Vstupenky online

Jackovy zápisky 6# - Během přestávky už s novým gólmanem a odborným konzultantem

Václav Trávníček • 04.11.2008

V s e t í n - Další dvě prohry si do tabulky připsali vsetínští dorostenci. Svěřenci kouče Jenáčka prohráli na domácím ledě s Kladnem a Slavií Praha shodně 2:4. „V situacích 5 proti 5 hrajeme myslím slušně. Naši poslední soupeři měli ale v prvních pětkách tak výrazné individuality na přesilovku, že nás v podstatě porazila přesilovka. Když ji soupeř sehraje dobře, těžko se brání," povzdechl si Jenáček. Zároveň však dodal, že věří v záchranu soutěžě. „Mančaft na to máme," řekl. Pomoci tomu má nová posila z Karlových Varů na brankářský post a především angažování Stanislava Pavelce coby odborného konzultanta.

Chybí nám dobrý výsledek

„Obě víkendová utkání si byla podobná. Proti Kladnu jsme sehráli výborný zápas. Dvě třetiny jsme byli jednoznačně lepší, bohužel nejsme schopni ani ty nejvyloženější šance přetavit v gól. V situacích 5 proti 5 hrajeme myslím slušně. Naši poslední soupeři měli ale v prvních pětkách tak výrazné individuality na přesilovku, že nás v podstatě porazila přesilovka. Když ji soupeř sehraje dobře, těžko se brání. Zápas s Kladnem měl vyrovnané skóre, bylo to 2:2. A Středočeši rozhodli v početních výhodách. Příležitost jsme měli taky a to dokonce v dvojnásobné přesilovce. Ale když hrajete přesilovku a honíte výsledek, je nervozita kluků taková, že jsme nebyli nic kloudného vymyslet. Přestože jsme se na to připravovali. Kolikrát nám puk přeskočil hokejku nebo jsme nastřelili bránícího hráče. Chybí nám klid v zakončení, aby si kluci začali víc věřit.

Co nám ještě chybí? Především dobrý výsledek. Tabulka je natolik vyrovnaná, že kdybychom vyhráli dvě utkání v řadě, odlepíme se ode dna a jsme úplně někde jinde. Získali jsme posilu z Karlových Varů – brankáře Patrika Nechvátala. Ten zachytal oba zápasy dobře. Myslím, že pro nás bude platný a že vytvoří dobrou dvojici s Kubou Belákem. Navíc je vysoký, takže budeme mít dva odlišné brankářské styly. V Karlových Varech nedostal tolik prostoru, kolik by si představoval. Věřím, že u nás ten prostor dostane."

Nový konzulant v podobě Stanislava Pavelce

„Další novinkou je, že do týmu juniorů přišel jako konzultant sportovní ředitel Jaškin a k nám generální manažer Pavelec. Kluci zbystřili. Dnes s námi už byl na ledě. Myslím, že pro kluky je to důkaz, že klubu záleží na mládeži a má velký zájem udržet extraligu. Když už jde s klukama na led generální manažer klubu a věnuje se jim, něco to znamená. Myslím, že by to mohlo pomoct. Je to impuls, nežijeme jenom druhou ligou, která šlape, ale do budoucna je hodně důležité udržet extraligu dorostenců a juniorů.

Uvidíme, co bude dál. Po přestávce nás čekají dva těžké zápasy. Zajíždíme do Liberce, který zatím ještě ani jednou neprohrál, a do Mladé Boleslavi, která je taky na vysoké úrovni. Na ledě takto kvalitních mančaftů můžeme jen překvapit. Kluci můžou hrát uvolněně a zkusit soupeře potrápit. I když se momentálně pohybujeme ve spodních patrech tabulky, jsem optimista. Máme dostatečně kvalitní mančaft na to, abychom se v soutěži zachránili. Máme na víc, než nyní prezentujeme."

Předchozí díly:

Jackovy zápisky 5# - Smolná prohra s Pardubicemi, rvačka a vítězství proti Spartě (21.10.2008)

Jackovy zápisky #4 - Je třeba se víc tlačit do brány (13.10.2008)

Jackovy zápisky #3 - Až do Vánoc budou každá dvoukola utkání pravdy (7.10.2008)

Jackovy zápisky #2 - Čekají nás zápasy pravdy (30.9.2008)

Jackovy zápisky #1 – Křest ohněm mají kluci za sebou (9.9.2008)

banner pod článkem