Vstupenky online

Zkušenosti pro Vsetín! Ze Zlína přichází Pavel Kubiš

Jan Tajzler • 30.06.2023

Po podpisech s nadějnými mladíky ohlásil Vsetín mimořádně zkušenou posilu. Řady Valachů rozšíří útočník Pavel Kubiš. Nyní již zlínská legenda má na svém kontě 17 sezon v nejvyšší soutěži. V rámci seniorské kariéry je to pro zkušeného forvarda vůbec první přestup mezi konkurenčními kluby. „ S Pavlem se znám už od jeho debutu v extralize. Myslím si, že nám může pomoct svými zkušenostmi. Je to hráč ze staré školy, který je schopen na ledě nechat cokoliv pro tým, o takové hráče stojíme,“ libuje si nad čerstvou posilou sportovní manažer Radim Tesařík.

Pavel Kubiš pochází z Námeště nad Oslavou, odkud jeho hokejové kroky vedly do nedaleké Třebíče. Na rodné Vysočině se však talentovaný útočník zdržel pouze do svých osmnácti let, kdy si jej už do mládežnických kategorií vyhlédl Zlín. Kubiš nastupoval pravidelně v mládežnických reprezentacích a postupem času si také vybojoval stabilní pozici ve zlínském A-týmu. I během dospělé kariéry nastoupil v dresu národního týmu do turnajů Euro Hockey Tour, ale jeho největším úspěchem je bezesporu zisk mistrovského titulu se Zlínem v roce 2014. V nejvyšší soutěži odehrál Kubiš úctyhodných 17 sezon.

Neskutečná loajalita Pavla Kubiše vůči Zlínu trvala i po sestupové sezoně, kdy v Baťově městě nosil kapitánské céčko. Do finálové série se Vsetínem však kvůli zranění nezasáhl. Poslední utkání za Zlín sehrál až v baráži o Tipsport extraligu, ve které se však Beranům cílený okamžitý návrat mezi elitu nezdařil. Po sezoně už vedení Zlína se zkušeným útočníkem nepočítalo, a tak s nabídkou přišel konkurenční Vsetín. „ Jsem vděčný, že jsem mohl podepsat ve Vsetíně. Hned po ukončení smlouvy se mi Vsetín ozval a jednání bylo rychlé. Jsem opravdu rád, že o mě má zájem takový ambiciózní klub,“ podělil se se svými prvními pocity po podpisu smlouvy Pavel Kubiš. Vsetín si jeho služby pojistil v trvání jednoho roku, v rámci jedné soutěže je to vůbec poprvé co Pavel Kubiš mění v seniorské kariéře působiště. Podrobné statistiky čerstvé vsetínské posily si můžete prohlédnout zde

AKTUÁLNÍ KÁDR VHK ROBE VSETÍN:

  • Brankáři: Maxim Žukov, Patrik Romančík, Adam Pavlíček
  • Obránci: Jakub Ďurkáč, Michal Hryciow, Šimon Jenáček, Tom Ondračka, Jiří Říha, Ondřej Smetana, Robin Staněk, Jakub Teper, Ondřej Fojtík, Jan Hamřík
  • Útočníci: Daniels Berzinš, Štěpán Bláha, Miroslav Holec, Adam Hořanský, Erik Hrňa, Tomáš Jandus, Vít Jonák, Jan Kern, Pavel Klhůfek, Pavel Kubiš, Matouš Kratochvil, Luboš Rob, Marek Melenovský, Adam Koláček, Matyáš Dědek, David Heinrich.
banner pod článkem