Vstupenky online

Utkání s Litvínovem staršímu dorostu nevyšlo

Radek Bařina • 15.01.2011

Svěřencům kouče Luboše Jenáčka se v sobotním odpoledni nepodařilo navázat na vítězství z pátečního duelu s Plzní. Valaši, kteří se v zápase museli obejít bez zraněného Josefa Daňka, působili v celém zápase poměrně unaveným dojmem. Soupeř z Litvínova předvedl výborný taktický výkon, lépe bruslil a mnohem úspěšněji si počínal také v koncovce. O čestný úspěch vsetínských se při porážce 1:5 postaral obránce Michal Žák.

ESD - II. část so 15.1.14:00
VHK ROBE Vsetín
HC Litvínov
1:5(0:1, 1:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 37. Žák (Slováček, Janeba) - 20. Trübenekr (TS), 31. Kokeš (Zdeněk, Procházka), 36. Pisařík, 41. Procházka (Zdeněk, Cvrk), 58. Pisařík (Trubenekr, Strejček). Rozhodčí: J. Fiedler - T. Dočkal, M. Štefková. Vyloučení: 10:11 navíc Vašíček (VSE) 10 min OT. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 310. Střely na branku: 26:26. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5.
VHK ROBE Vsetín: Bača - Žabčík, Pelc, Hradil, Žák, Kovář, Štědrý - Pokorný, Štrbík, Ptáčník, vašíček, Kohout, Kývala, Janeba, Slováček, Brida, Tobola.
HC Litvínov: Horák - Kokeš, Theimer, Strejček, Kuriljak, Svoboda, Fučík, Cvrk - Štěpka, Zdeněk, Procházka, Trubenekr, Písařík, Malík, Kuchař, Mical, Válek, Řehulka, Musil.

Úvodní minuty utkání extraligy staršího dorostu mezi Vsetínem a Litvínovem přinesly opatrný hokej. Hosté si sice v prvních minutách vyzkoušeli hned dvě přesilové hry, dostali se v nich ale pouze ke střelám od modré, které gólman Bača, který v brance zastoupil obvyklou jedničku Kohna, bez problémů pochytal. Největší šance úvodní desetiminutovky tak přišla v minutě 6., Písařík ale v akci dva na jednoho nemířil přesně. Ve 13. minutě předvedl šikovný průnik vsetínský Pokorný, brankář Horák ale jeho střelu vyrazil a hlavičková dorážka Kohouta také v brance neskončila. Takřka z protiútoku se do velmi dobré příležitosti dostal Malík, zcela sám před Bačou ovšem zamířil pouze do boční konstrukce branky.

I další minuty úvodní třetiny se nesly v opatrném duchu a hra se odbývala především ve středním pásmu. Od 14. minuty si zahrál první plnohodnotnou přesilovku Vsetín. Do šance se v ní dostal Janeba, z mezikruží ale minul. Ve 20. minutě z ničeho nic udeřilo. Tísněný Slováček rozehrál přímo na hůl Písaříka a Žákovi nezbylo, než ujíždějícího útočníka hostí faulovat. Hlavní rozhodčí bez váhání nařídil trestné střílení. K němu se místo bolestivě seknutého Písaříka postavil Trubenekr a přesně mířenou střelou překonal Baču. Díky brance do šatny tak vyhrál Litvínov první třetinu v poměru 1:0.

Ani úvod druhého dějství nepřinesl změnu obrazu hry. Domácí působili unaveným dojmem a jen výjimečně se dostávali na dostřel litvínovské svatyně. Hosté se nikam nehnali, pozorně bránili, naskytla-li se jim ovšem příležitost, snažili se ohrožovat klec domácího celku. Ve 24. minutě se do jedné takové šance probil Štěpka, jeho průnik po pravém křídle ale vyřešil Bača. Valaši se poté nedostali do hry ani v přesilové hře, naopak, při početní výhodě Severočechů v minutě 31. udeřilo. Kokešovo nahození od modré škrtlo o Bačovu lapačku a zapadlo do vsetínské sítě (0:2).

O tři minuty později mohlo být s Valachy ještě hůře, Malík ale z blízka minul polodkrytou branku VHK. O minutu později se vážnější příležitosti dočkali i Horákovu masku. V minutě 35. přišla další vsetínská přesilovka a v ní už padla branka, radost z toho však měli hosté. Pokorný v pohledném průniku zavezl puk do útočného pásma, svou následnou přihrávkou ale vybídl k brejku Písaříka, který nabídku s díky přijal, kličkou si vychutnal Baču a zvýšil na tříbrankový rozdíl (0:3).

Hned v zápětí hrál Vsetín v další početní výhodě, a aby se to nepletlo, pustil hosty do dalšího brejku. Zdeněk ale Písaříka nenapodobil, se střelou mezi betony si Bača, byť s notnými problémy, poradil. A tak se nakonec přeci jen dočkal Vsetín. Slováček našel utěšenou přihrávkou přes celé útočné pásmo najíždějícího obránce Žáka, ten si mazácky počkal na pohyb brankáře a poté střelou pod víko vykřesal jiskřičku vsetínské naděje (1:3). Domácí po vstřelené brance ožili a hned v následující minutě se dostali do další velké šance. Pokorný ale tváří v tvář Horákovi neuspěl. Posledních 98 sekund druhé třetiny strávili Valaši ve dvojnásobné přesilovce, z marného obléhání litvínovské branka ale nevzešla žádná kloudná příležitost. Po dvou třetinách tudíž vedli hosté 3:1.

Závěrečné dějství začalo domácí příležitostí. Brida ve 42. minutě orazítkoval střelou z pravého křídla tyč litvínovské svatyně. O pár chvil později ale putovali, v rozmezí necelých dvaceti sekund, na trestnou lavici Pokorný s Kývalou a Severočeši Valachům rychle ukázali, jak má vypadat úspěšné přesilovka pět na tři. Bleskovou kombinaci zakončil střelou z bezprostřední blízkosti Procházka a Litvínov vedl 4:1. Další pasáž hry přinesla pouze sbírku oboustranných vyloučení, přičemž o větší ohrožení jedné či druhé branky se postaral snad jen Janeba svou tečí. Horák ale s notnou dávkou štěstí udržel puk ve své výstroji.

V závěrečné desetiminutovce si sice Vsetínští udržovali optickou převahu, pozorní hosté je ale nepouštěli do větších šancí a poměrně v poklidu kontrolovali svůj náskok. O definitivní tečku se tak symbolicky postaral nejlepší hráč utkání, Písařík. Ve 48. minutě ještě jeho druhou trefu v utkání překazilo břevno, přesně o deset minut později však již při přečíslení dva na jednoho nedal Bačovi šanci a uzavřel tak skóre zápasu na konečném 5:1 pro Litvínov.