Vstupenky online

Na Lapači padlo dvanáct branek. Domácí zdolali Pelhřimov 9:3

Radek Bařina, Petr Vychopeň • 12.10.2008

V s e t í n - V desátém kole druhé ligy se Vsetínští představili na domácím ledě, přičemž do cesty se jim postavil Pelhřimov. Do utkání naskočili lépe hosté, kteří už v 1. minutě prostřednictvím Kubáta otevřeli skóre. Do konce zápasu však padlo ještě úctyhodných jedenáct branek a slavit tři body můžou nakonec zelenožlutí. Právě ti se totiž trefili celkem devětkrát, na což hostující celek dokázal odpovědět pouze třemi brankami. Domácí představení tak týmu VHK vyšlo na jedničku a ochozy Lapače už se mohou těšit na středeční utkání s Prostějovem.

- 9.kolo ne 12.10.17:00
VHK ROBE Vsetín
Spartak Pelhřimov
9:3(1:1, 5:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 2. Bezouška (Klabačka), 27. Matula (Vaněk, Ašer), 30. Vaněk (Černý, Klabačka), 30. Novák (Marek, Bezouška), 32. Černý (Klabačka), 37. Ašer (Matula, Vaněk), 51. Ašer (Klabačka), 58. Klabačka (Vaněk, Ašer) - 1. Kubát (Sláma, Vácha), 35. Sláma (Kubát, Anderle), 55. Pelán (Anderle, Lazorišák). Rozhodčí: Jeřábek - Bojda, Mikler. Vyloučení: 8:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1920. Průběh utkání: 0:1, 5:1, 5:2, 8:2, 8:3, 9:3.
VHK ROBE Vsetín: Plšek - Bezouška, Šimek, Fabián, Zavrtálek, Černý, Matula, Sznapka, Farda - Knebl, Novák, Marek - Mikeš, Štraub, Tesařík - Vaněk, Ašer, Klabačka - Gajdošík
Spartak Pelhřimov: Jirkův (30. Kaiseršot) - Meloun, Sláma, Vácha, Novák, Spudil, Wonfor, Tecl, Plachý, Kubát, Pelán, Hadrava, Lazorišák, Šejnoha, Anderle, Kočan, Heřman, Votápek

Utkání začalo pro domácí, nastoupivší i s Markem Kneblem na křídle prvního vsetínského útoku šokem. Po 22 sekundách hry si totiž na přesný Anderleho pas najel za obranu Valachů Kubát a svůj brejk zakončil nechytatelnou střelou nad Plškovu lapačku (0:1). Z rychlého vedení se však Pelhřimovští neradovali dlouho. Ašer zavezl puk do útočného pásma, posunul jej Klabačkovi který přihrál na z druhé vlny najíždějícího Bezoušku. Druhý z nováčků v zelenožlutém dresu zamířil zápěstím přesně k tyči a v čase 1:44 bylo vyrovnáno (1:1). Bleskové vyrovnání vlilo Valachům novou krev do žil a v následujících minutách získali územní převahu. Zejména 3. domácí útok výrazně čeřil vodu před pelhřimovským brankářem Jirkůvem.

V 5. minutě proti němu neuspěl Ašer ani střelou z blízka, ani dorážkou o chvíli později. Následovalo vyloučení hostujícího Melouna, jehož o minutu a půl později následoval i Heřman. Dvojnásobná početní výhoda ale Vsetínu nevyšla a Jirkůva vyděsil pouze Štraub, jehož pohotový pokus v pokračující hře pět na čtyři minul jeho polo-odkrytou bránu. V 11. minutě se ke slovu dostali i hosté.Lazorišák obkroužil s pukem domácího beka, vyhnul se i Plškovi, k přesnějšímu zakončení již ovšem neměl dost prostoru. V dalším pokračování první třetiny domácí tlak přeci jen opadl a na ledě tak byl vidění hokej s minimem šancí na obou stranách, což se neměnilo ani v přesilovkách. Relativně poklidný průběh zápasu čeřil pravidelně pouze Klabačkův útok - při jeho přítomnosti na ledě si hostující obrana na nudu nemohla stěžovat. Přesto po dvaceti minutách svítilo na ukazateli skóre 1:1.

