Vstupenky online

Detail zápasu

VHK Vsetín

- 24.kolo čt 20.11.17:00
HC Škoda Plzeň
VHK ROBE Vsetín
6:0(2:0, 2:0, 2:0)
extraliga dorostu
Branky a nahrávky: 9. Kořínek (Štich), 19. Setikovský (Holý), 33. Kocman (Holub), 38. Malý (Heřman, Štich), 55. Kocman (Krňoul), 60. Setikovský (Holý)
Vyloučení: 8:10 + Štich OT + OK
Rozhodčí: Haškovec, Jelínek, Růžičková
HC Škoda Plzeň: Baroch – Černý, Krňoul, Kořínek, Štich, (od 45 Mareš) Martinec, Jonák – Šlauf, Setikovský, Holý, Malý, Valenta, Heřman, Jindra, Kocman, Holub, Šimán, Bote, Sýkora
VHK ROBE Vsetín: Hrad – Ostrčil, Zeman, Knebl, Navrátil, Smětal, Dalecký – Pokora, Varga, Tobiaš, Hrňa, Valchář, Hascha, Plachtovič, Ciupa, Urban, Holomek
Svojí první nulu v sezóně dnes vychytal plzeňský brankář Lukáš Baroch. Utkání začalo oboustranně opatrně, opticky více ze hry měli hosté, ale výraznější šance nebyly k vidění ani na jedné straně. Od šesté minuty se ale domácí začali osmělovat a po tutovce Šlaufa a slalomu obranou hostů v podání Jakuba Kocmana visel gól ve vzduchu.
První a nakonec vítězný gól na sebe nenechal dlouho čekat. Uniknuvší obránce Kořínek volil před brankářem Hradem místo přihrávky střelu zápěstím mezi betony a otevřel tak účet zápasu. 1:0.
V desáté minutě zbytečně fauloval domácí Martinec, hosté však z přesilovky nic nevytěžili, naopak mohli sami inkasovat, útočník Holý však při nájezdu dva na jednoho nepředložil tutovku ideálně nabruslenému Šlaufovi a raději sám střílel.
Ve dvanácté minutě byl dost přísně vyloučen hostující Knebl a rozhodčí naznačil, že dnes bude vyhazovat opravdu za vše a kupodivu se toho až do konce zápasu držel. V sedmnácté minutě se do dobré šance dostali i hosté. Baroch však nájezd Vargy a Tobiaše vyřešil ve spolupráci s obětavě bránícím Štichem na jedničku.
Minutu a půl před koncem třetiny se u mantinelu tísněný Šlauf vymanil ze sevření dvou vsetínských hráčů a zadovkou poslal do brejku Holého se Setikovským. Holý na sebe mazácky stáhl pozornost jediného beka a jeho tutovku už pak Jan Setikovský s přehledem poslal do sítě. 2:0.

Na konci první třetiny došlo k sérii vyloučení, takže druhou třetinu začínali hosté v přesile čtyř na tři. Oslabení se domácím protáhlo díky faulu Šticha až do čtvrté minuty. Hosté se však na nic nevzmohli, naopak problémy jim dělal zvláště útočník Heřman a jeho velké zrychlení. Šestá minuta patřila hostům z Moravy. Nejprve po zaváhání Holého musel Baroch vychytat brejk Petra Smětala, o chvíli později vyplaval před Barochem samotný, nikým neobtěžovaný Marek Knebl, ale z jasné pozice mířil nad. Při přesilovce domácích v polovině zápasu nejdříve málem vstřelil kontaktní gól po chybě Martince Varga. Už za srovnaného stavu hráčů, čtyři na čtyři, se prosadil Kocman po kombinaci s Lukášem Holubem. 3:0. Hosté pak dostali velkou příležitost v podobě téměř dvouminutové dvojnásobné přesilovky, ale domácí odbránili oslabení výborně, velice koncentrovaně a obětavě. Bez váhání padali do střel a brankář Baroch si poradil se zbytkem.
Ke konci třetiny hráli hokejisté Lasselsbergeru klasickou přesilovku. David Štich se opřel do puku, Brankář hostí Hrad jej vyrazil před sebe a pro Ondřeje Malého byla lahůdka uklidit osiřelí kotouč za brankovou čáru. 4:0.

Začátek poslední části utkání byl více v režii hostů . Nejprve Baroch vychytal Vargův brejk, ve čtvrté minutě pak Lukáš Martinec přikopnutím puku zpoza branky poslal do vyložené šance Smětala. Domácí gólman si ale nulu sebrat nenechal.
Hrálo se uvolněněji, plzeňská obrana trochu polevila v koncentraci. Trenéři hru oživili nasazením čtvrtého útoku a v čase 5.00 museli sáhnout k další změně v sestavě. David Štich náznakem krosčeku bránil svého brankáře před nájezdem vsetínských útočníků. Sudímu se to ale pranic nelíbilo a vyloučil jej na dvě minuty. To se zas nezdálo plzeňskému obránci. Co si ti dva povídali nevíme, ale dopadlo 2+10+OT DKU. Ke Kořínkovi se do obrany tedy postavil místo něj Mareš. Hned po jeho prvním kontaktu s pukem tečoval marešovu bombu od modré Setikovský do tyče hradovi svatyně.
V jedné z dalších přesilovek napřáhl od modré Krňoul a Kocmanova teč byla přesná. 5:0. I poté zásahy vsetínskému gólmanovi utěšeně přibývaly. Poslední pozdrav poslal do vsetínské branky Jan Setikovský. Po nahrávce Holého zpoza branky vystřelil příklepem, vyražený puk si dojel a bekendovým blafákem nedal hostujícímu Hradovi šanci. 6:0
Po vítězném zápase oba dobře naladění plzeňští trenéři svoje svěřence pochválili za obětavý a celkem bezchybný výkon. Spokojenost byla s body i s předvedenou hrou.