Vstupenky online

Dorost prolomil sérii proher, Konečný pochytal 51 střel Olomouce

Helena Hegeďová, Jan Grulík • 02.10.2021

Vsetínští otevřeli skóre v 11. minutě a do konce první třetiny skórovali ještě jednou. V průběhu utkání si domácí vytvořili čtyřbrankový náskok, Olomouc začala dotahovat až v posledních dvou minutách. Valaši už zápas nepustili a své vítězství potvrdili trefou do prázdné branky. Zajímavostí je, že střelecky aktivnější byli i přes prohru hosté, na gólmana Konečného letělo 53 střel.

Extraliga dorostu - 8.kolo so 2.10.15:30
VHK ROBE Vsetín
HC Olomouc
5:2(2:0, 1:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 11. Budín (Zedek, Rigo), 17. Rigo (Juráň, Pejchal), 37. Koláček (Šedlbauer, Kotrla), 43. Ürge (Koláček, Šedlbauer), 60. Juráň (Rigo, Budín) – 53. Konobejl (Galvas, Drábek), 59. Konobejl. Rozhodčí: Hykel – Wesley, Peluha. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 125. Střely na branku: 30:53. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 5:2.

VHK ROBE Vsetín: Konečný - Stodůlka, Zedek, Šedlbauer, Kotrla - Ürge, Rigo, Koláček, Juráň, Kovář, Budín, Frolo, Pejchal, Dočekal, Raušer.
HC Olomouc: Frgál - Drábek, Marek, Němec, Šlahora, Bohatý, Vrána, Kalman, Galvas - Šulgan, Šenk, Miškovský, Kučera, Najman, Pastrnek, Bošek, Konobejl, Golias.

Utkání Extraligy dorostu mezi Valachy a Hanáky začalo šancí hostí. Obrázek hry prvního dějství tohoto utkání se však brzy změnil. Lze zhodnotit tuto část utkání jako povětšinou zdařilé napadání rozehrávky hostí domácími útočníky s občasným únikem a zahrozením před brankou na opačném konci kluziště. Změna bezbrankového stavu nastala téměř přesně v polovině třetiny, kdy Sam Budín po přechodu do útočného pásma střílel z kruhu a trefil se nad rameno brankáře Frgála. 

Do šance na druhé straně se dostali i hosté, vše nakonec skončilo vyloučením na obou stranách za hrubost. Těsně po skončení obou trestů se podruhé prosadili domácí, a to Šimon Rigo. převzal ve středním pásmu puk, přebruslil všechny, kteří stáli na ledě, a zakončil nahoru k bližší tyči olomoucké branky. Do konce periody mohl ještě náskok navýšit Dostál, který se po nádherné křižné přihrávce přes celé střední pásmo dostal do brejku, v rozhodující chvíli mu však puk sjel z hole a na následné dorážka nebyla úspěšná.

Prostřední třetina začala ve stejném duchu jako ta první, napadáním rozehrávky hostujícího celku a z něj pramenící šance domácích hokejistů. Výrazně zvednutým prstem byla pro domácí situace z 24. minuty, kdy nechali bez větších problémů projít Miškovského až před gólmana Konečného. Následné minuty byly ve znamení nepřesností ve středním pásmu a při zakládání útoků na obou stranách, včetně špatných střídání, kterými se provinily obě střídačky. 

Když už vypadalo, že se střední část hry musí spokojit pouze se šancemi na obou stranách bez gólového zakončení, vybídl Šedlbauer ke skórování Adama Koláčka. Ten v brejku vystřelil, Frgála nepřekonal, ale i tak se puk došoural za brankovou čáru a došlo tedy i na navýšení náskoku hráčů Vsetína. Hosté si ještě při přesilové hře na konci třetiny vypracovali šance, i přesto žádná neskončila v domácí síti.

V závěrečné části hry začínali hosté v přesilové hře, kterou se snažil zužitkovat Galvas. Špatnou rozehrávku hostí potrestal Tomás Ürge, když si blafákem položil gólmana a k tyči zakončil. V následné přesilovce to vypadalo, že se prosadí i hosté, domácí však změnu stavu nedovolili, i když chvílemi to bylo jen tak tak. Následovala pasáž ve velmi svižném tempu, kdy většina akcí končila při přechodu útočné modré na obou stranách. V padesáté třetí minutě se nakonec prosadili také hosté a po několika pokusech a odrazech se prosadil Tristan Konobejl

Šance si následně vypracovali i domácí, avšak skóre se měnilo na druhé straně, kdy se touš svezl přes lapačku Konečného a dokutálel se až za čáru, střelcem branky opět označen Tristan Konobejl. Hosté se snažili smazat manko hrou bez brankáře. To se jim ze začátku celkem dařilo, následně se domácí vymanili z vlastního pásma a střelou do prázdné branky dal zápasu výsledný stav Matěj Juráň.

Vsetínští hráči si díky bojovnému výkonu a výbornému napadání rozehrávky hostů z Olomouce dokázali vytvořit náskok, který již soupeř nedokázal smazat a slaví vítězství. Domácí si nakonec užili i děkovačku s fanoušky po skončení zápasu. Tímto vítězstvím také ukončili sérii proher a připisují si důležité tři body do tabulky východní skupiny Extraligy dorostu.

Ohlasy k utkání

Jan Děděk (VHK ROBE Vsetín): Hráči dnes předvedli velmi dobrý výkon. Myslím si, že dvě třetiny jsme byli aktivnější, měli jsme výborný pohyb. V třetí třetině nás soupeř sice přestřílel, ale díky výbornému výkonu gólmana jsme dovedli utkání do vítězného konce.

Jan Křivohlávek (HC Olomouc): Chtěli jsme dnes udělat druhý krok k tomu, abychom po domácím utkání dokázali vyhrát i venku, což se nepodařilo. Myslím si, že soupeř byl dnes daleko hladovější a na klucích bylo vidět, že to chtějí zvednout, že chtějí bodovat. Z naší strany byl výkon takový nemastný. Nějaké gólové šance jsme si vytvořili, ale bohužel proměňování šancí z naší strany v poslední době není to co bycom čekali. Na druhou stranu dostat čtyři góly je těžké otáčet. Jak jsem řekl, Vsetín byl dnes daleko hladovější a chtěl vyhrát.