Úvod druhé třetiny Valachům nevyšel. Nejprve nesehráli dobře přesilovku a poté jen s vypětím všech sil a s výraznou pomocí brankáře Plška hasili šance hostů. Vsetínský brankář si ale poradil jak s pokusem Lazorišáka z blízka, tak s výpadem dvojice hostujících hráčů při špatném střídání domácích. Tato vážná varování naštěstí pro Valachy zabrala a ti nejen že se poučili, ale navíc hostujícím hráčům předvedli, jak že se střílejí góly. Kdo jiný než útok Klabačky vtrhl do hostujícího pásma a jeho nápor skončil Matulovým pokusem od modré, který zastavila až síť Jirkůvovy klece (2:1). Od 27. minuty se hostům naskytla přesilová hra po faulu Knebla. Vytvořili si v ní obrovský závar, pokusy Kočana i jeho dorážejících spoluhráčů ovšem pochytal skvělý Plšek. Od Pelhřimova to pak bylo na dlouhou dobu vše. Při návratu z trestné lavice dostal Knebl touš do jízdy, blafák mu však Jirkův překazil vystrčenou hokejkou.

Od 30. hráli domácí přesilovku. V ní si Vaněk sjel před branku přesně ve chvíli, kdy k ní doletěla Černého střela a na jeho pohotovou teč neměl Jirkův nárok (3:1). Za 14 sekund už to bylo o tři góly. Deprimovaní hostů zcela propadli ve vlastním obranném pásmu a Novák z blízka procedil puk skrz Jirkůva (4:1). Znechucený brankář si poté sebral své saky paky a odebral se na střídačku. Místo něj šel do brány Kaiseršot a Valaši jej přivítali po Valašsku. V přesilovce vypálil Michal Černý a jeho prudká střela zapadla přesně k tyči brány Pelhřimova (5:1). Poté se hosté přeci jen trochu vzpamatovali. Ve 34. minutě ještě zakončili svou zdařilou kombinaci pouze do brankové konstrukce, o minutu později se ale dočkali i oni. Rychlou přesilovkovou souhruzakončil z hranice brankoviště nepokrytý Sláma (2:5). V zápětí měl Pelhřimov další tutovku, nikdo z jeho hráčů ovšem nedokázal dostat skákavý puk za záda ležícího Plška. Vzrůstající aktivitu Pelhřimova rázně utnuli Klabačkovci. Obránce Matula poslal přízemní pokus od modré a Jakub Ašer z blízka přizvedl puk nad Kaiseršotův beton (6:2). Po dvou třetinách tak Valaši odcházeli do šaten ve výborném rozpoložení, na rozdíl od hostů.

Poslední část hry dlouho vypadla na to, že Vsetín už si bude jen v poklidu kontrolovat bezpečný náskok. Hosté sice několikrát zahrozili, s Melounovým pokusem i se všemi jejich dalšími náznaky šancí si bezpečně poradil fantom domácí svatyně. V 50. minutě se Pelhřimovští řítili ve čtyřech na jediného domácího beka, příležitost ale zakončili chabou střelou přímo do Plškovy lapačky. Přesto toto hrozba jakoby probrala Valachy z klidu. Hned o minutu později tak Klabačka vysunul Ašera a ten svůj dlouhý bekhendový blafák, i přes komplikace způsobené vystrčenou gólmanovou hokejkou, úspěšně zakončil. Svým druhým gólem v utkání tak zvýšil na 7:2.

O dvě minuty později se puk i s pomocí brusle čárového dostal ke Kneblovi, ten jej obratem poslal na zcela osamoceného Nováka a i on se po své přesné střele z blízka dostal na dvě vstřelené branky (8:2). V 54. minutě se čestného úspěchu dočkali i hosté. Nedůslednosti domácí obrany využil důrazný Pelán, který na několikrát dorazil kotouč za Plška (8:3). Vsetín však chtěl mít poslední slovo na své straně a nemohl se o ně postarat nikdo jiný než třetí domácí útok, suverénně nejlepší formace na ledě. V akci tři na jednoho sice Klabačka netrefil Ašerovu přihrávku dle svých představ, černý nesmysl ovšem i tak proklouzl mezi Kaiseršotovými betony do sítě (9:3). Vyvolávané desítky už se sice fanoušci v závěru nedočkali, přesto je Valaši vysokým vítězstvím v poměru 9:3 velmi potěšili.

Ohlasy k utkání

Viktor Hlobil (VHK Vsetín): "Určitě to nebyl jednoduchý zápas, výsledek je pro soupeře krutý, protože hráli docela dobře, hodně bruslili. My jsme to zlomili ve druhé třetině, musím pochválit naši trpasličí lajnu, třetí lajna to rozhodla. Chválim celý tým i brankáře Plška. Bezouška dnes hrál první zápas, nastoupil s velkou chutí a dal i branku. Marek Knebl se chvilku hledal, ale od druhé třetiny hrála jejich lajna velmi dobře.