Vstupenky online

Valaši o víkendu budou bojovat na Vysočině, vrátí se do vedení v sérii?

Jan Tajzler • 22.03.2024

Semifinálová série Chance ligy mezi Vsetínem a Jihlavou se za vyrovnaného stavu 1:1 stěhuje na Vysočinu. Oba víkendové duely odstartují na Zimním stadioně v Pelhřimově již v 16:30. Dukla zatím drží ve vyřazovací části domácí neporazitelnost. Vsacané mají zatím venku poloviční úspěšnost, ale v Pelhřimově dokázali v posledních čtyřech utkáních pokaždé Duklu porazit. Kterému z týmu se již v sobotu podaří získat druhý bod v sérii a případně v neděli zaútočit na mečbol?

Klíčovým faktorem jsou zatím přesilové hry

Počtvrté v řadě se v rámci play-off potkávají celky Vsetína a Jihlavy, podruhé je tomu v semifinále stejně jako v roce 2021. Na rozdíl od covidové sezony jsou u toho i fanoušci a během víkendových duelů v Pelhřimově se dokonce očekává hlasatelovo zvolání - vyprodáno. 

Vsetín v prvním utkání využil výhodu domácího ledu a do 27. minuty si vypracoval tříbrankový náskok. Dukla však dostála své pověsti, nic nevzdávala ani v manku 0:3 a v čase 41:24 slavila vyrovnávací branku. Rozhodujícím faktorem prvního střetnutí byly přesilové hry. Vsetín totiž na rozdíl od Jihlavy své dvě příležitosti využil a vítěznou branku v početí výhodě obstaral obránce Jakub Teper, pro kterého to byla první trefa v play-off. Hrdinou Valachů byl pak útočník Vít Jonák, jenž zaznamenal svůj první hattrick v play-off a už mu chybí pouze dvě trefy, aby se zapsal mezi elitní společnost vsetínských střelců a dosáhl na metu sta vstřelených branek v zelenožlutém dresu.

Na druhý den se role otočily. Vsetín sice znovu začal lépe, v čase 11:11 se tentokrát Jonák stal úspěšným asistentem Luboše Roba, jenž otevřel skóre středečního duelu. Jihlava ale na rozdíl od úvodního střetnutí navázala na úspěšné přesilovky z předcházejících sérií a 21 vteřin před první sirénou vyrovnal přesně mířenou střelou pod horní tyč Tomáš Havránek. Během druhé třetiny pak svým třetím gólem v sérii překonal Žukova Marcel Štefančík a zdálo se, že branka slovenského forvarda ve službách Dukly se stane i vítěznou. Vsetín ale bojoval doslova do posledních vteřin, v závěru třetí třetiny zvládl oslabení a 17 vteřin před koncem základní hrací doby se po vydolování puku v rohu pásma prosadil Pavel Klhůfek.

Nervy drásající utkání dospělo až do samostatných nájezdů, kde rozhodl jediný úspěšný exekutor. Stejně jako v semifinále play-off 2021, kdy se hned dvakrát mezi Duklou a Vsetínem muselo rozhodovat v nájezdech, i tentokrát se rozhodujícím ukázal ten z produkce Tomáše Havránka, který se tak stal hrdinou jihlavského mužstva při vyrovnání série a rozhodl i třetí nájezdový rozstřel v historii utkání mezi Vsetínem a Jihlavou v play-off. Valaši tak ani napočtvrté v sezoně neuspěli v dovednostní disciplíně, byť Patriks Zabusovs byl blízko k překonání Berana, ale brankáři Dukly pomohla tyčka.

Série se nyní stěhuje na Vysočinu a dá se očekávat, že podobně jako v předcházejících duelech budou důležitým faktorem přesilové hry. Stejně tak se očekává kvalitní atmosféra, která se na zápasy legendárních klubů v play-off sluší a patří. Vsetín i Jihlava píšou nové příběhy pro současné generace fanoušků, mrzet může snad jen fakt, že Dukla nemůže Valachy v této pikantní sérii přivítat ve svém domovském městě. Klíčový třetí duel série odstartuje v sobotu od 16:30, ve stejný čas se bude pokračovat i pořadovým zápasem číslo čtyři o den později a to na Zimním stadioně v Pelhřimově.

Sestavy v posledním utkání:

Jihlava: Beran – Bilčík, Kočí, Dvořák, Ozols, Dundáček, Koštoval – Čachotský (C), Toman, Cachnín – Harkabus (A), Havránek, Štefančík – Rauš, Menšík, Jelínek – Chvátal, Pořízek, Brož.

Vsetín: Žukov – Smetana (A), Jenáček, Staněk, Hryciow, Ondračka, Larsen, Teper – Jonák, Klhůfek, Rob (A) – Holec, Bērziņš, Hrňa (C) – Hořanský, Kern, Bláha – Machala, Matějček, Zabusovs.

banner pod článkem