Vstupenky online

Asistent Plachtovič dostal k narozeninám první domácí vítězství v základní hrací době

Kristýna Guricová, David Škabraha • 05.10.2008

V s e t í n - První domácí tříbodovou výhru dnes vybojovali hokejisté vsetínského VHK v utkání s celkem Velkého Meziříčí. Domácí, s Josefem Mikešem v sestavě, dnes ani vzdáleně nepřipomínali tým z utkání s Opavou. Hráli přesně, s velkým důrazem před brankou a konečně se jim dařily i přesilovky. Po první třetině, která byla poznamenána častými vyloučeními, domácí zcela ovládli hru a výraznou převahu postupně vyjádřili i brankově. Dvěma góly se na vítězství Valachů podíleli Ašer a Štraub. Důležité domácí vítězství tak hráči mohli věnovat asistentu Plachtovičovi, jenž v pátek oslavil padesáté narozeniny.

- 7.kolo ne 5.10.17:00
VHK ROBE Vsetín
HHK Velké Meziříčí
7:2(2:1, 2:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 7. Ašer (Vaněk, Černý), 12. Štraub (Mikeš, Tesařík), 23. Ašer, 32. Štraub (Mikeš), 43. Klabačka (Vaněk), 55. Gajdošík (Šimek), 55. Tesařík (Blažek, Staša) - 19. Konta (Krča), 52. Bula (Konta). Rozhodčí: Mrkva - Adamec, Štěpán. Vyloučení: 11:10. Využití: 4:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 2110. Střely na branku: 55:36. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1, 5:2, 7:2.
VHK ROBE Vsetín: Plšek - Sznapka, Šimek, Fabián, Zavrtálek, Černý, Blažek, Černák - Gajdošík, Novák, Marek - Mikeš, Štraub, Tesařík - Vaněk, Ašer, Klabačka, Staša
HHK Velké Meziříčí: Betinec - Smejkal, Stráňovský, Konta, Vlašín, Plch, Heřmanský, Pálka - Konečný, Bukáček, Kunstmuller, Bula, Krča, Sobotka, Dostál, Bašnár, Hudcovský, Faltýn
Sedmé druholigové kolo patřilo v nedělní podvečer na vsetínském Lapači soupeřům VHK a HHK. Do úplně první akce utkání se dostal nováček ve vsetínské sestavě, Josef Mikeš, který zachytil kotouč na modré a donutil gólmana Velkého Meziříčí k prvnímu zákroku. V čase 1:39 se ozvala píšťalka hlavního sudí, jenž vyloučil domácího Fabiána za hákování a zároveň tím nastartoval sérii vyloučení. První přesilová hra se hostům příliš nepovedla a na Plška to zkusil pouze Stráňovský od modré, jeho střelu však domácí gólman vyrazil s přehledem do sítě nad plexisklem. Po vypršení vsetínského oslabení šli do čtyř hráči Velmezu. Z rukou hlavního sudí to však nebylo vše, o pár vteřin později poslal na trestnou další dva hráče a na ledě se tak hrálo zhruba půl minuty ve čtyřech proti třem, ve prospěch Vsetínských. Přesně vteřinu po vypršení posledního trestu, v čase 6:29, vypálil Černý od modré a jeho střelu tečoval Ašer, který se šikovně přemístil z rohu kluziště k brance (1:0).

Jen o dvacet vteřin později mohlo být srovnáno. Lehké nahození z půlky kluziště propadlo Plškovi mezi betony a naštěstí pro domácí se kotouč zastavil těsně před brankovou čárou. Hra byla i nadále kouskována vyloučeními na obou stranách, avšak teprve ve 12. minutě se povedlo přetavit početní převahu na ledě v gól a šťastnější byli opět domácí – z prostoru za brankou přihrál Mikeš najíždějícímu Štraubovi, který svou ranou propálil Betince mezi betony (2:0). Když však šli do čtyř Vsetínští, zazlobili i hosté – Stráňovský pálil od modré na domácího gólmana, který přes skrumáž těl před sebou nic neviděl, avšak i s dorážkou Sobotky si Plšek poradil. Do konce první části se však přeci jen hosté dočkali, v polovině 19. minuty zaškobrtl strážce domácí klece při návratu do brány a už nestihl zareagovat na dělovku Kohty, která skončila vedle levé tyče (2:1).

