Vstupenky online

Zápisník Josefa Turka #1 - Tři cenné body

Petr Vychopeň • 14.10.2007

V s e t í n - Zájezd vsetínských mladíků do metropole západních Čech a na druhý den vstříc zkřížení holí a změření síl s Mountfieldem. Tenhle scénář připravilo ovečkám trenéra Turka 13. a 14. kolo dorostenecké extraligy. Valaši si nakonec z tohohle výletu do Čech dovezli zpět Na Lapač padesátiprocentní úspěšnost, tedy tři cenné bodíky, díky nimž vystoupali na jedenáctou příčku, právě za v sobotu poražené Budějovice. V jakém duchu oba mače probíhaly a čí výkon lze prozatím považovat za výborný, či pokulhávající za očekáváním, jsme se vám pokusili osvětlit s Josefem Turkem, veleúspěšným harcovníkem z trenérské lavičky jak vsetínské, tak reprezentační.

Josef Turek k zápasu s Plzní: Zápas jsme nezačali vůbec špatně, což dokazuje trefa Kentoše ze šesté minuty, jenže do konce první části jsme doslova a do písmene hostům darovali tři branky, z nichž dvě padly vyloženě po našich hrubkách. O snížení na jednu branku se potom postaral Kozák a tím pro nás vykřesal naději, jenže Plzeňští to poté zahráli na jedničku a prokázali svou zkušenost. Svou aktivní hrou nám usekli naději na srovnání stavu a vyhráli tak 3:2. Škoda, měli jsme na víc.

turek
Zavděčí se podobným stylem Josef Turek fanouškům a hráčům i tuto sezónu?

Josef Turek k zápasu s Budějovicemi: Tohle klání bylo zásadně poznamenáno předešlými zápasy, v nichž jsme jak my, tak Mountfield zanechali hodně sil. Nicméně duel to byl vyrovnaný, Budějovice mají výborné mužstvo. Myslím si, že utkání by slušela remíza, ale hokej je nelítostný a více štěstí jsme prostě měli my. Oproti domácím, jenž nastřelili dvě tyčky, jsme skórovali v závěru třetí třetiny dvakrát my a utkání jsme tak vyhráli poměrem 3:1.

Jsem rád, že pořád sbíráme body, což dokazuje posledních sedm zápasů, kde jsme naspořili šest výher - 17 bodů. Nemalou měrou tomu přispívá svkělý gólman Hromada, obránci Vrba, který letos nakoukne do reprezentace sedmnáctek, a Mikulaštík. Z útoku lze vyzdvihnout práce Ptáčníka, Dmitrije Jaškina, Vávry a Matuštíka, jenž se taktéž představí v reprezenaci a to do šestnácti let. Trochu víc očekáváme od Pořického a Kentoše. Jsou to šikovní kluci, takže věřím, že se do statistik týmu postupem času vepíšou výrazněji.

banner pod článkem