Vstupenky online

Muži doma nepodcenili Jestřáby a suverénně dokráčeli k vítězství

David Škabraha, Radek Bařina, Kristýna Guricová • 15.10.2008

V s e t í n - Další důležité body si na své konto připsali hokejisté VHK po vydařeném střetnutí s celkem posledního Prostějova. Skóre utkání otevřeli hosté, Plška v domácí kleci prostřelil v třinácté minutě Jakub Cik a střídačka Jestřábů byla unešena předčasnou myšlenkou vítězství. Netušili však, že co se produktivity týče, mají pro dnešní večer splněno, protože ihned dvě minuty po Cikově brance rozjásal šestáctset fanoušků Valašského Hokejového klubu mladík Marek Knebl. Neuběhlo ani třicet vteřin od vyrovnání a Tuček se musel ohlédnout podruhé, tentokrát jej propálil Josef Štraub. Do konce třetiny si připsal gól ještě Jakub Ašer a bylo prakticky jasno - Vsetín si suvernéně kráčel pro další domácí vítězství. Vše ve čtyřicté minutě zápasu uzavřel poslední přesnou střelou do Tučkovy sítě Daniel Tesařík a po zbytek klání si již hoši z Lapače jen kontrolovali jasné tři body.

- 10.kolo st 15.10.18:00
VHK ROBE Vsetín
LHK Jestřábi Prostějov
6:1(3:1, 3:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Knebl (Marek), 15. Štraub (Mikeš), 17. Ašer (Fabián, Matula), 31. Mikeš (Bezouška, Novák), 38. Klabačka (Vaněk, Fabián), 40. Tesařík (Mikeš) - 13. Cik (Sedlář, Pometlo). Rozhodčí: Klimecký - Novotný, Šimčík. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1655. Střely na branku: 30:25. Průběh utkání: 0:1, 6:1.
VHK ROBE Vsetín: Plšek - Bezouška, Šimek, Fabián, Blažek, Černý, Matula, Sznapka, Farda - Knebl, Novák, Marek - Mikeš, Štraub, Tesařík - Staša, Vaněk, Ašer - Klabačka, Gajdošík
LHK Jestřábi Prostějov: Tuček - Paška, Staněk, Doseděl, Jedlička, Krajíček, Šimek, Kolibár - Piluša, Sedlář, Vlk, Dostál, Valko, Pometlo, Kotlík, Berčák, Žibrita, Cik.
Utkání začalo bleskovou šancí Prostějova, když se už po osmi sekundách hry řítila na Plška hostující dvojice hráčů, domácí gólman byl však pozorný. Vsetín odpověděl o chvíli později Tesaříkem, jehož brejk však skončil na betonech Tučka. Vsetínu úvodní varování nestačilo a i v dalších minutách předváděl poměrně vlažný výkon a svými chybami pustil hostující hráče několikrát k nebezpečnému zakončení před domácí bránu. Ve 4. minutě Petr Dostál trefil zblízka pouze lapačku Plška, v minutě 7. se zase po zaváhání jednoho z domácích hráčů dostali Prostějovští do přečíslení 2 na 1, Jakuba Ciku však pohotovým skluzem vychytal opět domácí brankář. V 10. minutě se přeci jen do vedení mohl dostat Vsetín: Marek však po Mikešově vtipné přihrávce zblízka minul.

Vlažný vsetínský rozjezd však hosté nakonec potrestali, v čase 12:06 přizvedl střelu Sedláře obránce Šimek a Plšek na změnu směru puku již nestihl zareagovat (0:1). Naštěstí pro Valachy se jim podařilo bleskově odpovědět – v čase 13:51 obkroužil Knebl i s obráncem na zádech hostující branku a jeho ne zcela povedená střela proklouzla Tučkovi mezi betony až do sítě (1:1). O půl minuty později to už bylo 2:1, Štraub unikl obráncům, a ač byl hákován, dokázal svůj brejk zakončit mazáckou střelou pod břevno (2:1). V 15. minutě přišla druhá hostující přesilovka, místo srovnání však Prostějovští znovu inkasovali – v akci jeden na jednoho si Ašer posunul puk na bekhend a chytrou střelou překvapil hostujícího gólmana (3:1). Vsetínské lacině získaný náskok uklidnil a závěr první třetiny již kontrolovali.

V prvních sekundách druhé části hry zahrozili Štraub s Mikešem, jinak se však úvod druhé třetiny odehrával spíše v poklidném tempu a Vsetínští hru bez problémů kontrolovali. Prostějov se sice po domácích chybách dostával k ohrožení domácí branky, po hříchu však zůstalo jen u náznaku. Ve 27. minutě hrál Vsetín svou první přesilovou hru, ve které zahrozila druhá vsetínská lajna, Tesařík však před prázdnou brankou minul kotouč a Fabiánovu dorážku pochytal výborným zákrokem Tuček v prostějovské brance. Co se nepovedlo Valachům v první přesilové hře, vydařilo se v té druhé: v čase 28:44 vystřelil od modré Bezouška a Mikeš lehkou tečí usměrnil kotouč do sítě (4:1). O chvíli později se Štraub perfektně zbavil hostujícího obránce, a po jeho následné přihrávce před odkrytou brankou, zabránili hosté inkasovaní gólu jen faulem.

Přesilovka se však Vsetínu příliš nepovedla, stejně jako následující hostující přesilovka na druhé straně. Výraznější vzrušení na led tak přinesla až minuta 38., Fabián rozjel rychlý výpad domácích a po střele Vaňka dorazil kotouč do prázdné branky Klabačka (5:1). To však ve druhé třetině nebylo zdaleka vše, půl minuty před jejím závěrem udržel Blažek dobrým obranným zákrokem útočné pásmo, poté přiklepl puk Mikešovi, který jej poslal na zcela volného Tesaříka a ten měl v prostoru mezi kruhy dostatek času zamířit a trefil neomylně (6:1).

Do třetí třetiny poslal trenér Hlobil i hráče ze střídačky. Valaši vědomi si svého bezpečného náskoku výrazně zvolnili a snažili se hrát spíše na krásu. Prim v tom hrál zejména Štraub s Mikešem, kteří několikrát diváky pobavili svými finesami a pozadu nechtěl zůstat ani gólman Plšek, který několikrát předvedl odvážnou rozehrávku. V minutě 44. se Mikeš odhodlal ke krásné individuální akci, které chybělo jediné – branka. Volnější tempo Vsetína potom přeci jenom vyžili hosté a vypracovali si několik příležitostí. Tvrdá střela hostujícího Doseděla ve 45. minutě ale skončila v Plškově výstroji a obdobně dopadla i zdařilá akce Sedláře o minutu později. I v dalších minutách hry byli sympaticky se snažící hosté nebezpečnějším týmem, se všemi jejich pokusy si však Lukáš Plšek bez větších problémů poradil. Valaši naposledy zahrozili v minutě 58., kdy Stašův elegantní průnik a následná bekhendová střela, těsně minula domácí klec. Vsetínští si tak proti zatím nejslabšímu týmu, který se Na Lapači představil, připsali pohodové vítězství 6:1.