Vstupenky online

Junioři vyhráli na nájezdy a z Olomouce vezou 2 důležité body

Kristýna Guricová, Ondřej Kubát • 13.02.2009

O l o m o u c - První třetina pátečního duelu mezi juniory Olomouce a VHK se sebou přinesla několik vyloučení, avšak ani jednomu z týmů se nepodařilo svou početní převahu přeměnit v gól. Po první přestávce se zdáli aktivnější domácí a již ve 24. minutě se ránou do levé šibenice o první branku zápasu postaral Dostál. Zelenožlutí se ale nevzdali a do konce druhé dvacetiminutovky přidali zásluhou Kuba a Vávry dva góly a své jednobrankové vedení si drželi až do minuty 56., kdy domácí Rác srovnal na 2:2 a posunul tím utkání do prodloužení. Ani nastavení ale o vítězi nerozhodlo a tak přišly na řadu samostatné nájezdy, ve kterých rozhodoval o druhém bodu pro Vsetín Juraj Jurík. Vzhledem k tomu, že na Valachy čekají do konce základní části již pouze tři utkání, mohou mít tyto dva body v konečném součtu cenu zlata.

- 43.kolo pá 13.2.17:30
HC Olomouc
VHK ROBE Vsetín
2:3sn(0:0, 1:2, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 24. Dostál (Janáček), 57. Rác (Venkrbec) - 30. Kubo (Vávra, Pořický), 34. Vávra, 65. Jurík. Rozhodčí: Skoupý - Brabec, Chocholouš. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 34:47. Diváci: 60. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.
HC Olomouc: Slovák - Axman, Ustrnul, Kvapil, Trojan (C), Malina, Janáček - Dostál, Frieb, Málek, Dopita, Skácel (A), Venkrbec, Coufal (A), Rác, Mareček, Pánek, Heža, Böhm.
VHK ROBE Vsetín: Hromada - Jaškin, Fabián, Šimurda, Kapr (A), Farda (A), Lukeš - Vítek, Kubo, Surovčík, Plachtovič, Martyčák, Pořický, Vávra, Sýs, Valigura, Kopún, Jurik (C).

Utkání začalo oboustranně velmi opatrně. V první třetině žádná branka nepadla. Diváky tak ze sedaček mohla zvednout pouze šance domácího Venkrbce ze třetí minuty. Olomoucký útočník ale bekhendem přestřelil. O chvíli později pálil po šikovném uvolnění na druhé straně Kubo, ale ani on nebyl úspěšný. Kromě čtyř trestných minut pro hosty a dvou pro Olomouc tedy k vidění příliš zajímavých věcí nebylo.

Lepší podívaná přišla ve druhém dějství. Ve třiadvacáté minutě nahrál Janáček na pravý kruh Patriku Dostálovi, který vymetl pavučiny z levého růžku Hromadovy svatyně – 1:0. Hosté odpověděli po šesti minutách tím nejlepším možným způsobem. Martin Kubo zpoza brány nahodil puk do brankoviště a olomoucký gólman Slovák si touš nešťastně srazil betonem do vlastní sítě – 1:1. Uběhla jen chvilka a na střídačce Vsetína bylo ještě veseleji. Domácí Ustrnul totiž fauloval unikajícího Sýse a hlavnímu rozhodčímu nezbylo nic jiného, než nařídit trestné střílení. Puk si na středový puntík postavil Tomáš Vávra a zkušeně poslal hosty bekhendovým blafákem do vedení – 1:2.

Hned v úvodu třetí dvacetiminutovky hrála Olomouc minutu a půl dlouhou přesilovku pět na tři, ale prosadit se v ní nedokázala. Bojovalo se o každý metr ledu, ani jedno mužstvo nemělo navrch. Šanci přiblížit se vítězství měl Vsetín osm minut před koncem. Vítek jel s Juríkem v přečíslení dvou na jednoho, prvně jmenovaný ale přestřelil. A tak přišel trest. Čtyři minuty před koncem vyrovnal po Venkrbcově nahrávce Roman Rác – 2:2.

Do konce základní hrací doby už gól nepadl a na řadu tak přišlo prodloužení. V něm se hrál vyrovnaný hokej, ovšem bez branek. Rozhodnout tedy musely nájezdy. Vítěznou trefu si připsal ve třetí sérii Juraj Jurík.

Ohlasy k utkání

Jaroslav Stuchlík (trenér Olomouce): Čtyřicet minut nás soupeř předčil bojovností. Až ve třetí třetině jsme to stáhli na tři lajny a potom jsme se v bojovnosti vyrovnali a podařilo se nám srovnat stav. Soupeř vycházel ze zabezpečené obrany, čekal na nás ve středním pásmu. Nebyli jsme schopni zjednodušit hru natolik, abychom se jednoduchým nahazováním dostávali do pásma. Hráli jsme zbytečně složitě a soupeř jenom čekal na naše chyby. Vybojovali jsme bod, ale chtěli jsme víc. Jsme nespokojení.

Luboš Jenáček (trenér Vsetína): Chtěli jsme tady samozřejmě uhrát dobrý výsledek, bodovat. Pro nás to jsou zlaté body, protože se taháme s Třebíčí o každý bod. Olomouc je těžký soupeř. Narozdíl od zápasu Olomouce s Třebíčí, kdy někteří olomoučtí hráči byli zranění, dnes proti nám nastoupili kompletní i s mladým Venkrbcem a Skácelem. Takže tu sílu měli. Myslím, že jsme podali dobrý taktický výkon. Hráli jsme dobře dozadu, otočili jsme z 0:1 na 2:1. Bylo to perfektně rozehráno dokonce na tři body, nicméně jsme nakonec tu chybu udělali a nechali jsme tam volného hráče, který z rohu vyjel a dal gól na 2:2. Pak už to bylo hop nebo trop. Jsme šťastni za ten druhý bod, který se nám podařilo uhrát na nájezdy. Kluci těch prodloužení a penalt letos moc nevyhráli, takže pro jejich sebevědomí je to dobré.