Vstupenky online

Dva hattricky v řadě? Skvělý pocit, září Miklas. Dorostu věří na postup

Helena Hegeďová • 05.02.2023

David Miklas – dva zápasy, šest gólů, dva proměněné nájezdy. To je bilance, která se jen tak nevidí. Útočník dorostu se nejprve blýskl hattrickem na konci ledna v utkání proti Třebíči, v němž Valaši zvítězili jasně 7:3. A hned v dalším duelu, v pátek 3. února, se mu povedlo tento počin zopakovat, když proti polskému výběru do 16 let dotáhl svůj tým k vyrovnání z 0:4 na 4:4. Tento zápas dospěl až do nájezdů, v kterých Miklas proměnil také své dva pokusy. Na výhru Vsetína to ovšem ani tak nestačilo.

Davide, po polovině utkání s Polskem jste prohrávali o čtyři branky, což není úplně standardní průběh vašich zápasů v letošní sezoně. Co se stalo?
Nehráli jsme svůj hokej, podali jsme špatný výkon. Nebyl to jeden z našich nejlepších zápasů. Nebruslili jsme a co bylo hlavní, tak jsme soupeře podcenili. Už od rozcvičky jsme k tomu nepřistupovali naplno, a to rozhodlo. Výrazně to ovlivnilo celý zápas. Teď musíme vyčistit hlavu a v příštím zápase se něčeho podobného vyvarovat.

V první třetině jste inkasovali třikrát během dvou minut. Projevilo se podcenění právě takhle?
To bych neřekl. V tomto případě šlo prostě o špatná střídání. Bohužel to ale přišlo ve dvou minutách takhle rychle za sebou a shodilo to morálku týmu. Měli jsme k tomu od začátku přistoupit jinak.

Vy jste ale v posledních minutách dokázali vyrovnat na 4:4. Jaký to byl pocit?
Pocit to byl skvělý. Už jsem pár zápasů s takovýmto průběhem odehrál, ale nemyslím si, že by to bylo někdy tak napínavé jako teď. Takže by se dalo říct, že jsem něco takového zažil poprvé a bylo opravdu skvělé zápas ještě takto ke konci zdramatizovat.

Vy jste k vyrovnání přispěl hattrickem. Jaké to pro vás bylo z tohoto pohledu?
Jsem rád, že se mi dařilo, ale v ten moment mi nešlo o to, že jsem zrovna já dal tři góly. Byl jsem rád, že jsme vyrovnali jako tým. Akorát škoda, že to potom na nájezdy nevyšlo.

Sestřih všech gólů Davida Miklase najdete na instagramu mládeže

Góly následovaly po povedené souhře vaší formace. Jak se vám hrálo?
Ano, některé góly byly hezké. Se spoluhráči už se čím dál víc sehráváme, teď máme ve formaci Yannicka Windeggera z Itálie, který má zvedlou hlavu a dobře se s ním hraje. Stačí zařvat a dá hned skvělou přihrávku. Je to super.

Kromě hattricku jste proměnil také oba dva nájezdy. Věřil jste si?
Na první nájezd jsem si ještě věřil, ale u toho druhého už jsem vůbec nevěděl, co mám udělat. Jsem ale rád, že to tam padlo. Gólman musel být asi naštvaný.

U prvního jste tedy měl rozmyšlené, co uděláte?
Věděl jsem, že půjdu do střely. Chtěl jsem nabrat rychlo a vystřelit, což mi taky vyšlo.

Pro vás to byl v pátek druhý hattrick ve druhém zápase v řadě. Co na to říkáte?
Je to super, jen kdybych za to nemusel platit svačinu po zápase (směje se). Jinak se to samozřejmě skvělý pocit.

Jaký byl minulý zápas proti Třebíči?
Minulý zápas to bylo o hodně lepší než proti Polsku. Dařilo se jak gólově, tak jsme taky předváděli lepší souhry a hráli jsme všichni lépe. Více jsme bruslili, soupeře jsme jednoznačně přehrávali.

Základní část vstupuje do své poslední čtvrtiny. Jak zatím hodnotíte sezonu?
Sezona mi zatím utíká hrozně rychle. Mám pocit, že jsme odehráli teprve pár zápasů. Já si myslím, že se to pro nás zatím vyvíjí dobře a určitě máme na to postoupit do extraligy.

Tabulku vedete o 27 bodů. Co udržuje vaši koncentraci a motivaci?
My už hlavně myslíme na play-off a už se podle toho taky připravujeme. Zároveň se ale musíme soustředit na všechny další zápasy a nesmíme je podcenit. Musíme základní část dohrát v klidu tak, jak ji máme rozehranou. To samé bude potom platit do zápasů play-off. Dáme do toho všechno, vylepšíme taktiky, kombinace, a když budeme hrát svou hru, takže určitě máme na to, abychom vyhráli.

Soutěž je zakončená baráží. Vy jste ve volnu odehráli přátelské utkání se Zlínem, motivovala vás výhra proti extraligovému soupeři?
Určitě nás to hodně nakoplo a zvýšili jsme si sebevědomí. Díky tomu zápasu už teď máme představu, jak asi soupeři z extraligy hrají a jak by mohli hrát i v případné baráži. Byla to pro nás výborná zkouška, která nám ukázala, že máme kvality a tým na to, abychom se do extraligy dostali. Do dalšího průběhu sezony jsme tak vstoupili s lepší náladou.

banner pod článkem