Vstupenky online

Utkání juniorů s Ústím nad Labem bylo vyrovnané, rozhodlo prodloužení

Helena Hegeďová • 10.10.2021

Osmé kolo Ligy juniorů přineslo Vsetínským dlouhou cestu do Ústí nad Labem a také vítězství za dva body. Domácí přitom až do 48. minuty drželi hubený jednobrankový náskok, ale Valaši gólově zabrali a po šedesáti minutách svítilo na tabuli skóre 2:2. V prodloužení pak o bodu navíc pro zeleno-žluté rozhodl kapitán Marek Houser.

Liga juniorů - 8.kolo ne 10.10.14:45
HC Slovan Ústí nad Labem
VHK ROBE Vsetín
2:3p(0:0, 1:0, 1:2 - 0:1)

Branky a nahrávky: 23. Kredl (Špaček, Koval), 53. Martínek (Gašpar, Macel) – 48. Broža (Houser, Janíček), 58. Macík (Bachárek, Broža), 64. Houser (Bachánek). Rozhodčí: Hlinka – Janíček, Bublová. Vyloučení: 6:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 59. Střely na branku: 29:32. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3.

HC Slovan Ústí nad Labem: Štěpka – Česnohlídek, Hynek, Kuchař, Tomšík, Martínek, Polata, Filip, Gašpar, Bár, Macek, Macel, Špaček, Kredl, Nedoma, Tot, Koval.
VHK ROBE Vsetín: Tkadlec – Sýkora, Houser, Machů, Prčík, Fojtík, Čapka, Macík, Bednařík, Maštalíř, Janíček, Vrána, Matějíček, Veselý, Bachánek, Urge, Broža.

Oba celky začaly nedělní odpolední zápas na ústeckém ledě opatrně. Ani jedna strana se nedokázala dostat do větší střelecké příležitosti, domácím se navíc nedařilo ani v přesilových hrách, které jim soupeř nabídl. Naopak to byl Maštalíř, kdo v oslabení v 18. minutě předvedl první velkou akci zápasu, když sám před brankářem Štěpkou zakončil jen k zadnímu mantinelu.

Bezbrankové skóre zmizelo až na začátku druhého dějství, kdy se nad rameno vsetínského brankáře trefil zblízka David Kredl. Vsetínští mohli záhy vyrovnat, ale Ústí se mohlo spolehnout na bezchybného gólmana. Ani Tkadlec se však nenechal zahanbit a zakročil jak proti individuálnímu zakončení Macka, tak proti nepříjemné teči. Valaši se začali víc cpát do útoku, ale vyrovnání po pokusech Vrány, Bachánka nebo Ürgeho ne a ne přijít.

O první vsetínský gól se postaral až v 48. minutě nejlepší střelec týmu Ondřej Broža, jenže hosté se neradovali dlouho. V brejku nejprve neuspěl Bár, ale David Martínek střelou zápěstím z větší vzdálenosti dokázal využít situace, kdy měl vsetínský brankář zakrytý výhled. Do konce základní hrací doby zbývalo osm minut a Slovanu stačilo ubránit vedení. 

Když ale obdržel dvouminutový trest za krosček Marcel a následně se držením provinil Polata, ucítili Vsetínští příležitost. Vyrovnávací branka od modré padla na Adama Macíka a dvě a půl minuty před koncem třetí třetiny se začínalo od začátku. A jelikož Gašpar v poslední minutě neproměnil brejk, pokračovalo se prodloužením.

O vítězný gól v nastaveném čase se postaral převážně Adam Bachánek, jenž svou akcí připravil prostor pro Marka Housera, který doklepl kotouč za brankovou čáru. Vsetínští si tak nakonec ze zápasu, ke kterému cestovali přes celou republiku, odvezli dva body.