Vstupenky online

Vyrovnaný zápas Vsetína a Havířova skončil výhrou hostů

Anna Pavlína Sedláčková • 12.10.2019

První minuta první třetiny přinesla taky první gól utkání, který putoval na stranu Havířova. Jeho vedení však Vsetín vyrovnal a hrálo se od nuly. Chvíli po vyrovnání byl AZet opět ve vedení, po kterém přišlo opět vyrovnání domácích. Ve druhé třetině si svou výhru zajistil Havířov, který vstřelil další dvě branky. Třetí třetina byla spíše o vyloučeních a snaze využít poskytnutých šancí.

ELIOD Extraliga dorostu - 10.kolo so 12.10.12:00
VHK ROBE Vsetín
AZ Havířov
2:4(2:2, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Hrnčíř (Bednařík, Mikula), 14. Babeliak – 1. Becher, 9. Kubík (Kusak, Makovec), 22. Moškoř (Pavlačka, Zmarzlák), 36. Kusak (Makovec). Rozhodčí: Škrobák – Bryška, Mikšík. Vyloučení: 5:7 + navíc Moškoř (HAV) a Turek (VSE) 10 min. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 112. Střely na branku: 30:36 Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4.

VHK ROBE Vsetín: Janura – Velikovský (C), Kočí, Mikula, Dořičák, Fojtík, Krajčík, Kunst (A) – Bednařík, Kopřiva, Babeliak, Adámek, Kuchařík (A), Hrnčíř, Dědek, Turek, Čajanová, Jurek.
AZ Havířov: Nowak – Wlodara, Bílek, Kremnický, Kubíček P, Puzoň, Zmarzlák, Kubíček R. – Belan, Pavlačka (A), Kubík, Moškoř (C), Makovec, Kolat, Becher, Urbančík, Csabi, Horváth (A), Kusak.

Skóre bylo otevřeno hned v první minutě utkání, kdy se do vsetínské brány prosadil Ondřej Becher, který byl o minutu později vyloučen. Janura byl poté více v pozoru a podařilo se mu pochytat všechny střely, které na něj byly vyslány. V 7. minutě se prosazuje vsetínský útočník Tadeáš Hrnčíř, který tak vyrovnal.

Stav 1:1 však dlouho nevydržel a za Janurova záda se trefil Martin Kubík, jenž dostal svůj tým opět do vedení. Hra se přelévala z jedné strany na druhou, než se k bráně dostal Boris Babeliak a poslal puk do levého horního rohu. V 17. minutě se akci Babeliaka pokusil zopakovat Bednařík, jemu se však do brány trefit nepodařilo.

Na začátku druhé třetiny AZet zopakoval svou akci z první minuty a navýšil na 3:2 díky Janu Moškořovi. Domácí se snažili opět vyrovnat, jejich snahy však pokaždé skončily v gólmanově lapačce. V 30. minutě dostal šanci Kuchařík s Babeliakem, kteří jeli společně proti Nowakovi, střely na bránu se zhostil Kuchařík, který však poslal kotouč moc doleva. Do brány se však nakonec podařilo prosadit Patryku Kusakovi, jenž střílel z mezikruží.

Vsetín dohrával na začátku třetí třetiny přesilovku z konce předcházející části, kdy se mu dařilo dostat k Nowakovi, kde byl však domácím kotouč odebrán obranou Havířova. Oslabení domácích se pokusil využít AZet, který dorážel na Januru, ten ale za svá záda žádný gól nepustil. Hosté byli v poslední třetině po většinu času v oslabení a Vsetín se toho snažil využít. Dařilo se jim dostat až k Nowakovi, pak přišly chyby v zakončení a žádné šance nebylo využito.

Ohlasy k utkání

Jan Dědek (VHK ROBE Vsetín): Vyrovnané utkání s řadou šancí na obou stranách, vícekrát jsme byli lepším soupeřem. Bohužel je tu rozdíl zakončení u soupeře a u nás. Myslím, že dneska rozhodly naše přesilovky, kterých jsme měli hodně a nevyužili jsme je. Na tom musíme zapracovat. Ještě ale musím pochválit kluky za jejich nasazení, bojovnost.

Tomáš Urbánek (AZ RESIDOMO Havířov): Tak my jsme rádi, že jsem vyhráli, ale absolutně nejsme spokojeni s tím, co jsme tady předvedli. Absolutní nedisciplinovanost jednotlivých hráčů, co se týče jak vyloučení, tak taktických pokynů. Takže se musíme srovnat, dát dohromady a v pondělí zase poctivě potrénovat. Nám hodně ublížila série vítězných zápasů, kterou jsme měli.