Vstupenky online

Mistrovství světa juniorů 2001

Zuzana Marcalíková • 28.12.2001

P a r d u b i c e - Do osmnáctých narozenin mu chybí týden. V reprezentaci České republiky do dvaceti let je nejmladší. Do zápasu s USA ho nechtěli nasadit, je prý na urostlé bijce "příliš technický". Během hry se však na ledě objevil, nezůstal nic dlužen své pověsti tvůrce kombinační hry a američtí svalovci ho nezabili. Ve včerejším utkání se Slovenskem naskakoval už pravidelně jako centr třetí řady. Na konci zápasu se posunul na pravé křídlo první formace a 6 sekund před koncem měl na holi vyrovnávací gól.


Jiří Hudler však vynikajicího slovenského gólmana Budaje nepřekonal. "Opravdu bylo do konce tak málo? Na časomíru jsem neviděl. A u toho puku jsem byl o trošku později než by bylo ideální," řekl po dnešním dopoledním tréninku před důležitým zápasem s Bělorusy.

"Tady to nikomu nevadí, že jsem nejmladší. Žádné puky ani bagáž nikomu tahat nemusím," usmíval se, když se dělil o své dojmy před kabinou českého národního týmu v Aréně Pardubice. Na křídlech jeho útoku působí Vondrka a Novotný, Hudler sám si však hru na křídle včera také zkusil. "Nikdy před tím jsem křídelního útočníka nehrál. I když jsem začínal ve vsetínském áčku, hrál jsem centra Bobovi Stantienovi," zavzpomínal současný centr populární "mimi-lajny". A že mu to mimo své pole působnosti jde, dokazuje i fakt, že premiérově na něj šel hned do elitní formace, kterou vede jeden z obhájců loňského juniorského zlata Tomáš Plekanec. "Včera to byl smolný zápas. Měli jsme fakt hodně šancí, Pleky, Aleš Hemský, já i další, a je strašná škoda, že jsme to nevyužili," uvědomil si Hudler.

Trenér Holík si při hodnocení včerejšího zápasu příliš servítky nebral. "Já nejsem od toho, abych hodnotil, co řekl trenér," odvětil diplomaticky mladý reprezentant. "Hráli jsme, myslím, líp než s Amerikou. Dneska s Běloruskem už to musí vyjít!" Slovenský brankář Peter Budaj měl na zápas svůj osobitý názor. "Čeští kluci měli určitě po celý zápas víc ze hry. Naši kluci dřeli a nakonec to vyšlo. Náhoda to asi nebyla, možná štěstí, možná taky boží milost!" Při některých střelách Hudlera a Plekance při něm opravdu stáli všichni svatí...

banner pod článkem