. Blažek, 28. Lubina (D. Pospíšil). Třetiny: 1:0, 2:2, 1:0. Rozhodčí: Haber - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 4:9. Využití: 2:0. Diváci: 3028.
VHK ROBE Vsetín: Pešat - Šafařík, Štrbák, Kuboš, Hriňa, Polák, Vašut - Kotásek, Vlach, Demel - Veselý, Hudler, Kucharczyk - Vampola, Vaic, Streit
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: A. Svoboda - Vyhlídal, Pácal, M. Sýkora, Mudroch, M. Duben, Malinský - Tvrdík (41. Průcha), Janecký, Mikeska - J. Kudrna, T. Blažek, Lubina - Rolínek, D. Pospíšil, S. Procházka
Za takhle povedený úvod by se mohli vsetínští při troše egoismu hrdě poplácat po zádech. Rychlostí, nasazením a kombinací přehrávali poněkud toporné hráče Pardubic, kteří poprvé kapitulovali již ve 4.minutě. Dva metry za modrou napřáhl k ráně Hudler a trefil slepé místo nad Svobodovým ramenem. Další tutovky pohodově hrajícího domácího celku, zejména zakončení Demela a Štrbáka, už Svoboda s bravurou kryl. Zato Ivo Pešat se ve vsetínské brance nudil, poprvé měl vážnější práci při střele Lubiny. Zbytek akcí hostujícího mužstva skončilo na holích domácích zadáků.

Stačila však jediná chybná rozehrávka z kategorie „Gabrielova příhra na Euru," a Pardubice byly rázem ve hře. Dezorientovaný obránce Hriňa vybídl křížným pasem ke skórování Blažka, který šancí nepohrdl. Dnešní vsetínské ale zbytečný gól nesrazil. Nadále praktikovali nátlakovou hru, vynutili si přesilovku a díky první trefě Martina Kotáska šli opět do vedení. Do té chvíle plynulá a vynikající podívaná se začala i s výrazným přispěním arbitrů zadrhávat. Nepřesné výroky podráždily jak diváky, tak hráče. Poté co Lubina docílil sporného gólu z postavení mimo hru, rozdrobil se zápas do šarvátek, které nabíraly na záludnosti a trestné lavice byly plné. Více ale na straně hostů, v 38.minutě zužitkoval přesilovou hru Kuboš a do kabin tak šli spokojenější hráči Vsetína.

Nebezpečný výpad Kotáska s Vlachem byl ve třetí části hry spíše výjimkou, protože Vsetín se soustředil především na pozornou obranu, čekaje při tom na příležitosti k brejkovým situacím. S blížícím se závěrem ale přibývalo nervozity na straně podrážděných hostů, kteří jen marně bušili do vsetínské defenzívy. Nezabírala ani zvýšená agresivita, které holdoval zejména útočník Mikeska. Sudí Haber zůstával vůči většině ataků netečný, vylučoval pouze za brutální krosčeky Vyhlídala a Lubiny. Gólu se ale dočkali domácí. V době největšího náporu Pardubic ujel všem křídelník Demel a prostřelením Svobodových betonů rozhodl o osudu utkání. Vsetín již šest zápasů v řadě neprohrál.