Vstupenky online

Zápisník Josefa Turka #7 - Někdy není otřes z velké prohry na škodu

Petr Vychopeň • 08.01.2008

V s e t í n – Vsetínští dorostenci mají za sebou pestrý víkend. V neděli podlehli Třinci vysoko 9:0, včera naopak přehráli Havířov 5:3. „Proti Třinci jsme odvedli hrozný výkon, chyběl nám hlavně pohyb,“ tvrdí trenér Josef Turek a dodává, že i takto vysoká prohra může být užitečná. „Nechceme se vidět někde v oblacích,“ říká. Třinecká lekce jakoby opravdu zapůsobila. O den později se Turkovi svěřenci proháněli po ledě opět s elegancí jim vlastní a proti havířovským Panterům vyválčili tři cenné body. Jak viděl uplynulý víkend jejich trenér?

K šrotování oceli nedošlo. Právě naopak, vsetínští se odporoučeli s plným pytlem inkasovaných branek

„Vzhledem k tomu, že utkání s Třincem bylo prvním po období svátků, vznášela se nad ním spousta otazníků. Já osobně jsem s týmem dost dlouho nebyl. Pět dní jsem si plnil reprezentační povinnosti a od prvního do třetího prosince jsme s panem Plachtovičem vyrazili na misi do dění mistrovství světa juniorů do dvaceti let. Tréninky s našimi dorostenci převzal kolega Libor Žilka, za což mu patří vděk a uznání, protože to vzal opravdu vážně a poctivě.

Co se samotného zápasu týče, nechtěli jsme Oceláře podcenit a nechat je hrát. Přesně to jsme ale udělali a soupeř toho využil bezchybně. Třinečtí mají kvalitní mužstvo, brankář chytá u mě v reprezentaci do šestnácti let. Byli jsme si toho vědomi, ale jako by nám něco svazovalo ruce. Prezentovali jsme se slabým výkonem a pohybem. Zkusili jsme si i hru na dvě pětky, ale i přitom nás trápila určitá křeč. Prohra 0:9 je dost krutá, ale těžko říct, jestli si náš výkon zasloužil něco jiného."

Při klání s Havířovem se strach z další vysoké prohry rozplynul jako pára nad hrncem

„Sám jsem netušil, co bude den po tak neúspěšném utkání, ale nakonec jsem byl mile překvapen. Trápily mě obavy z toho, že si budeme muset projít krizí, že souboj s Třincem se stane odrazovým můstkem naší nepohody, ale naštěstí se tam nestalo a věřím, že ani nestane! Hráči se sebrali a dokázali kritiku odrazit tím nejlepším způsobem. Havířov porazili.

Nejlepším mužem na ledě byl Dmitrij Jaškin po boku Petra Hromady. Ti dva mají podle mě největší zásluhu na výhře 5:3, s kterou jsme Pantery z Lapače vyprovodili. Nutno poznamenat, že to byl zápas bez opor z našich řad. Chyběl například Lukáš a Filip Vrbovi nebo Martin Kubo, náš nejúspěšnější střelec."

Další dvoukolo? V cestě za body stojí Opava a Olomouc

Již v pátek 11. prosince můžete fandit vsetínským dorostencům alespoň na dálku, budou to potřebovat. Jejich brusle se totiž budou prohánět na ledě opavského Slezanu, který nyní okupuje jedenáctou příčku a od Vsetina ho dělí osm bodů. Pokud Valaši pomýšlejí na konečné umístění do desáté příčky, není lepšího způsobu než tenhle zápas vyhrát.

A nejinak tomu bude i o den později, v obležení Olomouckých. Ti se sice krčí na dvacáté příčce a zdáli by se býti neškodnými, ale kdepak. Kůži určitě neprodají lacino. Více o soupeřích z 35. a 36. kola ELD vám přinese naše tradiční představovačka.

Předchozí díly:

Zápisník Josefa Turka #6 - Už jsme sedmí, výborně

Zápisník Josefa Turka #5 - Střílet branky hráče nenaučíte

Zápisník Josefa Turka #4 - Slováčkovi to na ledě myslí

Zápisník Josefa Turka #3 - Koncert neproměněných šancí a Jaškinův hattrick

Zápisník Josefa Turka #2 - Sparta byla prostě lepší

Zápisník Josefa Turka #1 - Tři cenné body

banner pod článkem