Vstupenky online

Gólová smršť hostů ve třetí třetině rozhodla o vsetínském debaklu

Petr Vychopeň, Michal Veselý • 12.11.2008

V s e t í n - Duel domácího Vsetína s hosty z Brna nabídl celkem devět branek, málokdo ale čekal, že se časomíra zastaví na poměru 1:8. Po výprascích, kterými Valaši počastovali například Velké Meziříčí (7:2), Pelhřimov (9:3) nebo Orlovou (7:2), se ochozy Lapače dočkaly další vysoké prohry. S tím rozdílem, že v roli střelecky potentního týmu nebyli domácí, nýbrž hosté. Především třetí třetinu sehráli Brněnští jako z partesu a vsetínským nadělili úctyhodných pět branek. Přičteme k tomu tři branky z druhé třetiny a pouze jediný zásah domácích v podání Ašera, dostaneme se ke konečnému skóre 1:8. Pro kádr trenéra Hlobila je to již pátá porážka v řadě a vůbec ta nejvyšší, jakou zatím zelenožlutí ve druhé lize utržili.

- 17.kolo st 12.11.18:00
VHK ROBE Vsetín
HC Technika Brno
1:8(0:0, 1:3, 0:5)
Branky a nahrávky: 25. Ašer (Blažek) - 3. Špok (Korotvička, Kučírek), 28. Mráz (Zapletal, Sedláček), 32. Kalafut, 44. Korotvička (Šebek), 46. Šebek (Korotvička , Špok), 48. Jelínek (Mráz), 58. Benýšek (Špok, Šebek), 58. Tobiáš.
VHK ROBE Vsetín: Plšek - Šimek, Tomis, Rajnoha, Gajdošík, Matula, Blažek - Vaněk, Gergela, Tesařík - Knebl (41. Klabačka), Štraub, Mikeš - Hrňa, Podešva, Ašer.
HC Technika Brno: Nešťák - Zapletal, Habrovec, Kučírek, Babic, Maksa, Kalafut, Úlehla, Šindelář, Mráz, Sedláček, Liška, Jelínek, Špok, Korotvička, Látal, Benýšek, Němec, Šebek, Tobiáš, Matouš.
Do utkání vstoupili domácí dobře, hned v první minutě měly šance Vaněk s kapitánem Tesaříkem, oba však před veteránem Nešťákem selhali. Bohužel pro Vsetín to bylo na dlouho dobu z jejich strany vše. Brněnská Technika nikam nespěchala, ale využila každou možnost k rychlému útoku. Jako první poslal varování Plškovi od modré Kučírek, vsetínský brankář ovšem včas a pohotově zasáhl betonem. Ještě lepší zákrok si přichystal Šebkovi, jemuž lapil samostatný nájezd, to hráli hosté svou první přesilovku. Ve 14. minutě si zahráli svou první přesilovou hru i domácí, Nešťák se ovšem nudil. V závěru třetiny se přece jen diváci šancí dočkali, nejdříve zahrozil brněnský Tobiáš, kterého skvěle vychytal Plšek. Na druhé straně nepropálil zblízka Nešťáka obránce Matula. Na Lapači tak v první části branka vidět nebyla.

Do druhé části vstoupili hosté s výhodou jednoho muže, v čase 20:00 se totiž nesmyslně nechal vyloučit Podešva. Mladý útočník už skákal na led, když byl na konci hezké kombinace hostující Špok – 0:1. O tři minuty později dostali domácí skvělou možnost k vyrovnání, více než minuty mohli hrát s výhodou dvou mužů v poli. Zelenožlutí touto nabídku nepohrdli, Ašerova nepovedená střela dokonale zaskočila Nešťáka – 1:1. Remíza ale nehřála Valachy dlouho, po vyhraném buly a střele Sedláčka, neměl problém dorazit puk za Plška Mráz - 1:2. O dvě minuty později mohl vyrovnat Tesařík, ale tvrdou střelou gólmana Techniky nezaskočil. Udeřilo tak na druhé straně, na konci přečíslení 3 na 1 byl Kalafut, který nedal Plškovi šanci - 1:3. Domácí byli po brance jako opaření a jen těžko si hledali cestu do útočného pásma. Ve 38. minutě ale dostali možnost další přesilovky, před Nešťákem to hořelo. Nejdříve měl skvělou šanci Hrňa, jenž objel branku ale puk po jeho nahození, jen stínoval brankovou čáru. Hned po něm si krásně položil Nešťáka i Podešva, ale prázdnou branku minul. Do kabin tak odcházeli Vsetínští s dvoubrankovým mankem.

Kdo čekal ve třetí části nápor Valachů, musel být zklamán, střelnici si naopak otevřeli hosté. Jako první se radoval Korotvička, jenž využil další z mnoha přečíslení – 1:4. O necelé dvě minuty později byl po podobné akci úspěšný agilní Šebek – 1:5. A o další dvě minuty, do třetice, ta samá akce Jelínek – 1:6, to hráli hosté dokonce ve čtyřech. Na straně hráčů VHK stojí za zmínku jen šance Šimka, který si ale v koncovce selhal. Jak se střílejí branky, ukázali zelenožlutým hosté hned dvakrát v 59. minutě. Nejdříve byl na konci hezké kombinační akce Benýšek – 1:7 a 13 vteřin po něm dokonale využil zaváhání obránce Matuly Tobiáš, který si v samostatném nájezdu poradil s Plšekem – 1:8. Nespokojení diváci pak začali skandovat deset, deset. Naštěstí pro domácí za nedlouho zazvonila závěrečná siréna, 2000 diváků tak odcházelo z Lapače smutných.