Vstupenky online

Rally vs. hokej aneb společně pro dobrou věc

Kristýna Guricová • 31.07.2007

V s e t í n - Nepříliš obvyklá charitativní akce, v jejímž rámci spojili síly valašští rally jezdci a hokejisté HC Vsetín, se konala v sobotu na Horním náměstí ve Vsetíně. Významné osobnosti těchto na Valašsku jedněch z nejpopulárnějších sportů totiž společně uspořádali společnou dvoudílnou exhibici, jejíž výtěžek putoval na konto Dětského oddělení vsetínské nemocnice.

V první části této podívané se představili na asi 300m dlouhé uzavřené trati v ulicích Vsetína se svými rallyovými speciály jezdci Silvestr Mikuláštík (Subaru Impreza Sti), který byl zároveň jedním z hlavních organizátorů celé této dobročinné akce, Jaromír Tomaštík (Subaru Impreza Sti), Tomáš Kubiš (Mitsubishi Lancer EVO VII) a další.

V průběhu více než dvouhodinového programu se na sedadlech spolujezdců vystřídali jak zástupci vsetínských hokejistů, např. Rostislav Vlach, Roman Stantien, Radovan Biegl a další, ale také známých V.I.P. osobností, mezi kterými vynikaly tři zástupkyně něžnějšího pohlaví – finalistky vysokoškolské soutěže Miss Academia.

Následně se program sobotního odpoledne přesunul na vsetínský zimní stadion Na Lapači, kde pokračoval hokejovou exhibicí, která se stejně jako i celé odpoledne nesla v zábavném duchu. Například první přestávka hokejového utkání přinesla atrakci v podobě závodu mezi jezdcem Cross country Radimem Sušněm a hokejistou Romanem Stantienem, kteří si to na ledě rozdali v závodě na motokárách.

Celé hokejové utkání pak skončilo nerozhodným výsledkem 6:6 a v závěrečných samostatných nájezdech strhli vítězství na svou stranu modří reprezentováni např. Jaromírem Tomaštíkem, Jaroslavem Plachtovičem, Radimem Sušněm, aj. oproti žlutým, za které nastoupili Silvestr Mikuláštík či Vlach... Mnohem důležitějším výsledkem, než byl výsledek hokejového utkání, však byla pro všechny zúčastněné pěkná částka 40 000,- Kč, kterou se podařilo na této charitativní akci vybrat.

banner pod článkem