Vstupenky online

Odměna za tvrdou práci! Jakub Ďurkáč se na Lapači dočkal nové smlouvy

Jan Tajzler • 20.12.2023

Valašský hokejový klub už během rozehrané sezony uplatňuje opce a uzavírá nové smlouvy s hráči, kteří si výrazně svými výkony řekli o příležitost na dlouhodobější období. Nové smlouvy nedávno podepsali odchovanci Adam Hořanský s Matyášem Dědkem. Nyní se sportovní úsek zaměřil také na defenzívu a z nového kontraktu se před Vánoci raduje Jakub Ďurkáč, kterého si Vsetín pojistil na dva roky s možností uplatnění jednoleté opce.

Jakub Ďurkáč je odchovancem havířovského hokeje a v mateřském klubu také nastupoval v mládežnických extraligách. Během juniorských let se přesunul přes krátkou anabázi v Mladé Boleslavi do Vítkovic, ale šance v extraligovém A-týmu se nedostavila. Většinu hráčské kariéry rozdělil šestadvacetiletý zadák mezi druholigové kluby Šumperku a Valašského Meziříčí. Jednu sezony strávil i ve švédské Division 2. 

Během loňské sezony přišla pro Ďurkáče příležitost naskočit ve vsetínském dresu v rámci střídavých startů ze sousedního Valašského Meziříčí, ale výraznější prostor se dostavil až letos v létě. Jak se nechali slyšet i trenéři, měl Jakub Ďurkáč původně rozšířit obranné řady a bojovat o místo v základní sestavě. Této šance využil dokonale a především v závěru letní přípravy si řekl o výrazný prostor na ledě. V dosavadním průběhu základní části odehrál 26 utkání a nasbíral 9 kanadských bodů. Za svůj přístup v tréninku i zápasech si již během rozehrané sezony vysloužil prodloužení kontraktu. „Jsem rád, že jsem mohl prodloužit smlouvu. Budu se snažit, abych tuto příležitost chytil za pačesy a budu dělat vše, abych to klubu vrátil a byl pro tým přínosem," nechal se slyšet vsetínský obránce.

Vyjádření sportovního manažera Radima Tesaříka: „Jakub Ďurkáč je pro nás velké překvapení. Dali jsme mu šanci jako hráči ze 2. ligy a myslím si, že nejen nás ale i všechny, kdo rozumí lednímu hokeji mile překvapil. I proto jsme mu nabídli smlouvu na další dva roky plus opci." 

banner pod článkem