Vstupenky online

Ze Žďáru nad Sázavou s jedním bodem

Petr Vychopeň • 24.09.2008

Ž ď á r - V rámci čtvrtého kola se vypravilo vsetínské A-mužstvo na pomezí Čech a Moravy. Cíl byl jasný - pokusit se tamní kádr Žďáru nad Sázavou okrást o co možná největší počet bodů. Už úvodní třetina však naznačila, že to nebude nic lehkého. První branka zápasu nakonec padla až v 34. minutě, když přihrávku Dítěte zužitkovat domácí útočník Plachý. Hosté z Lapače však dokázali v 49. minutě prostřednictvím Klabačky srovnat krok a do poslední vteřiny tak bylo o co hrát. Základních šedesát minut ale tajenku o vítězi utkání nerozluštilo. Rozhodlo až napínavé prodloužení, za nimž udělal vítěznou tečku žďárský Martin Sobotka. Po vyrovnaném duelu tak Vsetín putuje domů s jedním bodem za prohru 1:2 v nastavené části.

- 4.kolo st 24.9.18:00
SKLH Žďár nad Sázavou
VHK ROBE Vsetín
2:1p(0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 34. Plachý (Dítě), 63. Sobotka (Dítě) - 49. Klabačka. Vyloučení: 8:11 navíc Klabačka (VSE) 10. minut OT. Využití: 0:0. Diváci: 900.
SKLH Žďár nad Sázavou: Němec - Pleva, Koželuh, Fibikar, Jelínek, Popela, Souček - Burián, Sobotka M., Fila - Dítě, Plachý, Vránek - Kaut, Mühlfait, Štěpánek
VHK ROBE Vsetín: Plšek - Zavrtálek, Fabián, Šimek, Šimurda, Černák, Černý - Červenka, Štraub, Tesařík - Gajdošík, Klabačka, Marek - Staša, Vaněk, Plachtovič.

Ohlasy k utkání

Jaroslav Benc (Žďár nad Sázavou): Vydřené vítězství, ale zasloužené. Vsetín byl bruslařsky na výši, mají ve svém středu extraligové hráče, i když bývalé, ale ti své umění nezapomenou. Vsetínští lépe bruslili, ale my byli o gól lepší !

Viktor Hlobil (Vsetín): Bylo to utkání s vyrovnaným soupeřem, které jsme možná mohli vyhrát, ale vyhrál soupeř. Vyhrál ten šťastnější, ale domácí kluci hráli velice dobře. Myslím, že to bylo vyrovnané utkání a v tom závěru jsme měli my šanci, neproměnili jsme ji a soupeř to potrestal. Žďárští vyhráli zaslouženě, dali dvě branky... a to je všechno.