Vstupenky online

V poháru uspěl Vsetín až po nájezdech

Aleš Koňařík, Zbyněk Stanečka • 11.02.2003

O l o m o u c – Až proměněná penalta Martina Ambruze ukončila dvou a půl hodinové drama v prvním kole poháru Tipsportu. Vsetín po velkém boji vydolovat nad druholigovým týmem Olomouce hubené vítězství 2:1. Favorizovaní hosté museli dotahovat jednobrankovou ztrátu, jejich jedinou branku v normální hrací době zaznamenal obránce Jaškin. Bodoval i Jiří Dopita, který připravil střeleckou pozici pro Střítezského. Při nájezdech proti Bieglovi však neuspěl.

Utkání 1.kola Tipsport cupu mezi Olomoucí a Vsetínem slibovalo velmi zajímavý souboj. Na straně HC Olomouc totiž nastoupil dlouholetý tahoun Vsetína, mistr ligy, světa a olympijský vítěz Jiří Dopita.

Byl to právě Dopita, který v úvodu střetnutí nejvíce zaměstnával vsetínského Biegla. Hosté nastoupili do zápasu poněkud vlažněji. Jedinou nebezpečnější situaci Valachů zaznamenal Kucharzcyk. S jeho střelou z křídla si brankář Cihlář dokázal poradit. Napěchovaný hanácký stadion vybuchl ve 14.minutě. Dopita projel celým kluzištěm, vytvořil před Bieglem zmatek, který využil střelou od modré Střítezský. V závěru třetiny mohl vyrovnat Demel, ale ve vyložené situaci nedokázal přehodit olomouckého brankáře.

Druhá třetina patřila spíše Vsetínu. Cihláře ohrozil nejdříve Streit, Ambruz a znovu Streit, který trefil břevno. Valaši ale nedokázali své dobré šance využít. V polovině zápasu došlo k plánované výměně, Cihláře vystřídal v olomoucké kleci Hrachovina. Nerozchytaného brankáře pokořil při první vážnější situaci Jaškin. Stantien zavezl puk do pásma a přes dva bránící protihráče nahrál volnému Jaškinovi, který umístil svou ránu přesně k tyčce.

Na konci druhé třetiny opět úřadoval Dopita. Nejprve v početní výhodě tečoval kotouč těsně před Bieglem, v zápětí se ocitl sám před vsetínským brankářem. Ten ale jeho pokus dokázal lapačkou vytěsnit z branky.

Poslední třetina přinesla asi nejlepší hokej. Obě strany s vypracovaly několik vyložených šancí, oba brankáři však byli pozorní a do 60.minuty neinkasovali. Olomouckou tutovku spálil Zapletal. Ocitl se sám mezi kruhy, ale dokázal trefit pouze dobře postaveného Biegla. Vak zase dobře chytajícího Hrachovinu nepokořil ani z trestného střílení, nařízeného za faul na vsetínského centra.

Desetiminutové prodloužení si oba celky spravedlivě rozdělily. První polovinu vládl Vsetín, druhou pak olomoučtí Kohouti. Neschopnost útočníku obou stran dovedla zápas až k samostatným nájezdům. V těch byli nakonec po gólech Kacíře a Ambruze lepší Valaši. Za domácí se prosadil střelou mezi Bieglovy betony Svoboda.

HC Olomouc - HC Vsetín 1:2 po nájezdech

Branky: Střítezský (Dopita) - 33.Jaškin (Stantien), rozhodující nájezd Ambruz.

banner pod článkem