Vstupenky online

Vsetín rozstřílel Orlovou, trefily se obě nové posily

Radek Bařina • 22.10.2008

V s e t í n - Po zaváhání v Břeclavi si Valaši napravili reputaci cenným vítězstvím nad favorizovanou Orlovou, která si z Valašska odváží vysoký příděl. Domácí tým začal střílet góly až ve druhé třetině, kdy zásluhou čerstvých akvizic Martina Podešvy a Erika Hrni otočil nepříznivý stav z 0:1 na 2:1. Od té chvíle už Vsetín vedení nepustil a k radosti svých fanoušků přidal ještě dalších pět zásahů, znamenajících konečné vysoké vítězství 7:2.

- 12.kolo st 22.10.18:00
VHK ROBE Vsetín
HC Orlová
7:2(0:1, 2:0, 5:1)
Branky a nahrávky: 24. Podešva (Hrňa, Knebl), 32. Hrňa (Štraub, Knebl), 43. Tesařík (Vaněk, Klabačka), 45. Černý (Matula, Podešva), 53. Klabačka (Gajdošík), 58. Tesařík (Vaněk), 59. Zavrtálek - 6. Studený (Dušek), 47. Potočný (Minařík Rozhodčí: Volf - Dučák, Poláček. Vyloučení: 6.7 navíc Studený, Dušek (ORL) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0.0. Diváci: 1795. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2, 7:2.
VHK ROBE Vsetín: Plšek - Bezouška, Šimek, Zavrtálek, Fabián, Černý, Matula, Gajdošík - Tesařík, Klabačka, Vaněk - Mikeš, Štraub, Ašer - Hrňa, Podešva, Knebl
HC Orlová: Šafránek - Mrazík, Chomič, Kudláček, Urbánek, Machálek, Samiec, Grygar, Golab, Minařík, Lukaštík, Kotásek, Blatoň, Studený, Škatula, Mintěl, Dušek, Vydra, Potočný, Kraft, Prokop
Do zápasu s Orlovou vstoupili domácí vlažně a tak to byl hostující tým, kdo první vystrčil růžky. Ve druhé minutě jeli v přečíslení dva na jednoho a nepovedená střela Potočného vylekala Plška. Domácí v zápětí kontrovali Hrňovou střelou nad bránu, jinak ovšem byli hosté i nadále nebezpečnější. Ve 4. minutě se z úhlu řítil na Plška osamocený Dušek, gólman Vsetína ale dokázal jeho pokus s vypětím všech sil vyrazit ramenem. O minutu později již ale úspěšný nebyl. Studený projel nepříliš obtěžován do útočného pásma Valachů a jeho přízemní pokus bekhendem prošel Plškovi mezi betony (0:1).

Za Vsetín se pokusil o odpověď Tesařík, jeho střelu v přečíslení dva na jednoho ale lapil Šafránek. Následovala série tří přesilových her domácích, ti si v nich ovšem, vyjma územní převahy, nevytvořili v podstatě nic. I v dalších minutách první třetiny byli hosté důraznější, pohyblivější a tím pádem též nebezpečnější. V 17. minutě si ale na Plška nepřišel z úhlu Studený a stejně dopadl i Dušek o chvíli později. Domácí v první třetině dokázali kontrovat pouze dvěma pokusy Vaňka, v prvním případě ale forvard Valachů poslal skákající puk nad, v té druhé si na něj počíhal Šafránek. První třetinu tak hosté zaslouženě vyhráli 1:0.

Do druhého dějství vstoupili Valaši mnohem lépe. Ve 21. minutě zahrozil v oslabení neúspěšně Mikeš a v čase 23:08 se Valaši dočkali. Nově vzniklý útok Hrňa – Podešva – Knebl, vytvořil zmatek v obraném pásmu hostů, načež Hrňa poslal přesný pas před bránu, kde číhal volný Podešva. Na jeho zakončení dezorientovaný gólman Šafránek vůbec nereagoval a první z navrátilců do zeleno-žlutého dresu se radoval se svého prvního vsetínského gólu (1:1).

Další minuty zápasu přinesly rychlou vyrovnanou hru s oboustranně vysokým nasazením. Vsetín ovšem polehoučku získával převahu a v minutě 32. ji dokázal přetavit ve vedoucí gól. V přečíslení tří na jednoho předvedli ukázkovou souhru Knebl, Štraub a Hrňa, kterou posledně jmenovaný zakončil nekompromisní ranou k levé Šafránkově tyčce (2:1).

Hosté mohli ze stejného přečíslení bleskově vyrovnat, svou velkou šanci ale zakončili pouze do Plška a o moc lépe si nevedl ani Škatula, který tváří v tvář vsetínskému brankáři minul. V minutě 36. ani ve své třetí dobré příležitosti nepřekonal Šafránka Vaněk, a protože i teč Grygara na straně druhé skončila pouze na betonech Plška, odcházeli do šaten domácí s jednobrankovým náskokem.

Pokud se Orlová chtěla ve třetí části hry pokusit o rychlé vyrovnání, hned 18. sekunda třetiny jim udělala pořádnou čáru přes rozpočet. Hosté zaváhali v rohu za svou bránou, důrazný Vaněk je obral o kotouč, který záhy s Klabačkovou pomocí poslal na Tesaříka a domácí kapitán propálil z blízka, i s trochou štěstí, Šafránka po třetí (3:1). Rychlý gól domácí ještě více povzbudil a tak i v dalších minutách byli nebezpečnějším týmem. V minutě 45. šel za katr Dušek a než se pořádně usadil, musel zpět na led. Po 20 sekundách početní výhody totiž Podešva našel na modré Matulu a jeho chytrá nabídka na teč zcela neobsazenému Černému byla vyslyšena (4:1).

Hned o minutu později ale putovali na lavici hanby krátce po sobě Šimek s Mikešem a Orlová dlouhou přesilovku pět na tři využila. Tentokráte se nechytatelná teč z bezprostřední blízkosti povedla Potočnému a bylo to znovu o dvě branky (4:2). Vůbec poslední větší šanci Orlové v utkání ale poslal Kraft v 50. minutě, po předchozím šikovném individuálním průniku, mimo tři tyče. Poté se na ledě přiostřilo a značně benevolentně pískající rozhodčí měli co dělat, aby udrželi planoucí vášně pod kontrolou. Co se ale nepodařilo udržet pod kontrolou byl puk, který v 53. minutě vypadl Šafránkovi z výstroje a z následné důrazné Gajdošíkovy práce na brankovišti vytěžil branku pohotový Klabačka (5:2).

V 54. minutě přišla nejvážnější rozmíška, po které putovali na trestnou lavici Dušek s Podešvou. Poté již ovšem hosté definitivně vyklidili své pozice a na ledě od té chvíle existovalo již jen jediné mužstvo. V čase 57:29 se Vaněk hbitě protáhl mezi obránci Orlové, v kleče ještě stihl posunout kotouč na Tesaříka a ten ranou pod břevno nedal brankáři šanci (6:2). Rozhádaným a odevzdaných hostům pak ještě zatloukl hřebík do rakve Zavrtálek. Ten měl dostatek času sjet si s pukem od modré až na kruhy a poté nechytatelnou dělovkou nedal nebohému Šafránkovi šanci. V atraktivním zápase tak po velmi dobrém výkonu porazili hráči VHK Vsetín silnou Orlovou 7:2 a dokonale tak naladili fanoušky před blížícím se Valašským derby.