Vstupenky online

Velký boj v Opavě zvládli Valaši na jedničku

David Škabraha • 23.11.2008

O p a v a – Na ledě třetího Slezanu byli Valaši domácímu týmu více než důstojným soupeřem a náležitě se snažili prolomit svou sérii několika neúspěšných tažení v řadě. Valachům vyšel úvod, v páté minutě zápasu přelstil Erik Hrňa brankáře domácích povedenou kličkou a poslal tak svůj tým do vedení. Za Slezan v patnácté minutě dvěma velmi rychlými góly otočili vývoj utkání Grofek s Měchem a sebrali tak zelenožlutým vedení, ale to do přestávky zarputilí Valaši za pomoci Vaňka stihli alespoň srovnat. Poté, co v prostřední části za Slezan skóroval Mlýnek a za Vsetín se opět blýskl Vaněk, vstupovalo se do závěrečné třetiny opět za nerozhodného stavu. Ta nabídla stejně jako ta druhá jen jeden gól na každé straně, takže klání v Opavě mělo rozhodnout až prodloužení. To ale žádné rozuzlení nepřineslo, a tak až při samostatných nájezdech rozhodnul Erik Hrňa.

- 20.kolo ne 23.11.17:00
Hokejový klub Opava
VHK ROBE Vsetín
4:5sn(2:2, 1:1, 1:1 - 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 15. Grofek (Tichý), 15. Měch (Polok, Tichý), 27. Mlýnek (Tichý), 50. Černý (Tichý) - 5. Hrňa (Štraub), 19. Vaněk, 35. Vaněk (Marek, Gergela), 42. Ašer (Podešva, Štraub), 66. Hrňa. Průběh utkání: 2:2, 1:1, 1:1 - 0:0, 0:1.
Hokejový klub Opava: Masný - Kukol, Tichý, Čavrk, Bednárek, Měkýš, Ondrušek - Grofek, Měch, Černý, Kovalovský, Polok, Kocián, Suchý, Chalupa, Tůma, Suchánek, Mlýnek, Weiss, Kříž.
VHK ROBE Vsetín: Plšek - Bezouška, Šimek, Matula, Šenkeřík, Tomis, Rajnoha - Knebl, Štraub, Marek, Vaněk, Ašer, Klabačka, Gajdošík, Podešva, Hrňa, Gergela.
Slezan do začátku zápasu vstoupil lépe. V první nebezpečné příležitosti se domácí objevili až 5 minutě, ale Polok Plška v brance Vsetína neprostřelil. Prakticky hned z protiútoku se však prosadili hosté. Hrňa převzal ideální přihrávku od Štrauba a uháněl sám na Masného. Přesným blafákem mu nedal žádnou šanci a poslal svůj tým do vedení. Opavští byli i nadále aktivnější a snažili se co nejrychleji vyrovnat. Domácí střely však mířili jen na hostujícího gólmana. Střelecké prokletí prolomili až v patnácté minutě. Ihned po startu přesilové hry se nejlépe zorientoval Grofek a prostřelil Plška. Domácí pokračovali v nastoleném tempu a ani ne za minutu již vedli. Slezan předvedl v této situaci skvělou kulišárnu. Měch se ihned po vhazování vydal na střídačku a na led naskočil Černý. Ten inkasoval milimetrovou přihrávku od Poloka a řítil se sám na gólmana hostí. Po bekhendové kličce zakončil pod víko. V tuto chvíli byla Opava ve vedení, proto byl na Vsetínu, co vymyslí. Vyrovnat se hostům podařilo necelou minutu před koncem první třetiny. V přesilové hře se po individuální akci prosadil Vaněk. Vyrovnaná první třetina tak skončila po zásluze 2:2.

Prostřední část začala přece jen z ostra. Na obou stranách přibylo vyloučení, takže najednou bylo více místa pro tvořivé hráče. Slezan měl možnost přesilovky 4 na 3, ale nevyužil. Největší možnost zkazil Grofek, když ze dvou metrů nastřelil pouze Plška. Ve 26. Minutě se z vedení ovšem opět radovali domácí. Tichý našel na modré přesnou přihrávkou Mlýnka, pro kterého již nebyl problém skórovat. Opavští hráli i nadále ofenzivněji než hosté a často zaměstnávali vsetínského brankáře. Jejich šance však neměli gólové parametry. Ve 33. minutě dostal menší trest opavský Grofek. Vsetín v přesilovce Slezan zatlačil do obranného pásma. Odměnou mu byla třetí vstřelená branka. Po parádní kombinační akci srovnal skóre svým druhým gólem v zápase Vaněk. Hra se poté vyrovnala, proto byly k vidění především střely z dálky, s kterými však gólmani na obou stranách neměli problém.

Vsetín vstoupil do poslední třetiny velice dobře. Se Štraubovou střelou si Masný ještě dokázal poradit, ale za minutu byl již krátký na střelu Ašera. Hosté v následujícím průběhu výrazně přitvrdili, proto přibilo na jejich straně vyloučení. V polovině poslední třetiny měli domácí možnost přesilovky 5 na 3. Tu se jim sice nepodařilo využít, ale v době kdy byl Vsetín již ve čtyřech se prosadil Měch. Ani ne za dvě minuty však měli výhodu dvou hráčů v poli Valaši. Celé dvě minuty Slezanu pořádně zatápěli, ale proti byl vynikající Masný. Strhnout vítězství na svou stranu mohl Tichý. Plšek si však s jeho střelou bez problému poradil. Zápas tedy skončil po základní hrací době 4:4, proto se šlo do prodloužení.

V něm byli přece jenom aktivnější domácí, ale žádnou slibnou akci si nevytvořili. I po prodloužení byl stav stále nerozhodný. O vítězi tak museli rozhodnout až samostatné nájezdy. V první sérii se prosadili pouze Valaši. V té druhé naopak byli úspěšní pouze opavští. Po dvou sériích bylo skóre také nerozhodné. Na řadě byla třetí série. Za opavské se neprosadil Měch, kterému nevyšla klička podle přestav a nastřelil tak pouze beton vsetínského brankáře. Naopak Hrňa byl neomylný a zajistil tak svému týmu dva body.

Ohlasy k utkání

Karel Suchánek (Opava): Podle mne jsme viděli velice kvalitní utkání. Hrálo se nahoru dolů. Přesto se velmi těžko dostávali oba týmy do šancí. Jsem spokojen i s jedním bodem, i když jsme před utkáním pomýšleli na všechny tři. V některých fázích utkání jsme měli tlak, ale soupeř byl pozorný. Ke konci bylo důležité, že jsme přežili přesilovku 5 na 3. Nakonec jsme však přesto po nájezdech prohráli.

Viktor Hlobil (Vsetín): Já si myslím, že jsme tady odevzdali maximum, co jsme mohli odevzdat. Bránili jsme velice dobře, což je proti tak kvalitnímu soupeři, jakým Opava určitě je, velice důležité. Přijeli jsme zde především bránit, ale často jsme také útočili. Škoda, že jsme si vítězství nedokázali zajistit v základní hrací době. Ke konci jsme sice měli možnost přesilovky 5 na 3, ale bohužel pro nás jsme ji nedokázali využít. Přesto musím pochválit celý mančaft, protože jsme podali velice kvalitní výkon.