Vstupenky online

Vsetín ovládl i druhý čtvrtfinálový duel a je krok od postupu

Redakce • 10.03.2024

Hokejisté VHK ROBE Vsetín zvládli i druhé čtvrtfinálové utkání proti Přerovu na domácím ledě a po vítězství 2:1 po prodloužení jsou krok od postupu do semifinále! Valaši vstoupili do zápasu ve velkém stylu, už ve 2. minutě je do vedení poslal Roman Vaňo. Zubři srovnali ve druhé třetině po trefě Dobši. Vypjatou bitvu rozhodlo až prodloužení, ve kterém Vsetínu druhý bod v sérii vystřelil Daniels Berzinš. Třetí duel je na programu ve středu na Hané.

CHANCE LIGA - ČF2 ne 10.3.17:00
VHK ROBE Vsetín
HC ZUBR Přerov
2:1p(1:0, 0:1, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Vaňo (Machala, Ondračka), 64. Berzinš (Jenáček, Larsen) – 35. Dobša (Zeleňák, Cubo). Rozhodčí: Mejzlík, Zeliska – Kráľ, Štěpánek. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1. Diváci: 3320. Stav série: 2:0.

VHK ROBE Vsetín: Žukov – Jenáček, Smetana, Teper, Staněk, Hryciow, Ondračka, Larsen – Rob, Matějček, Jonák – Hrňa, Bērziņš, Holec – Š. Bláha, Kern, Hořanský – Vaňo, Dědek, Machala.
HC ZUBR Přerov: Postava – Krisl, R. Černý, Zeleňák, Chroboček, F. Němec, Kudělka, Cubo – Indrák, Pechanec, Březina – Pospíšil, Nemec, Chludil – Dobša, Zembol, Ministr – Mácha, Pšurný, T. Doležal.

Vsetín navázal na sobotní duel a začal aktivně. Skóre mohl v úniku otevřít Rob, ale jeho bekhend si cestu mezi Postavovy betony nenašel. Domácí tým udeřil v čase 1:47. Valachy poslala do vedení osvědčená souhra z prvního střetnutí, kdy tentokrát díky jízdě Machaly po pravém křídle dostal nabídku na zlatém podnose Roman Vaňo

Přerov se snažil včas zabránit dalším okénkům v obraně, ale ve vlastním oslabení se Machala opět dostal k úniku, tentokrát byl však Postava pozorný. 

Prostřední dějství přineslo tuhou bitvu. Zdaleka nebylo k vidění tolik šancí jako v prvním duelu. Vsetín pohrdl dvěma nabízenými přesilovými hrami a stejně tak i Přerov. Zubři ale přeci jen po neúspěšné přesilovce našli způsob, jak poprvé v sérii překonat Žukova a vyrovnat. Nahození Zeleňáka od modré čáry šťastně tečoval David Dobša

Třetí třetina slibovala dramatické vyvrcholení první čtvrtfinálové odvety. Domácí fanoušky vzrušil během přesilové hry obránce Staněk, jehož rána skončila jen o centimetry mimo tyčku Postavovy klece. S přibývajícím časem bylo jasné, že utkání dospěje do prodloužení. 

V nastaveném čase, který odpočítával další dvacetiminutovku hry, byl v útočném pásmu faulován Jenáček. Díky jeho práci, kdy si opět troufl jít do slotu, se Vsetín dostal do přesilové hry a v početní výhodě rozhodl. Nahození Jenáčka dokázal usměrnit za záda Postavy Daniels Berzinš a Valaši se mohli radovat ze zisku druhého bodu v sérii. Čtvrtfinále bude pokračovat ve středu na Hané, kde budou mít Vsetínští příležitost postoupit do semifinále. 

Ohlasy k utkání