Vstupenky online

Vsetín poprvé nebodoval, padl na ledě Břeclavi

Radek Bařina • 08.10.2014

Poprvé v sezóně opustili hokejisté VHK Vsetín ledovou plochu s prázdnou. V dramatickém utkání se o to postarala Břeclav, která na svém stadionu vydřela výhru 5:3. Duel plný zvratů rozhodl úvod třetí třetiny. Domácí v něm dvěma góly otočili skóre z 2:3 na 4:3 a vydobyté vedení si už ve zbytku zápasu nenechali vzít. Vsetínu k bodům nepomohly ani dva kanadské body Jana Kolaříka (1+1) ani premiérová trefa obránce Zuzaníka.

2. liga - 6.kolo st 8.10.18:00
HC Břeclav
VHK ROBE Vsetín
5:3(1:1, 1:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 3. Zháňal (Nováček, Čápek), 25. Červenka (Miklík, Směřička), 43. Průdek (Kubáč), 48. Medřický (Průdek), 59. Kučera (Tobola) – 12. Haloda, 34. Kolařík (Hryciow, Mikšovský), 37. Zuzaník (Mikšovský, Kolařík). Rozhodčí: Volf – P. Blaha, Goňa. Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: 230. Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 5:3.
HC Břeclav: Šurý – Směřička, Miklík, Beneš, Svoboda, Novák, Dittrich, Höss – Zháňal, Nováček, Kubáč – Červenka, Tobola, Kučera – Průdek, Medřický, Buhaj – Čápek, Blaha, Papp
VHK ROBE Vsetín: Hromada – Hurtík, Hryciow, Haloda, Vaněk J., Báchor, Štědrý, Zuzaník – Zúbek, Vaněk D., Ambruz - Mikšovský, Hrazdira, Kolařík - Kubo, Podešva, Vítek - Štrbík, Daněk, Hruška - Kývala, Slováček

V souboji do té doby nejlepší obrany s produktivním útokem Lvů se radovali poprvé domácí. Už necelých třech minutách vsetínský brankář ztlumil Medřického ránu jen pod sebou a ztratil nad kotoučem kontrolu. Toho využil na brankovišti Radek Zháňal a jemně pomohl puku za čáru. Pak se ale ve třetí totožné šanci dostal ke kusu černé gumy vsetínský Haloda a svižnou střelou z levého kruhu překonal Šurého ranou mezi beton a lapačku. Oba týmy pokračovaly až do konce úvodní třetiny v předvádění útočných manévrů, které ale skončily na brankářích. Ani v přesilovkách se soupeřům nedařilo. Předháněli se v tom, který s ní naloží lehkovážněji.

Více než dvě stovky diváků se bavily hokejem i po pauze. A spokojenější byli dlouho ti domácí, kteří ve 24. minutě slavili druhou branku Lvů. Ve dvojnásobné přesilovce dorazil nepřesnou ránu Miklíka od modré do odkryté klece Martin Červenka. Jenže ani to Valachy nezlomilo. Nevyužili sice dvojnásobnou přesilovku, při střele Kučery z otočky je zachránila tyč, přesto dokázali ve 34. minutě srovnat. Po nacvičeném signálu po bully se trefil sniper Kolařík. Šokem pak byl vedoucí gól Vsetína, který vstřelil po zaváhání obrany Břeclavi Zuzaník. Dění ve druhé dvacetiminutovce ukončila zvonící tyčka po střele domácího Průdka a následný velký tlak hostujícího celku, který ovšem další brankou v síti Šurého neskončil.

Prohrát si ale Břeclav rozhodně nezasloužila a ani po tom netoužila. Také na úvod třetí třetiny dokázala vstřelit branku. Konkrétně Roman Průdek zamotal za brankou hlavy soupeřům jako Petr Leška. První zasunutí k tyči mu nevyšlo, ovšem to druhé o chvíli později už ano. A začínalo se odznovu. Valaši se snažili vzít vedení zpět, ale po jejich velkém tlaku přišla studená sprcha. Únik Lvů dva na jednoho zakončil pod padajícím Hromadou Patrik Medřický. Puk se stěží došoural do brány, ale i takové platí. Od té doby už to byl festival břeclavských šancí. Čápe trefil tyčku, Zháňal v úniku pálil do brankáře.

Až v posledních dvou minutách šel Vsetín do čtyř a po krásné Tobolově nahrávce se trefil popáté za Hromadova záda Kristian Kučera. Slovenský rychlík tak dal gól zatím v každém zápase, do kterého nastoupil. Podtrhl tak vítězství Břeclavi 5:3, na kterém nic nezměnil ani závěrečný zápasnický souboj Vítka s Medřickým. Břeclav se tak vyšvihla na druhé místo tabulky.

Foto: foto-hajdova.rajce.idnes.cz

Ohlasy k utkání

Radek Haman (trenér Břeclavi): „Vsetín má velice silný manšaft, a to nám plně dokázali. Byl to zatím nejtěžší soupeř, se kterým jsme hráli. První třetina byla z naší strany dobrá, druhá horší, tam jsme byli splašení, a třetí zase dobrá. Před klukama musím smeknout hlavně za tu třetí třetinu, kdy jsme zůstali trpěliví, ustáli jsme prvotní tlak hostů a dokázali jsme nakonec zápas otočit. Ve druhé třetině se nám právě ta netrpělivost a zbrklost vymstila. Udělali jsme dvě chyby a soupeř nás hned potrestal. Za to se ale nestřílí. Kluky jsme v kabině prostě uklidnili, hokej se hraje šedesát minut a nám jich ještě dvacet zbývalo. A jednobrankové vedení v hokeji přece nic neznamená. Věděli jsme, že ty šance přijdou, už předtím jsme dvakrát trefili tyčku. Vítězství je skvělé, ale ubojované. Pochvalu zaslouží celé mužstvo, ale vypíchnu tentokrát Romana Průdka, kterému zápas vyšel, a Broňu Čápka, který naskočil do zápasu v jeho průběhu. Tak by měl přesně vypadat hráč, čekající na svou šanci."

Luboš Jenáček (trenér Vsetína): „Neodehráli jsme vůbec dobrý zápas, hlavně v obranné činnosti jsme měli na tomto širším kluzišti rezervy. Chyběli nám dva urostlí obránci Nedbálek s Tichým, což bylo citelně znát. Domácí až příliš často a jednoduše procházeli do našeho obranného pásma a cpali se důrazně před branku, odkud dávali góly. Až na určité pasáže jsme nehráli dobře, jsme bez bodu a zklamaní. Po tom vývoji, kdy jsme vedli 3:2, bychom takový zápas měli zvládat. Tím spíš, když chceme hrát na úplné špici tabulky. Ale musím soupeři pogratulovat, Břeclav vyhrála zaslouženě. Na to, jak mají mladý tým, hrají zatím velmi dobře.“