Vstupenky online

Dorostenci v Brně neuspěli. Na ledě favorita inkasovali sedm branek

Helena Hegeďová • 18.11.2021

První zápas po pauze sehráli vsetínští dorostenci na ledě Komety. Favorizovaní Brňané si vytvořili herní převahu hned v první třetině, kdy se do vsetínské sítě prosadili hned čtyřikrát. V dalším průběhu utkání už Valaši svému soupeři zdárněji sekundovali, když hned zkraje druhé třetiny snížili. Kometa už si však dobře rozehrané utkání vzít nenechala a Vsetínské porazila vysokým rozdílem.

Extraliga dorostu - 15.kolo čt 18.11.16:00
HC Kometa Brno
VHK ROBE Vsetín
7:1(4:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 10. Škodík (Nesvadba), 14. Červenka (Pavlík, Halačka), 19. Rakus (Kos, Mitro), 20. Röss (Nekvapil, Šantora), 34. Nesvadba (Škodík, Nekvapil), 37. Röss, 44. Bělohlav (Kos) – 22. Dočekal. Rozhodčí: Pavel – Kučera, Hrabal. Vyloučení: 1:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 74. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 7:1.

HC Kometa Brno: Matoušek – Antony, Zubíček, Spanel, Eich (C), Mitro, Kuswito – Kos, Rakus (A), Pavlík, Halačka, Nesvadba, Červenka, Röss, Škodík, Bělohlav (A), Nekvapil, Šantora.
VHK ROBE Vsetín: Konečný (21. Čada) – Stodůlka, Zedek (A), Hrdinka, Šedlbauer (C), Kotrla, Herman – Rigo, Bartoněk, Koláček (A), Vaněk, Kovář, Škarka, Budín, Frolo, Pejchal, Dočekal, Raušer.

V utkání mezi Kometou a Vsetínem se do střeleckých příležitostí dostávali většinou domácí. Valaši spoléhali spíše na brejky a Konečný musel v bráně řešit nejednu složitou situaci. Hostující brankář svůj celek držel, ale domácím se naskytla příležitost přesilové hry. Hráči v zeleném se nejprve v oslabení prezentovali precizní obranou, následně přišel taky Rigův brejk. Hostující útočník přestřelil levý horní roh Matouškovy brány. Na tohle Kometa odpověděla úvodním gólem. V posledních sekundách přesilové hry poslal puk z vrcholu pravého kruhu za brankářova záda Kamil Škodík.

Domácí po vstřelené brance ještě více zabrali a Michal Červenka přidal na konto Brna další přesnou trefu. Při dvougólovém manku se Vsetínu podařilo dostat do tlaku, domácí obrana ale dokázala všem střelám zabránit. Začalo se také hrát více do těla, také v tohle herním aspektu byli domácí o něco lepší. V posledních dvou minutách první třetiny korunovala Kometa dobře rozehraný zápas dalšími dvěma góly. Nejprve se z levého křídla prosadil Robin Rakus, jehož střelecký pokus proletěl nad levým betonem povyjetého Konečného. V poslední minutě zůstal v dobré pozici zcela osamocen David Röss, který po přesné přihrávce Michala Nekvapila skóroval do levého horního rohu.

Druhou třetinu začal Vsetín zostra, když v její druhé minutě využil přečíslení David Dočekal. Pak už se však ve své útočné třetině pohybovali pouze domácí, i když hostující střídačka burcovala k obratu. Kometa dobrou a konzistentní práci v předbrankovém prostoru proměnila v pátou branku. Tentokrát kotouč dotlačil Jáchym Nesvadba za záda Čady, jenž na začátku druhého dějství nahradil ve vsetínské bráně Konečného. Hostující gólman už proti tomto zakončení ze zmatku před modrým půlkruhem neměl šanci zasáhnout. Na druhé straně zahrozil v úniku Kovář, Matoušek zasáhl levým betonem a protiútok a byl na světě. Z řad brněnského celku se do brejku propracoval David Röss, jehož pokus našel místo přesně mezi Čadovými betony.

Do třetí dvacetiminutovky se vstupovalo za vysokého náskoku domácího celku, čemuž také odpovídalo již klidnější tempo hry. To Kometa rozbila trefou Matěje Bělohlava, který využil nedůsledné hostující obrany. Další větší šance byla k vidění až po uplynutí vsetínského vyloučení, kdy Frolo zakončil z přečíslení dva na jednoho. Z řad Vsetína se ke střele propracoval také Dočekal, který se před Matouškem na pravém křídle ocitl zcela sám. Ke konci utkání už se oba týmy nikam nehrnuly, o vítězi bylo již dlouho rozhodnuto. Brno po přesvědčivém výkonu zvítězilo 7:1 a Vsetínští odjeli domů s prázdnou.

Ohlasy k utkání

Radek Bělohlav (HC Kometa Brno): Dneska jsme byli produktivní, vyhráli jsme vysokým rozdílem. Nejspokojenější jsme paradoxně s třetí třetinou, která skončila 1:0, ale byly tam věci, které se nám líbí.

Jan Dědek (VHK ROBE Vsetín): V první třetině byl soupeř jasně lepší. Svou aktivitou a nasazením nás dostával pod tlak. V druhé a třetí třetiny jsme trošku srovnali krok. Celkově nám ale scházel pohyb, zaostávali jsme v rychlosti, individuálních dovednostech a nasazení.