Vstupenky online

Z přestřelky na Lapači se radovali Žďárečtí

Radek Bařina, Václav Trávníček • 19.11.2008

V s e t í n - Divokou přestřelku dnes zažili diváci na vsetínském zimním stadionu, kteří sledovali duel hráčů VHK s celkem Žďáru nad Sázavou. Vsetínští první třetinu prohráli 0:2, ve druhé však dokázali srovnat. Zásluhou Josefa Mikeše šli dokonce do vedení 3:2. Přesto jim to nebylo nic platné. Hosté ještě do konce druhé dvacetiminutovky srovnali a ve třetí převzali otěže zápasu. Po závěrečné siréně tak na ukazateli svítilo skóre 3:5. Utkání vyšlo zejména dvěma žďáreckým hokejistům: Pět bodů si připsal Martin Sobotka (2+3) a Jiří Plachý (3+2). Valaši mají za sebou třetí utkání bez zisku bodu.

- 19.kolo st 19.11.18:00
VHK ROBE Vsetín
SKLH Žďár nad Sázavou
3:5(0:2, 3:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 29. Matula (Štraub), 30. Štraub (Matula, Hrňa), 32. Mikeš (Klabačka, Rajnoha) - 14. Sobotka (Vránek, Plachý), 20. Plachý (Sobotka), 39. Plachý (Sobotka), 43. Plachý (Sobotka), 47. Sobotka (Plachý, Pleva). . Rozhodčí: Kusý - Mrákava, Fiala. Vyloučení: 3:8 navíc Jurík(VSE) 5+OK. Využití: . V oslabení: . Diváci: 1680. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:5.
VHK ROBE Vsetín: Plšek - Blažek, Rajnoha, Šimek, Bezouška, Matula, Šenkeřík, Tomis - Tesařík (21.-32. Jurík), Gergela, Vaněk - Klabačka, Štraub, Mikeš - Hrňa, Podešva, Ašer
SKLH Žďár nad Sázavou: Blažíček - Koželuh, Pleva, Fila, Souček, Dítě, Havelka, Šír, Sobotka R., Slavík, Moščic, Štěpánek, Muhlfait, Sobotka M., Vrána, Kaut, Plachý
Do utkání se Žďárem nad Sázavou vlétli Valaši zostra a hned v prvním střídání si vytvořili drtivý tlak. Z něj vzešla jednak tutovka Tesaříka, kterou na brankové čáře zneutralizoval obránce a jednak faul Vránka. V přesilovce minul z úhlu polo-odkrytou branku Podešva, v minutě 6. si zase na hostujícím gólmanovi vylámal zuby Vaněk, jehož dorážku po střele agilního Gergely Blažíček bravurně zneškodnil betonem. V 7. minutě vůbec poprvé zaútočili hosté, před Plškem neobsazený Plachý se ovšem zatím pouze zastřeloval. Přes tuto ojedinělou šanci to byli i nadále domácí, kdo v úvodu zápasu jednoznačně diktoval tempo hry. Tváří v tvář Blažíčkovi ale neuspěl Mikeš a též tři čtvrtě minutová početní výhoda pět na tři Valachům branku nepřinesla, gólman hostů stál totiž vždy přesně tam, kde stát měl a pokud tam náhodou nestál, zaskočili za něj pozorní beci Žďáru. To hosté byli mnohem produktivnější, jejich druhý nebezpečnější útok totiž skončil, v čase 13:16, brankou. Rychlou akci na jeden dotek zakončil přesnou střelou pod Plškovými betony neobsazený Sobotka (0:1).

Hned po rozehrávce hostující brankář nezvládl svůj výlet za branku, do Ašerova pokusu do prázdné brány ale v poslední chvíli vložil obránce týmu v bílém hůl. Závěrečná šestiminutovka první třetiny přinesla hned tři domácí vyloučení. První dvě ještě Žďár nevyužil, přestože mu byla nabídnuta hned minutová přesilovka pět na tři, výhodu po zbytečném faulu Bezoušky již ale zužitkoval. Přesilovkovou kombinaci hostů zakončil pohodlnou dorážkou z brankové čáry, po předchozí střele Sobotkově Plachý (0:2). Přes velkou převahu tak Valaši prohráli první třetinu 0:2

