Vstupenky online

Vsetínská mládež dosáhla dalšího mezinárodního úspěchu

Petr Vychopeň • 29.04.2007

Z e l l a m S e e - Dalším důkazem toho, že se vsetínský hokej může pyšnit kvalitní prací s mládeží, se stal rakouský mezinárodní turnaj ročníků 1993 a 1994, kterého se zúčastnilo celkem 16 výběrů z celého světa. I přes obrovskou konkurenci se vsetínští sedmáci dokázali prosadit natolik, že jejich krky nakonec ozdobily stříbrné medaile. „Turnaj byl na vysoké úrovni a všechni měli nabitý kádr,“ prohlásil kapitán Josef Daněk, na jehož výrok navázal i nejlepší obránce turnaje Vítězslav Pelc: „Nám se hokejové dařilo, takže nálada byla skvělá. Perfektní byli i trenéři Ladislav Maršalík a Vlastislav Palatý,“ dodal.

Základní skupina - prvenství Valachů

Jubilejní souboj znamenal pro Vsetín skřížení hokejek s domácím celkem Team Kärnten, na němž si Valaši doslova smlsli a výhrou 7:0 naznačili svou sílu. „V druhém klání proti HK Latvijas Berzs jsem se poprvé bodově prosadil, a to když jsem dvě branky vstřelil a na jednu asistoval,“ liboval si Josef Daněk, jehož tři body napomohly k dalšímu triumfu, tentokrát nad celkem z Lotyšska. Základní skupinu završilo utkání proti Švédům, které nakonec skončilo remízou 3:3. Významnou roli v tomto utkání odehrál opět vsetínský kapitán, jemuž se podařilo dvě branky zrežírovat a na jednu přihrát. Tato tři vítězná utkání zajistily Vsetínu první příčku ve skupině A - a tím pádem i nejlepší možnou výchozí pozici do dalších klání. Tabulka základní skupiny:


1.   HC Vsetín          2-1-0  19:3     5
2.   Team West 	        1-2-0  17:3 	4
3.   Team Kärnten       1-1-1   2:7 	3
4.   HK Latvijas Berzs 	0-3-0 	0:25 	0
                             

Putování za stříbrem

Finálová skupina, složená z vítězů základních skupin, postavila proti bojovníkům z Lapače nejprve ukrajinský Dream Team Kiev. Tento křest ohněm dopadl pro Vsetínské první prohrou a jak se nakonec ukázalo, byla to prohra nad zlatým celkem turnaje. „Moje nejhorší utkání? Střet s Ukrajinci. Mnoho hráčů neproměňovalo šance a já jsem byl mezi nimi,“ líčí Daněk. K prohře nad "týmem snů" z Kijeva se vyjádřil i obránce Pelc. „Hra ukrajinského celku pro mě byla největším překvapením. Hráli pěkný, rychlý a kombinační hokej,“ uznal sportovně. Druhé klání svedlo proti elitnímu výběru ČR tým Canadian Explorers, pro nějž se zelenožlutá hráz stala neprůchodnou. Vsetínští vyhráli poměrem 3:2 a jejich vítězné tažení se prodloužilo i do celkově šestého, posledního utkání turnaje, v němž Valaši narazili na Švédy. V tomto klinči Vsetínští potvrdili dobrou střeleckou potenci a celku Malmö Red Hawks nastříleli šest branek oproti jedné inkasované.

Podrobné statistiky

HC Vsetín - Team Kärnten 7:0 Branky a nahrávky: Hrabal (Tobola), Krucký (Štrbík), Tobola (Hrabal), Tobola (Urban), Slováček (Krčma), Stodůlka (Krčma, Hradil), Krčma (Slováček)

HK Latvijas Berzs - HC Vsetín 0:9 Branky a nahrávky: Daněk (Krucký, Štrbík), Hurtík, Krucký, Tobola (Hrabal, Kryška), Krčma (Čintala), Krucký (Žák, Štrbík), Daněk (Krucký, Štrbík), Hrabal (Molek, Tobola), Štrbík (Daněk, Krucký)

Team West - HC Vsetín 3:3 Branky a nahrávky: Frahmer (Bengtsson, Werczynski), Lundberg, Werczynski - Dočkal (Daněk), Daněk, Daněk (Krucký)

HC Vsetín - Canadian Explorers 3:2 Branky a nahrávky: Žák (Kočí), Krucký (Kočí, Daněk), Krucký (Kočí) - Smith (Edwards), Berezowskj (Smith, Robinson)

Malmö Red Hawks - HC Vsetín 1:6 Branky a nahrávky: Hansson (Forslund, Vidmar) - Tobola (Havlík, Čada), Krucký (Daněk, Žák), Molek (Tobola, Havlík), Slováček (Stodůlka, Pelc), Daněk (Kočí, Krucký), Motloch (Krčma, Čada)

HC Vsetín - Dream Team Kiev 2:5 Branky a nahrávky: Štrbík (Pelc), Krucký (Štrbík, Daněk) - Kuzmenko (Padakin, Zamarov), Padakin (Kurskyy), Kurskyy (Pavlyshyn, Padakin), Kurskyy (Padakin, Zaharov), Kurskyy (Padakin, Lyashok),

30  	Krucky Lukas  	 7 	5 	12
89 	Danek Josef 	 5 	5 	10
91 	Tobola Dominik 	 4 	3 	7
6 	Strbik Martin 	 2 	5 	7
24 	Krcma Jaromir 	 2 	3 	5
23 	Hrabal Filip 	 2 	2 	4
25 	Koci Premysl 	 0 	4 	4
26 	Slovacek Ondrej  2 	1 	3
9 	Zak Michal 	 1 	2 	3
97 	Molek Filip 	 1 	1 	2
14 	Stodulka Lukas 	 1 	1 	2
92 	Cada Michal 	 0 	2 	2
21 	Pelc Vitezslav 	 0 	2 	2
15 	Havlik Ondrej 	 0 	2 	2
2 	Dockal Adam 	 1 	0 	1
22 	Hurtik Pavel 	 1 	0 	1
27 	Motloch Tomas 	 1 	0 	1
3 	Cintala David 	 0 	1 	1
33 	Kryska Jakub 	 0 	1 	1
63 	Urban Vojtech 	 0 	1 	1
77/7 	Hradil Petr 	 0 	1 	1
Konečné pořadí:

1. Dream Team Kiev (UKR)
2. HC Vsetín (ČR)
3. Canadian Explorers (CAN)
4. Malmö Red Hawks (SWE)

„Velmi dobře se mi hrálo s útočníky Josefem Daňkem, Martinem Štrbíkem a Lukášem Kruckým, kteří skvěle využívali našich přihrávek. Myslím si, že jsme dobře bránili a ve předu se nám taky dařilo. Jak říkám, s klukama se mi hrálo výborně,“ nešetřil chválou na trika svých spoluhráčů Vítězslav Pelc. „Kolektiv byl skvělý, měli jsme sice stáhlé hráče z Havířova, ale s těmi jsme se rychle skamarádili, takže to bylo fajn,“ uzavírá Daněk.

banner pod článkem