Vstupenky online

Víkend juniorům nevyšel, padli i s Kometou Brno

Radek Bařina • 07.12.2013

Nulový domácí víkend si připisují junioři Vsetína. Stejně jako proti Olomouci i v utkání s Kometou doplatili na špatný vstup do utkání. Hosté se záhy ujali vedení 1:0, pak znovu odskočili na 2:1 a to byla voda na jejich mlýn. Potvrdili totiž pověst týmu s propracovanou defenzívou a bezchybným bráněním středního pásma destruovali domácí útočné snahy. Když se k tomu navíc přidala vysoká úspěšnost rychlých protiútoků, svítilo už po dvou třetinách na časomíře skóre 1:5. Před derby se Zlínem tak Vsetínští zůstávají na 16. místě tabulky.

ELJ - 24.kolo so 7.12.14:00
VHK ROBE Vsetín
HC Kometa Brno
1:5(1:2, 0:3, 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Pokorný (Zvonek) – 1. Mrázek (Raška), 10. Raška (Šidák), 27. Beneš (Kusko), 30. Raška (Dymáček, Mytiska), 38. Boltvan (Sedlák). Rozhodčí: Šír – Ganger, Vengřín. Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5.
VHK ROBE Vsetín: Bača (Vlach) – Žabčík, Hryciow, Hruška, Červínek, Zuzaník, Vašíček, Hajda – Pokorný, Klečka, Kuchařík, Janeba, Forch, Surý, Klíma, Jirušek, Stodůlka, Neuwirth, Zvonek, Tobola.
HC Kometa Brno: Klimeš – Šidák, Cívka, Mytiska, Štancl, Sedlák, Vlček, Vojáček, Vágner – Kozel, Račický, Raška, Mrázek, Kunce, Kusko, Beneš, Dymáček, Král, Boltvan, Grünwald, Pelikán.

Aktivním nástupem zaskočila brněnská Kometa juniory VHK Vsetín v utkání 24. kola juniorské extraligy. Její skvělý nástup byl už po 18 sekundách korunován gólem. Na hranici brankoviště se nejlépe zorientoval Petr Mrázek a uklidil puk do odkrytého kouta branky. Domácí se poté chopili aktivity, ve čtvrté minutě jim ale hosté ujeli do přečíslení dva na jednoho a Kuncova střela jen o chloupek přeletěla Bačovo břevno.

Ještě v té samé minutě Valaši dočkali vyrovnání. Tlak první formace zakončil Dominik Pokorný, který střelou po ledě z mezikruží pokořil Klimeše. V sedmé minutě byl blízko zvratu ve skóre Zvonek, jeho teč ale těsně minuta hostující bránu. Červené světlo se rozsvítilo až v čase 9:10. Lehkou střelu od modré tečoval hostující Adam Raška a plachtící puk si nakonec našel cestu za Bačova záda.

Krátce poté mohli domácí odpovědět v přesilovce. Tvrdé střely Pokorného a Hrušky ale vychytaly Klimešovy betony. Zbytek třetiny přinesl vyrovnanou podívanou. O něco nebezpečnějším týmem byla Kometa, která pečlivě bránila střední pásmo a vyrážela do nebezpečných protiútoků. Krom několika závarů si však ani ona větší šanci nevytvořila. Do kabin přesto odcházeli v lepší náladě Brňané.

Též úvod prostředního dějství patřil Brňanům. Ti si už po minutě hry vytvořili velkou šanci, kterou Valaši překazili jen za cenu faulu. Přesilovku Brňané nevyužili a krátce po jejím skončení mohli děkovat domácí nemohoucnosti. Zvonek s Neuwirthem byli zcela sami před Klimešem, druhý jmenovaný ale puk mezi tři tyče neprotlačil.

Víc šancí si domácí nevytvořili. Snažili se sice útočit, destruktivní hra Komety ale slavila úspěch. V čase 26:42 pak přišel rychlý hostující výpad a bylo to o dvě branky. V přečíslení tři na dva dostal ideální pas Filip Beneš a trefil se přesně nad Bačovo rameno. O tři minuty později už to bylo o tři branky. V přesilovce hostů se střela od modré odrazila přímo na hůl Adama Rašky a ten zakončoval do prázdné.

Domácí zmar pak vyvrcholil v závěru třetiny. Prudkou střelu Pokorného z mezikruží zastavila tyč, aby o minutu později předvedla Kometa další rychlý výpad zakončený gólem. Po více než sporném zákroku na Janebu se v přečíslení dostal ke Kotouči Jakub Boltvan a i on uklidil puk nechytatelně nad Bačovo rameno. Obdivuhodně produktivní hosté si tak odnášeli do kabin čtyřgólový náskok.

Třetí perioda začala šancí Vsetína, od brusle odražené nahození ale zamířilo těsně vedle hostující svatyně. Další vzruch přinesla brněnská přesilovka o tři minuty později. V ní nejprve orazítkoval levou tyč domácí klece Král a o chvíli později měl šestý gól na holi Beneš, dorážku do zcela odkryté brány ale srazila hůl domácího beka mimo.

Pak v přesilovce zahrozil pro změnu Vsetín. Střely Pokorného i Zvonka z ideálních pozic ale vychytal výborný Klimeš. Třetí perioda byla vůbec bohatá na vyloučení. V minutě 53. si tak VHK zahrál další přesilovku. Snížit se mu ale znovu nepodařilo a naopak málem inkasoval. Kunce se totiž dostal do brejku, Vlacha, který se ve třetí třetině nahradil v bráně Vsetína Baču, ale po kličce nepřekonal.

V závěru utkání se hostující defenzíva přeci jen trochu otevřela a domácí si vytvořili ještě několik nadějných příležitostí, s Klimešem si ale poradit nedokázali. Kometa tak po jednoznačném výsledku 1:5 dobyla Lapač a na rozdíl od Vsetína slaví úspěšný víkend.