Vstupenky online

Jednání o prodeji akcií Vsetínské hokejové budou pokračovat během tohoto týdne

Eva Stejskalová, město Vsetín • 03.10.2005

V s e t í n - Další jednání o prodeji 70% podílu Vsetínské hokejové a.s. ruské společnosti Atlantik budou pokračovat v průběhu následujících dnů. Informoval o tom vsetínský starosta Jiří Čunek. „Jednání mezi námi a právními zástupci společnosti Atlantik probíhají prostřednictvím elektronické pošty i telefonů neustále, tento týden budou ale hodně intenzivní, neboť bychom chtěli co nejdříve nalézt oboustranné dohody,“ říká Čunek.

:Obě strany si uvědomují, že stávající situace vyvolává nervozitu jak mezi hráči, tak i fanoušky,“ pokračoval vsetínský starosta Jiří Čunek s tím, že během následujících dnů by se zástupci vsetínské strany měly opět sejít s představiteli společnosti Atlantik s cílem nalézt konečnou podobu smlouvy a jejím podpisem uzavřít několikaměsíční náročná jednání. „Zatím není jasné, zda k tomuto setkání dojde ve Vsetíně či na ruské půdě. Proto máme zablokované letenky do Moskvy,“ dodal starosta.

K podpisu smlouvy mělo dojít už koncem předminulého týdne, kdy zástupci společnosti Atlantik navštívili Vsetín. Při této návštěvě se však jednotlivé strany nedohodly na některých dílčích bodech. Přesto všechno, že k samotnému aktu podpisu nedošlo, ruská strana deklarovala svůj eminentní zájem o vsetínský hokej. „Věřím tomu, že se nám jednání podaří dotáhnout do zdárného konce,“ vyjádřil se při návštěvě Vsetína majitel společnosti Atlantik Andrej Belmač.

Společnost Atlantik nabídla městu Vsetínu, které je se svým 81% podílem Vsetínské hokejové jejím majoritním vlastníkem, za 70% akcií 900 tisíc dolarů. Vsetínu tak i po prodeji zůstane 11% podíl, který mu zajistí dostatečný rozhodovací vliv v otázkách týkajících se klubové licence, převodu hráčů a navyšování základního jmění společnosti.

banner pod článkem
×
Dnes v 18:00 | Muži
Rytíři Kladno
VHK ROBE Vsetín