Vstupenky online

Podpis smlouvy s Rusy je na spadnutí

Eva Stejskalová, město Vsetín • 20.09.2005

V s e t í n - Odprodej 70% akcií Vsetínské hokejové je na spadnutí. Koncem týdne by totiž Vsetín měli navštívit zástupci ruské společnosti Atlantik, která o vsetínský hokej projevila eminentní zájem, a podpisem smlouvy završit dlouhá a složitá jednání mezi oběma stranami. Městu Vsetínu by pak ve Vsetínské hokejové a.s. zůstal jedenáctiprocentní podíl.

Společnost Atlantik jedná s představiteli vsetínského hokeje již několik měsíců, za sedmdesátiprocentní podíl radnici nabídla 900 tisíc dolarů. Vsetínský starosta však už před časem deklaroval, že odprodej se uskuteční jen za určitých podmínek. „Chceme si ponechat vliv na chod klubu do té míry, že bez souhlasu města nebude možné hokej přestěhovat, převádět licenci nebo hráče,“ řekl starosta.

Významný posun v situaci kolem vsetínského hokeje znamenalo další jednání zástupců vsetínského hokeje včele se starostou Čunkem, které proběhlo počátkem tohoto týdne v Moskvě. Týkalo se především zajištěním klubu po prodeji, a to nejen po stránce ekonomické, ale i sportovní.

„Přesvědčili jsme se, že společnost Atlantik je ve svém prostředí významnou sportovní agenturou, která intenzivně spolupracuje s místním hokejovým klubem Dynamo Moskva, zastupuje jeho hráče a vůbec se významně podílí na sportovním dění ve svém regionu,“ uvedl bezprostředně po návratu z jednání Jiří Čunek. Zájem společnosti Atlantik o vsetínský hokej je podle jeho slov opravdový.

„Tato ruská společnost má jasný cíl. Chce vsetínský hokejový klub využít jako českou základnu pro výchovu hokejových hráčů. Zároveň chce umožnit svým kvalitním hokejistům, kteří nejsou nasazováni v ruské nejvyšší soutěži, aby nastoupili v naší extralize,“ pokračoval starosta s tím, že jednání, která proběhla v Moskvě, dospěla do bodu před podpis smlouvy.

„K této transakci jsme si ale vyžádali ještě další podklady. Ty bychom měli mít k dispozici závěrem tohoto týdne, kdy zástupci společnosti Atlantik navštíví Vsetín,“ zakončil Jiří Čunek. Připustil zároveň, že podpis smlouvy by se mohl uskutečnit právě při této návštěvě.

banner pod článkem