Vstupenky online

Arbitráž potvrdila konec extraligy na Vsetíně

Michal Berg • 20.08.2007

V s e t í n - Kráce po poledni obdrželi zástupci obou stran sporu rozhodnutí arbitrážní komise. Ta se po dvouměšíčním jednání přiklonila k původnímu rohodutí Asociace profesionálních klubů a potvrdila tak vyloučení Vsetína z české nejvyšší soutěže. "Je to pro mě šok. Zasahuje mě to a myslím si, že to jenom dokresluje bordel v našem hokeji. Jde to zeshora, politika a všechno. Tohle dává korunu všemu. Mám o českém hokeji špatné mínění," uvedl bezprostředně pro iDnes.cz trenér Jan Neliba, jenž si vůbec nedokáže přestavit, co se s klubem bude dít.

"Dál musí jednat vedení. Každopádně vzniká velká škoda, protože ve Vsetíně je velice kvalitní zázemí mládeže. Zničit jedno hokejové město kvůli tomu, že některým pánům Vsetín nevoní, že je daleko, že se tady hodně fandí a že nemáme útulný stadion, je úplné barbarství," řekl pro iDnes.cz Neliba.

Neliba se nebál prohlásit, že rozhodnutí arbitráže bylo účelovým. "Samozřejmě nemůžu vědět všechny důvody, které vedly pány k tomuto rozhodnutí, ale dovoluju si tvrdit, že bylo účelové."

Rozhodnutí přijal s úlevou ředitel APK Stanislav Šulc. "Arbitráž nám dala za pravdu. Konstatovala stejné závěry jako my. Ukázalo se, že postup vůči klubu nebyl uměle připravený. Naše rozhodnutí mělo opodstatnění, byť je sebetvrdší. Podle arbitráže jsme měli k tomuto kroku relevantní důvody," uvedl Šulc.

banner pod článkem