Vstupenky online

Zápisník Josefa Turka #6 - Už jsme sedmí, výborně

Petr Vychopeň • 17.12.2007

V s e t í n - Dorostenci drží vsetínský prapor! Přesvědčili o tom nejprve v pátek (4:1), kdy na Lapači odrazili nápor třebíčských holí sápajících se po bodech a zopakovali to i v sobotu proti Zlínu (4:2). Berani totiž, stejně jako Horácká Slavia, nenašli na hru Valachů recept, tudíž si kouč Turek mne ruce ze šesti bodů. "Kluci si zaslouží pochvalu. Psychicky to zvládli s bravurou a konečně už vymetáme i nějaké ty šibenice," pěje trenér spokojeně ódy na trika svých svěřenců. Uvidíme, zda bude tolik pozitiva okolo vsetínského dorostu vyřazovat i po příštím dvoukole, kdy narazí na Vítkovice a Ostravu.

Proti Třebíčí rozhodla naše produktivita

"V pátečním duelu s Třebíčí jsme ze sebe dali o moc více než v předešlém klání s Kometou a to se projevilo i na konečném znění výsledku. Myslím si, že hlavním faktorem, který rozhodl o naší výhře byla naše produktivita v zakončení. Koncovka nás mnohdy trápí a krade nám body, avšak teď proti Horácké Slavii tomu tak naštěstí nebylo, i když musím dodat, že to mohlo skončit větším rozdílem.

Buďme ale rádi za ty čtyři branky. Nicméně hosté podali bojovný výkon. Věděli jsme, že to nebudou mít lehké, hrají o sestup a leží na nich deka kvůli psychickému tlaku, ale i tak musím uznat, že mají na čem stavět. Je jenom na nich, jestli na sobě budou pracovat."

Udělali jsme body proti Zlínu a to se počítá

"Nedá se říct, že by jsme měli roztřepané kolena, ale samozřejmě jsme před sobotním střetem se soupeři ze Zlína cítili určitý respekt. Berani mají vynikající mužstvo, proto jsme vtloukali hráčům do hlavy, že minulý rok jsme s nimi sehráli ohromně vypjaté a vyrovnané mače, takže proč bychom je teď nemohli porazit. Odrazovým můstkem se pro nás určitě stala první branka Michaila Jaškina.

Ta nás nakopla a už to jelo. Když jsme vedli 4:0, cílem bylo udržet čisté konto. Petru Hromadovi jsme to ale nakonec pokazili tím, že se někteří hráči příliš přemotivovali a to vyústilo ve zbytečné fauly. Každopádně porazit Zlín se počítá a jsem rád, že jsme to dokázali. Opět do týmu naskočil i žák sedmé třídy Slováček, jenž zastal místo v druhé pětce, a to na pravém křídle.

Vítkovice a Ostrava? Minimálně tři body, zdůrazňuje Turek

"Nutno podotknout, že s Vítkovicemi to bude bitva. Prožívají teď fazónu, jdou nahoru. Samotného mě překvapilo, jak se tak kvalitní tým může pohybovat v tabulce tak dole, ale teď už dokazují, že mají na víc. Chtěl bych vyzdvihnout Mrázka, což je brankář ročníku 92 a zatím se prezentuje excelentními výkony. Celý jejich tým má na čem stavět, takže očekávám tuhý boj.

Před utkáním s Ostravou jsou kvalitnější karty rozdány jasně do našich rukou, ale ne vždy klání dopadne tak, jak hovoří papírové předpoklady. Takže i když je Ostrava poslední, musíme do toho dát všechno a hlavně nic nepodcenit. Oni určitě nechtějí sestoupit, takže je pro ně každý bod dobrý. Přesto, že my teďka okupujeme sedmou příčku, necítím se, jako by jsme měli play off nebo první desítku jistou, to vůbec ne, takže musíme pořádně makat! Z těchto dvou zápasů musíme minimálně jeden vyhrát, minimálně!

Předchozí díly:

Zápisník Josefa Turka #5 - Střílet branky hráče nenaučíte

Zápisník Josefa Turka #4 - Slováčkovi to na ledě myslí

Zápisník Josefa Turka #3 - Koncert neproměněných šancí a Jaškinův hattrick

Zápisník Josefa Turka #2 - Sparta byla prostě lepší

Zápisník Josefa Turka #1 - Tři cenné body

banner pod článkem