I přes to, že se podařilo hráčům Velkého Meziříčí před přestávkou snížit náskok Vsetína na jednu branku, vstoupili do druhé třetiny aktivněji domácí a i díky vyloučení Dostála si vytvořili slušný tlak. To potvrdil v čase 22:13 Ašer, který předvedl Betincovi svůj důraz v brankovišti a vrátil Valachům dvoubrankové vedení (3:1). Tlak Vsetína pokračoval a ve 27. minutě mohl zvýšit ještě Mikeš, jeho ránu z první však Betinec zlikvidoval skvělým skluzem. Převahu domácích dokazuje i fakt, že Plšek si ve druhé třetině sáhl na kotouče teprve po 9 minutách hry. S pokusy Dostála a Buly si domácí gólman poradil a tak znovu udeřilo na druhé straně. Štraub si gólmana položil dlouhou bekhendovou kličkou a poté kotouč šikovně překulil přes jeho záda do sítě (4:1).

Po čtvrté brance domácím narostla křídla. Když však rozhodčí vyloučil jednoho z Valachů, dostali se do hry i hosté HHK a šikovnou střelou se prezentoval Ľuboš Konta. To však bylo vše, co hosté předvedli, připomněl se však opět rozhodčí Mrkva, který poslal za katr na oplátku jednoho z hostí. Domácí sehráli krásnou přesilovku s velkým množstvím šancí, na Betince to zkoušel od modré Zavrtálek či Fabián, který se ocitl sám před brankou, oba dva však gólman hostí vychytal. Do konce druhé části měli Velmezáci obrovskou šanci na zkorigování skóre, když se jim naskytla 1:36 dlouhá přesilovka 5 na 3. Tutovku však zahodil Bašnár, který se při dorážce ocitl u poloprázdné Plškovy klece a domácí oslabení tak přerušila až siréna značící konec třetiny.

Zbytek přesilovky, kterou si hosté přenesli do třetí třetiny, vypršel dříve než stihli hráči Velkého Meziříčí na domácí svatyni vůbec vystřelit. Do hlavní role se tak opět pasovali Valaši – v čase 42:14 signalizoval hlavní sudí další trest pro hosty, k tomu už ale nedošlo. V závaru před Betincovou klecí to nejprve zkusil Vaněk, poté puk nesedl Štraubovi a rozvlnit síť se tak podařilo až Klabačkovi, který tak zvýšil vedení domácích na 5:1. Ze strany Velkého Meziříčí bylo po pátém gólu již patrné odevzdání a tlak Vsetína tak gradoval. Avšak v 50. minutě došlo po druhé v utkání k vyloučení dvou vsetínských hráčů a Velmezu se tak naskytla 0:32 vteřin dlouhá výhoda 5 na 3. Situaci vzali do svých rukou Bula s Kontou, na první ránu Konty ještě Plšek zareagoval, avšak na dorážku Buly do polo-odkryté brány už byl krátký (5:2).

Valaši se však rozhodit nenechali, a když se v 54. minutě nechal vyloučit Smejkal, ukázali Velkému Meziříčí, že přesilovky se jim dnes výjimečně daří. V 55. minutě totiž domácí završili stav utkání hned dvěma góly. Nejprve pálil v čase 54:04 od modré Šimek, jehož akci dotáhl do zdárného konce dotírající Gajdošík, aby se přesně o 40 vteřin později radoval také důrazný Tesařík (7:2). Rozhození hosté si v předtuše dalšího gólového přídělu vzali oddechový čas a přeci jen se trochu vzchopili. Přesto si však Vsetínští v poklidném tempu dobruslili pro první letošní tříbodové vítězství, jímž potěšili více než 2000-ku diváku na vsetínském Lapači.

Ohlasy k utkání

Viktor Hlobil (trenér Vsetína): „Odehráli jsme parádní utkání, navíc se nám podařilo vstřelit pět gólů v přesilovkách. Předvedli jsme kus dobré práce. Chtěli jsme navázat na středeční utkání proti Novému Jičínu a potvrdit body doma. To se nám podařilo, takže jsme spokojeni.“