Vstupenky online

Mladší dorostenci udolali Olomouc

Filip Bazala • 13.09.2012

Po vysoké prohře ve Zlíně nastoupili mladší dorostenci Vsetína k zápasu s Olomoucí. Od začátku hry šlo vidět, že Valaši budou chtít jít za vítězstvím, ale v tom jim dobře bránil olomoucký gólman Šoustal. Vsetín se prosadil až ve druhé třetině, kdy se trefil Fryšara. Hosté na začátku třetí třetiny srovnali a když dvě minuty před koncem byl stav stále vyrovnaný vypadalo to na prodloužení. Jenže v čase 58:32 dal šťastnou branku Vojkůvka a náskok už domácí udrželi do konce zápasu a slaví tak první tři body v sezóně.

EMD - 2.kolo čt 13.9.15:20
VHK ROBE Vsetín
HC Olomouc
2:1(0:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 30. Fryšara (Richter, Pisklák), 59. Vojkůvka (Richter) - 45. Kuba (Krejčiřík). Rozhodčí: Dobeš - Kurtin, Laczko. Vyloučení: 5:1. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 56. Střely na branku: 35:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
VHK ROBE Vsetín: Bechný - Gonos, Pisklák, Nadymáček, Vítek, Krůžela, Chrástecký, Richter - Fryšara, Lukáš, Haničák, Matocha, Čechmánek, Vojkůvka, Kašpar, Klačánek, Dubnický, Janošek, Kovář, Gharibyar.
HC Olomouc: Šoustal - Kolovrátník, Škoda, Spurný, Galvas, Müller, Kolařík, Janků, Beutl - Malý, Štefka, Heža, Krejčiřík, Stryk, Holiš, Zabloudil M., Kuba, Holibka, Zabloudil Z., Horák, Přibylová.

Zápas začal lépe pro domácí, kteří byli aktivnějším mužstvem. Přesto se do první šance dostali hosté, ale Štefkův pokus si vsetínský gólman Bechný pohlídal. Do další šance se už dostali zelenožlutí, ale Šoustal byl připraven. Vsetínská aktivita vyvrcholila vyloučením hostujícího Galvase, jenže v přesilové hře domácí nejenže nic nevymysleli, ale dokonce nechali ujet Štefku, jehož zakončení na poslední chvíli zablokoval vracející se Pisklák.

Po nepovedené přesilové hře však pokračovala převaha vsetínských hráčů, která zejména díky olomouckému brankáři Šoustalovi neskončila vsetínskou brankou. Další přesilovou hru po Zabloudilově podražení sehráli vsetínští o poznání lépe než tu první, tentokrát však neztroskotali na vlastí souhře, ale na Šoustalovi. V závěru třetiny se hra trochu srovnala, hosté si také vytvořili dvě tři šance, ale do kabin se po 20 minutách šlo za stavu 0:0.

Začátek druhé třetiny se nesl v duchu konce té první, hrál se vyrovnaný hokej, ale šancí bylo poskrovnu. Do první velké šance v druhé třetině se dostal vsetínský Fryšara, který si zpracoval kotouč odražený od zadního mantinelu a vypustil nebezpečnou ránu, kterou však Šoustal pokryl. Za chvíli si vsetínští zahráli další přesilovou hru, ve které vypálil Kovář, jeho střelu tečoval Vojkůvka a za Šoustalem zazvonila tyč. Co se ale nepovedlo při této akci, povedlo se v poslední sekundě této přesilové hry. Richter napřáhl od modré, před Šoustalem tečoval puk Fryšara, a ten už neměl šanci zareagovat.

Po tomto gólu se Kohouti pustili do mohutné ofenzivy, ale Bechný svými zákroky držel vsetínské naděje na body nad vodou. Další velkou šanci však měli domácí, od modré opět napřáhl Pisklák, jeho střelu tentokrát tečoval Janošek, ta však těsně minula branku. Do konce třetiny se už nic nestalo a do šatny si tak zelenožlutí odnášeli jednobrankový náskok.

Hosté vstoupili do třetí třetiny lépe než do obou předchozích a v prvních minutách domácí přehrávali. Svoji převahu zužitkovali v 45. minutě – Krejčiřík zavezl touš před Bechného, přenechal ho Kubovi, který si Bechného položil a umístil kotouč do prázdné brány. O pár desítek sekund později se do stejné šance dostal Krejčiřík, který si taktéž položil strážce domácí svatyně, ale poté nedokázal zamést puk do prázdné klece. Další minuty přinesly hokej nahoru – dolů, ovšem více ze hry měli hosté.

V 57. minutě však přišlo už páté vyloučení hostujícího týmu a vsetínským se podařilo tuto početní výhodu proměnit – Richterovu střelu od modré Šoustal vyrazil jen před sebe, a tam se puk nejspíš od Vojkůvkovy brusle odrazil přímo do brány. Půl minuty do konce zápasu se naskytla možnost přesilové hry i olomouckým, ti si vzali oddechový čas, aby následně nastoupili bez gólmana v 6 proti 4, nicméně vsetínským se už podařilo skóre udržet a připisují si tak letošní první, velice cenné 3 body.

Ohlasy k utkání

Miroslav Kubo (VHK Vsetín): „Se soupeři jako Olomouc nemůžeme hrát otevřený hokej. Opět proti nám nastoupilo šestnáct hráčů ročníku 97, kteří jsou vyspělejší a dle toho jsme museli hrát. Celoplošně jsme bránili a měli taky to štěstí, které ovšem nemusí trvat věčně. S výsledkem jsem spokojený, co se týče hry, tak tam je stále spousta věcí, které musíme zlepšit a na to máme tréninky a celou sezónu. Pozitivní je, že kluci bojovali až do konce zápasu. Pět minut před koncem jsme zredukovali sestavu na dvě pětky a šťastnou brankou před koncem utkání rozhodli.“

Marián Takáč (HC Olomouc): „Dnešní zápas jsme nezvládli. Neměli jsme dobrý start do utkání, a když jsme se v průběhy hry zlepšili a dostali se do šancí, tak jsme je neproměnili. Měli jsme snad osm gólovek, ale spadlo to tam pouze jednou. Navíc jsme se nechávali zbytečně vylučovat a to vše Vsetínu dopomohlo k vítězství.“