Vstupenky online

Přestřelka pro vsetínský dorost, o vítězství nad Porubou rozhodla třetí třetina

Alena Ryšavá • 23.10.2021

Sobotní střetnutí dorostu Vsetína s jeho tabulkovým soupeřem, Porubou, nabídlo mnoho branek. Domácí šli dvakrát do vedení, které ztratili, část zápasu poté dokonce museli dohánět jednobrankovou ztrátu. Vše ale rozhodla třetí část utkání, ve které domácí srovnali a vytvořili si dvoubrankový náskok. Ostravané ještě snížili, ale Valaši si vedení potřetí uniknout nenechali a Porubu po boji porazili 5:4.

Extraliga dorostu - 12.kolo so 23.10.
VHK ROBE Vsetín
HC RT TORAX Poruba 2011
5:4(2:2, 0:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 3. Frolo (Raušer), 7. Zedek (Rigo), 45. Frolo, 45. Koláček (Šedlbauer, Juráň), 46. Vaněk (Kovář, Šedlbauer) – 5. Vehovský (Michalčík, Moravec), 17. Moravec (Stasiuk, Vehovský), 39. Sabol (Stasiuk, Šrubař), 52. Moravec (Vehovský, Kalužík). Rozhodčí: Novotná – Lukš, Peluha. Vyloučení: 7:3. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 89 . Střely na branku: 31:41. Průběh utkání: 1:0,1:1, 2:1, 2:2, 2:3, 5:3, 5:4.

VHK ROBE Vsetín: Konečný M. – Stodůlka, Zedek, Šedlbauer, Kotrla, Herman – Rigo, Koláček, Juráň, Vaněk, Kovář, Budín, Frolo, Pejchal, Dočekal, Raušer.
HC RT TORAX Poruba 2011: Chylík (46. Mareček) – Jeřábek, Janeček, Kršík, Glos, Michalčík, Pavlíček – Stasiuk, Sobol, Konečný D., Vendelín, Moravec, Murín, Szcześniak, Šrubař, Kalužík, Vehovský.

Sobotní zápas Vsetína s jeho tabulkovým soupeřem, ostravskou Porubou, přinesl přestřelku, kterou nakonec ovládli domácí. Valaši zápas otevřeli již ve 3. minutě. Poté, co si Poruba špatně rozebrala domácí hráče, dostal prostor ke střele Jakub Frolo, který vstřelil první branku zápas. Již v 5. minutě bylo ale srovnáno. Poruba zhodnotila přesilovou hru. Poté, co domácí v oslabení z úniku dokonce hrozili navýšením, se puk dostal na hole Ostravanů. Poruba dostala kotouč pod kontrolu a srovnala díky Maximovi Vehovskému na 1:1. Zanedlouho, v 7. minutě Vsetín vedl znovu. Od modré čáry vystřelil přesnou ránu mezi betony Chylíka Jakub Zedek. Poruba po inkasování druhé branky úporně tlačila, což jí bylo přínosem. Ke konci první periody, konkrétně v 17. minutě, se prosadil hostující kapitán David Moravec. Po první třetině se tedy odcházelo do kabin za vyrovnaného stavu 2:2. 

Ve druhé části hry se oba celky představili větší agresivitou a hladem po kotouči. Gólových šancí bylo ale k vidění o poznání méně než v první dvacetiminutovce. Zato vznikaly různé potyčky, které byly dílem zvýšení hry do těla. Nakonec to byla ostravská Poruba, kdo si vzal vedení na svou stranu. Těsně před konečnou sirénou prostřední části zápasu se trefil Petr Sabol, jehož zásluhou se Ostravané poprvé v utkání ujali vedení. 

Vedení si Poruba udržela pouze do 45. minuty, kdy byla zahájena gólová smršť domácích. Nejprve na 3:3 srovnal Jakub Frolo. Po 21 sekundách od této vsetínské radosti, slavili hráči ve žluto-zelených dresech podruhé. Střelu od modré čáry před brankou tečoval Adam Koláček. Přesně o minutu později, ve 46. minutě, bylo vedení domácích zvýšeno. Do dvoubrankového náskoku poslal Vsetín Ondřej Vaněk, který zakončil mezi betony Chylíka a vyhnal jej z branky hostů. Chylíka nahradil Moravec, který už do konce zápasu neinkasoval, naopak hosté ještě vstřelil kontaktní branku. Po velkém zmatku před brankou Vsetína v oslabení, kdy ani jeden celek příliš netušil, kde se kotouč nachází, se k dorážce dostali dříve hosté, konkrétně šlo znovu o kapitána Davida Moravce. Hosté to ještě zkoušeli bez brankáře, navíc jim byla na konci zápasu nabídnuta výhoda v podobě přesilové hry. Branku se jim už vstřelit nepovedlo. Vsetín si nakonec v domácím dramatickém souboji připsal výhru 5:4.

Ohlasy k utkání

Jan Dědek (VHK ROBE Vsetín): Z naší strany šlo od začátku o velmi nervózní výkon. Soupeř byl v první třetině aktivnější, hrál do těla a donutil nás k chybám. Ve druhé a třetí třetině se výkon srovnal. Spíše než o hokejovnosti to bylo o bojovnosti. My jsme rádi, že jsme se představili v těchto částech bojovným výkonem a získali jsme body.

Marek Pavlačka (HC RT TORAX Poruba): Prohra nás moc mrzí, jelikož jsme 55 minut zápasu odehráli slušný hokej. Klíčových bylo ale oněch 5 minut, které nás stály výsledek. Šlo o úvodních pět minut zkraje třetí třetiny. Nástup do třetí čísti se nám nepovedl, hráči byli laxní, vznikly individuální chyby, díky nimž jsme přišli o body.