Vstupenky online

Zápisník Josefa Turka #5 - Střílet branky hráče nenaučíte

Václav Trávníček • 09.12.2007

V s e t í n - Nebýt prachbídné koncovky, mohli si vsetínští dorostenci po uplynulém víkendovém dvoukole připsat do tabulky rovných šest bodů. "V obou utkáních jsme byli lepšími celky, ale když netrefíme v situaci dva na jednoho odkrytou bránu, je to složité," uvědomuje si trenér Josef Turek. Pojďme si společně s jeho poznámkami zrekapitulovat obě víkendová utkání - proti Šumperku (4:2) a Kometě Brno (3:4pp).

Duel s Šumperkem? Mdlý, říká Turek

"V pátek jsme proti Šumperku hráli jenom na tři pětky. Jaškin a Slováček jsou na Beskid Cupu, do juniorů nám povolali klíčové útočníky Josefa Ptáčníka a Tomáše Mikuláštíka. Byli jsme tedy oslabeni o tři až čtyři klíčové hráče a proto dostali šanci i jiní kluci, kteří se s úlohou chodit víc na led teprve seznamují. Najednou se dostávají do situací, které dřív sledovali jenom z lavičky. Teď jsou v nich oni sami a chvíli bude trvat, než se do toho dostanou. I tak jsme ale měli víc ze hry, plno přesilovek. Myslím, že jsme hráli dobře, i když sobotní výkon byl o čtyřicet procent lepší.

Jestli to byl nervák? Byl, ale mohli jsme si za něj sami, přestože měl Šumperk v sestavě starší hráče. Místo toho, co bychom dali gól na 3:0 a na 4:0, netrefili jsme z několika šancí prázdné branky. A naopak hosté jediný svůj protiútok proměnili. Nakonec jsme utkání zvládli, přestože to bylo z naší i ze šumperské strany takové mdlé. Draci byli totiž asi nejslabším týmem, který se u nás v této sezóně představil. Je trochu škoda, že výsledek skončil jenom 4:2."

Střelecká impotence znamenala v sobotu na brněnském ledě prohru na penalty, přesto byli Turkovi svěřenci lepší

"Nemám slov. Myslím, že jsme byli jednoznačně lepší tým, šancí jsme měli na pět zápasů. Ale jejich neproměňování je naše obrovská slabina. To se nedá natrénovat, hráči to v sobě prostě nemají a bohužel to bude limitovat jejich další hokejový růst v pozdějším věku. Z našeho kolektivu to odehrají třeba dva nebo tři hráči. A ten zbytek...Oni se do šancí umí dostat - bruslařsky, přihrávkami. Ale koncovka je prostě žalostná. Z padesátí střel dát tři branky a plno tyček, to přece nejde. V prodloužení jsme pak jeli v situaci dva na jednoho a netrefili prázdnou branku. Co dodat, ti hráči to prostě neumí. Natrénovat se to nedá.

Hrajeme útočný hokej, neblokujeme hráče abychom nějak bránili. Myslím, že máme technicky dobré kluky. Někdy to ale až překombinujeme místo toho, aby to někdo vzal a vystřelil přes obránce. Pořád chceme zakončovat do prázdné branky. Na tréninku hráče nutíme do střelby, chceme, aby víc stříleli. Ale v utkání je to o psychice a o tom, co má hráč v hlavě. Musím ale uznat, že brankář Galanský zachytal Brnu skvěle."

Proti Třebíči a Zlínu chceme bodovat

"Stejně jako v uplynulém víkendovém kola, chceme i proti Třebíči a Zlínu bodovat. Další čtyři body bych považoval za úspěch, ale šest by nebylo špatných. Pořád se motáme kolem toho desátého místa a přitom bychom chtěli výš. Rozdíly v tabulce jsou sice malé, o nekolik málo bodů, ale právě ty bodíky musíme střádat.

Moc se těším na derby se Zlínem. Oni mají samozřejmě lepší kádr, více reprezentantů v sestavě a dva kvalitní gólmany, takže to bude určitě skvělé utkání. Nás právě otázka brakářů znepokojuje, protože máme v současné době pouze Hromadu. Sportovní ředitel Jaškin dostal za úkol sehnat dvojku."

Předchozí díly:

Zápisník Josefa Turka #4 - Slováčkovi to na ledě myslí

Zápisník Josefa Turka #3 - Koncert neproměněných šancí a Jaškinův hattrick

Zápisník Josefa Turka #2 - Sparta byla prostě lepší

Zápisník Josefa Turka #1 - Tři cenné body

banner pod článkem