Vstupenky online

Vsetínští hokejisté potřetí za sebou postupují do finále Chance ligy!

Redakce • 26.03.2024

Hokejisté VHK ROBE Vsetín vyhráli úterní páté semifinálové utkání proti Jihlavě 4:1 a ve fantastické atmosféře domácího prostředí postoupili potřetí za sebou do finále Chance ligy. Zápas přitom museli otáčet, Dukla totiž šla už ve 4. minutě na Lapači do vedení. Valaši ovšem ještě v první třetině vyrovnali a brzy skóre překlopili ve svůj prospěch. Ve zbytku duelu pak už kontrolovali a navyšovali náskok. Soupeř Vsetína pro finále soutěže vzejde ze série Litoměřice - Zlín.

CHANCE LIGA - SF5 út 26.3.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava
4:1(2:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 12. Smetana (Rob, Matějček), 20. Machala (Teper, Š. Jenáček), 30. Bērziņš (Hrňa), 45. Klhůfek (Matějček) – 4. Menšík. Rozhodčí: Svoboda, Zeliska – Malý, Král. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3504. Střely na branku: 40:21. Průběh zápasu: 0:1, 4:1. Konečný stav série: 4:1.

VHK ROBE Vsetín: Žukov – Smetana, Jenáček, Staněk, Teper, Ondračka, Larsen, Ďurkáč – Matějček, Klhůfek, Rob – Holec, Kratochvil, Hrňa – Hořanský, Kern, Bláha – Machala, Bērziņš,
HC Dukla Jihlava: Beran – Bilčík, Kočí, Dvořák, Ozols, Dundáček, Koštoval – Čachotský, Toman, Cachnín – Harkabus, Havránek, Štefančík – Jelínek, Menšík, Šik – Chvátal, Rauš, Brož.

Utkání začalo ve vyrovnaném tempu, oba celky se snažily nepouštět útočníky soupeře do bezprostředních šancí, ale vsetínská obrana ponechala za svými liniemi ve 4. minutě Matouše Menšíka, jenž zpracoval přihrávku Jelínka a usměrnil puk mezi betony Žukova. Jihlava pak měla další slibné šance, když se před Žukovem ocitl Štefančík, vsetínský brankář ovšem domácí tým podržel pohotovým zákrokem. V přesilové hře Dukly pak po přihrávce Harkabuse zakončoval mimo Havránek.

Vsetín se pak pustil do práce a trpělivým výkonem dokráčel za vyrovnávající trefou. Stoupající aktivitu v útočném pásmu přetavil ve vyrovnávací branku v čase 11:29 Ondřej Smetana, když po jeho střele od modré čáry skončil puk jen pár centimetrů za brankovou čárou. Vsetín po vyrovnání ožil, byl výrazně střelecky aktivnější a ještě před první sirénou se dočkal obratu. Při přesilové hře vypálil Tepere, kotouč se odrazil do slotu, kde byl připraven v čase 19:51 udeřit svou pátou brankou v play-off Ondřej Machala.

Po výměně stran bylo jasné, který z týmů chce nadále diktovat tempo hry. Vsetín si sice zkomplikoval situaci vyloučením Jenáčka, ale oslabení ubránil a při další početní výhodě znovu udeřil. Beran sice zlikvidoval střelu Zabusovse a následnou dorážku Holce, ale na další zakončení z hole Danielse Berzinše už nedosáhl, lotyšský forvard totiž přesně usměrnil nahození v podání vsetínského kapitána Hrni. Vsetín ve zbytku druhé třetiny kontroloval hru, nic na tom nezměnila ani další početní výhoda Jihlavy. Naopak při chuti byl nadále Zabusovs s Machalou i Klhůfek, ale skóre se do druhé sirény neměnilo.

Ve třetí třetině nechtěl Vsetín nic ponechat náhodě a aktivním výkonem ukrajoval čas k postupu do finále. Navíc v čase 44:09 dorazil střelu Matějčka za záda Berana Pavel Klhůfek a bylo jasné, že mužstvo z Vysočiny musí hru otevřít. Vsetín si ve zbytku utkání tvořil další slibné šance. Dukla však nic nevzdávala, při přesilové hře v závěrečné pětiminutovce ještě zkusila odvolat Berana z branky a zdramatizovat závěr utkání. Blízko k tomu měl Menšík po skvělé spolupráci s Čachotským a Cachnínem, ovšem brankář Valachů Žukov předvedl, že je klíčovým faktorem ve vzájemných sériích mezi Vsetínem a Jihlavou, a znovu stál na straně vítězů. Vsetín srovnal s Jihlavou účty v play-off a potřetí v řadě postoupil do finále druhé nejvyšší soutěže. 

Ohlasy k utkání