První větší vzruch ve druhé třetině přinesla minuta 24. kdy se po Blažkově chybě řítil sám na Plška Kaut. Na jeho pokus mezi betony si ovšem brankář Valachů počíhal. O chvíli později byl na druhé straně sám před Blažíčkem domácí Gergela, branku ale minul. Ve 27. minutě hosté dvakrát během půl minuty vyhodili kotouč z obranného pásma na tribunu a jelikož ještě v tomto časovém rozmezí stihl faulovat Souček, naskytla se Vsetínu předlouhá dvojnásobná přesilovka . Valaši ji proměnili po 59 sekundách, kdy poněkud křečovitou kombinaci zakončil po přiťuknutí Štrauba přesně umístěnou dělovkou od modré Matula (1:2). Přesilovka domácích pět na tři však i nadále pokračovala a domácí hostující nešikovnost ztrestali i napodruhé. Matula se Štraubem si tentokráte vyměnili role a vsetínský matador i s pomocí tyče srovnal (2:2).

V minutě 32. inkasoval kouzla zbavený Blažíček potřetí. Klabačkovu přihrávku od mantinelu usměrnil najíždějící Mikeš ze vzduchu do sítě branky Žďáru (3:2). Zaskočení hosté reagovali oddechovým časem, hned po rozehrání se jim navíc naskytla dobrá šance na srovnání, když byl Jurík vyloučen přísně na pět minut + do konce zápasu za napadení. Žďárští ovšem nejen že v této dlouhé přesilovce Plška téměř neohrozili, ale navíc mohli být rádi, že ji přečkali bez úhony. Nejprve jel zcela sám na Blažíčka Vaněk, zakončení mezi betony mu ovšem nevyšlo, o pár okamžiků později zase prošla Podešvova dorážka Tomisovy střely brankovištěm těsně mimo. Přesto se, v těchto okamžicích zcela neškodní hosté, dočkali ještě do přestávky srovnání. V čase 38:08 pustili Valaši do přečíslení duo Sobotka Plachý a druhý jmenovaný zakončil Sobotkovu příhru nechytatelně pod horní tyčku (3:3). Po dvou třetinách tak odcházely týmy do šaten za nerozhodného stavu.

Úvod posledního dějství vyšel mnohem lépe hostům. Domácí si ve svém obraném pásmu naprosto nedokázali rozebrat Žďárskou pětici, za což je potrestal střelou z blízka do poloprázdné brány Plachý, jenž tak završil svůj hattrick (3:4). Ihned po vhazování mohl srovnat Klabačka, svůj unik ale zakončil bombou do Blažíčkových betonů. V minutě 44. hosté již po třetí v zápase vyhodili puk na tribunu, nebývale špatně pískající duo čárových však, jako asi jediné na stadiónu, vidělo teč domácího hráče. V čase 46:19 poslal Rajnoha svou nepřesnou přihrávkou do přečíslení dva na jednoho opět hvězdné duo hostů Sobotka, Plachý, a jejich brilantně vyřešená akce přinesla pátou branku v Plškově síti (3:5).

Jiskřičku naděje mohli domácí vykřesat v početní výhodě po faulu Fily, dorážky Šimka a Klabačky i další Valachů ovšem skončily jen na betonech výborného Blažíčka. V polovině posledního dějství mohl po chybě Ašera zkompletovat hattrick i další z hostujících tahounů Martin Sobotka, brejk ovšem nezakončil dle svých představ. V závěrečné desetiminovce se již hráčům Vsetína, kterým jakoby se znovu v konci utkání nedostávalo sil, nepodařilo dostat pozorně hrající hosty pod větší tlak. Za zmínku tak již stála pouze dělovka Štrauba, která po Mikešově přikopnutí prosvištěla těsně kolem pravé Blažíčkovy tyče a slalom Podešvy ze samotného závěru utkání. „Poděs“ se prokličkoval až před bránu, jeho zakončení však chyběl důraz. Vsetín tak prohrál v utkání, ve kterém byl po většinu zápasu jednoznačně lepším celkem 3:5 a prodloužil tak svou sérii porážek. Hosté za svou výhru mohou vděčit především výbornému triu Blažíček, Plachý, Martin Sobotka.