Vstupenky online

Kapitán pokračuje! Vsetín uplatnil opci na odchovance

Jan Tajzler • 07.05.2024

Bude tomu rok co návrat na Vsetín ohlásil Erik Hrňa, jehož si pak trenéři vybrali i za kapitána týmu. Klub nejprve se slavným odchovancem uzavřel kontrakt na jeden rok s možností uplatnění opce a svého práva Vsetín využil a obě strany se dohodly na spolupráci i pro nadcházející sezonu.

Erik Hrňa je vsetínským rodákem a také odchovancem klubu. I vlivem ztráty mužského hokeje v roce 2007 zamířil do extraligového Třince, kde nejprve působil v juniorce, aby se později prosadil do A-týmu Ocelářů a stal se jeho stabilní součástí. Ve Slezsku oslavil Hrňa zisk pěti mistrovských titulů. Byl u toho, když Třinec budoval aktuální ligovou dynastii a Masarykův pohár zvedl nad hlavu čtyřikrát v řadě. S pohárem nad hlavou slavil Erik Hrňa i v rodném Vsetíně, mateřskému klubu pomohl k největšímu úspěchu moderní historie a z pozice kapitána jej dovedl před brány Tisport extraligy. 

V základní části pravidelně střílel vítězné branky a byl oporou především v dobách velké marodky, která tým provázela v první polovině dlouhodobé fáze. Vítěznou trefu obstaral také v pátém finálovém zápase proti Zlínu. Celkově se během sezony radoval ze 17 vstřelených branek a dalších 23 připravil díky přesným přihrávkám. Nyní se společně se svými spoluhráči bude připravovat na další výzvu v podobě ročníku 2024/2025. V níže přiloženém videu si můžete připomenout loňský návrat Erika Hrni zpět na Valašsko a porovnat jeho očekávání s výsledky nedávno skončené sezony.

Tvořící se tým Vsetína na sezonu 2024/2025

  • Brankáři: Adam Pavlíček.
  • Obránci: Ondřej Smetana, Šimon Jenáček, Jakub Teper, Robin Staněk, Jakub Ďurkáč.
  • Útočníci: Luboš Rob, Vít Jonák, Pavel Klhůfek, Adam Hořanský, Štěpán Bláha, Tomáš Jandus, Matyáš Dědek, Štěpán Matějček, Roman Vaňo, Jaroslav Brož, Tomáš Šmerha, Ondřej Machala, Erik Hrňa.  
banner pod článkem