Vstupenky online

Drama s Hodonínem rozhodli domácí až při nájezdech

Václav Urubek, David Škabraha • 09.11.2008

H o d o n í n – Utkání v Hodoníně nabralo nečekaný směr již ve třetí minutě zápasu. Vsetínští měli ve svém kádru již zotaveného Gergelu s Rajnohou a chvíli po úvodním buly vstřelili první branku. Hodonín dokázal odpovědět až ve dvacáté minutě, kdy Plškovi prolétl pokus Michala Rapanta kolem lapačky. Druhá i třetí třetina se odehrávala v téměř totožném duchu, Valaši si vždy vybudovali jednobrankové vedení, na které se Drtiči dokázali pokaždé dotáhnout a tak se v Hodoníně muselo prodlužovat. Drama se po opatrné hře v prodloužení opět nerozhodlo, přišla tak na řadu trestná střílení. Hráči připravili divákům opravdu pořádnou dávku napětí, série pěti nájezdů skončila stejným neúspěchem jako prodloužení a tak systémem „náhlá smrt“ rozhodl utkání až domácí Petr Peš.

- 16.kolo ne 9.11.17:00
SHK Hodonín
VHK ROBE Vsetín
4:3sn(1:1, 1:1, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 20. Rapant M. (Hoza), 33. Kýhos (Hoza, Rapant M.), 57. Kýhos (Peš, Čárský), rozhodující samostatný nájezd Peš - 3. Vaněk, 25. Mikeš (Knebl), 43. Hrňa (Tesařík). Rozhodčí: Dědek - Held, Lošťák. Vyloučení: 8:9 - navíc Vaneček a Rapant M. (oba SHK) 5+OK, Hoza (SHK) 10 minut. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 2325. Střely na branku: 36:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3.
SHK Hodonín: Holeš - Pokorný, Podešva, Hučko, Šťastný, Protivný, Ševela, Vejvar - Čárský, Jurásek, Hrtús - Peš, Zábranksý, Roháč - Hoza, Rapant M., Matušek - Barták, Kýhos, Vaněček.
VHK ROBE Vsetín: Plšek - Šimek, Černý, Rajnoha, Matula, Šimurda, Tomis - Knebl, Mikeš, Štraub, Tesařík, Staša, Vaněk, Ašer, Gajdošík, Podešva, Hrňa, Gergela.
Utkání začalo jinak, než by se dalo podle tabulkového umístění týmů čekat, a sice tlakem hostů. Hodonín byl tímto úvodem zaskočen a hned ve třetí minutě inkasoval. Daniel Vaněk v samostatné akci překonal Holeše. I po gólu měli hosté navrch, především v pohybu. Prvním vyloučeným hráčem zápasu byl vsetínský Mikeš. Hodonínští si však v této přesilové hře nevytvořili prakticky žádnou šanci. Na začátku desáté minuty pronikl domácí obranou Vaněk, ale svůj blafák nezvládl. O chvíli později přišlo první vyloučení na domácí straně, pykat za držení odešel Podešva. Domácí odehráli oslabení velmi dobře, ale hned tři vteřiny po vypršení Podešvova trestu šli opět do čtyř, Ševela byl vyloučen za pád pod nohy. Vsetínský tlak v těchto chvílích gradoval, Holeš se v hodonínské brance rozhodně nenudil. Chvíli na to Rapant posílal přihrávku Matuškovi do úniku, ale ten nezpracoval. Drtiči přesto do konce třetiny stihli srovnat, Michal Rapant se protáhl po levé straně hřiště, najel si před branku a prostřelil Plška. Do kabin se tak šlo za stavu 1:1.

V čase 21:26 měli domácí přesilovku, na trestnou lavici si šel sednout Šimek. V ní však vyprodukovali pouze střelu Zábranského, se kterou si Plšek poradil. Již za plného počtu hráčů na ledě se do slibné pozice dostal Rapant, ale Plšek se překonat nenechal. O chvíli později se radoval hlouček příznivců valašského týmu, Mikeš zpracoval Kneblovu přihrávku a překonal Holeše. V čase 29:10 se domácí útočník hnal za pukem, ale byl zahákován Černým, přesilovka pro domácí. V ní domácí zamkli hosty v jejich pásmu a Plšek se hodně zapotil. Juráskova dorážka střely od modré skončila na Plškově masce. Vzápětí předvedli krásnou kombinaci Čárský, Jurásek a zakončující Hrtús, střela však pouze zazvonila na břevně branky. Na konci třicáté první minuty se strhla menší rvačka za hostující klecí, na trestnou lavici šel domácí Roháč a vsetínský Šimek. Hosté si chvíli na to příliš zahrávali s pukem za vlastní brankou, Michal Rapant se vrhl do rozehrávky, puk ukořistil Hoza a Kýhos jeho přihrávku nasměroval do sítě. Drtiče gólový úspěch ještě více nabudil a jejich tlak byl stále větší, do další šance se tlačil Čárský. V čase 36:10 byl faulován Jurásek a domácí hráli další přesilovku. I po vypršení trestu pokračoval tlak Hodonína a hostům při bránění své branky pomohla také paní Štěstěna. Ke konci třetiny byl ještě vyloučen domácí Jurásek. Po druhé třetině svítil na tabuli stav 2:2.

Na začátku čtyřicáté třetí minuty šli domácí do čtyřech po vyloučení Vejvara. A přesilovku Vsetín využil, Tesařík si pohrál s Holešem a naservíroval puk Hrňovi před brázdnou branku, který se nemýlil. O třináct vteřin později byl za svůj zákrok potrestán Rapant vyloučením na 5 + do konce utkání. Tuto dlouhou přesilovku však hosté nevyužili, spíše se soustředili na udržování výsledku. V čase 51:41 střílel z mezikruží Zábranský, ale Plšek jeho střelu chytil. Vzápětí byl vyloučen domácí Peš, ale hosté hráli přesilovku jen minutu, pak putoval na trestnou lavici Ašer. V těchto chvílích také hráči chvílemi nezvládali své emoce, domácí Hoza byl vyloučen na 2 + 10 minut, na druhé straně si šel sednout Podešva. Blížil se konec utkání a tlak domácích gradoval. A 2325 fanoušků za ZS TEZA se doškalo vyrovnání, Čárský s Pešem dobře zakombinovali a Kýhos již jen dorazil kotouč do sítě. Téměř přesně o minutu později mohl domácí ke třem bodům výrazně nasměrovat Roháč, svou dělovku z mezikruží však nasměroval pouze do Plška. Šedesát minut hry o vítězi nerozhodlo, následovalo prodloužení.

V prodloužení byli místě aktivnější domácí, ale gól se vstřelit nepodařilo, na řadu přišly nájezdy.

Třináct nájezdů oba gólmani zlikvidovali, až přišel na řadu Petr Peš a krásným blafákem překonal Plška.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov